Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yaba ile Balık Avı
Ahlatlı Çocukların Yaba ile Balık Avı
Bitlis'in Ahlat ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte akarsu yataklarına akın eden çocuklar yaba ile balık avlıyor.

Ahlat'ta güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte oltalarını alan vatandaşlar, Van Gölü sahillerine inerek balık avlarken, çocuklar ise ilçedeki Yanlar mevkiinde bulunan Kuş Cenneti olarak bilinen akarsu yatağı serin sularında yaba ile balık avlanmanın keyfini yaşıyor. Ferhat İşleyen isimli çocuk, havalar ısınınca her gün aynalı sazan avlamak için akarsu yataklarına geldiklerini, yakaladıkları balıkları evlerine götürdüklerini belirterek, "Yakaladığımız balıkların büyük bir kısmını evimize götürerek ailece  
yiyoruz. Ama balık avını spor ve eğlence amacıyla zevkine yapıyoruz. En çok da yaba ile balık avlamayı seviyoruz. Balığın nerde olduğunu bilmiyoruz. Yabayı suya sert bir şekilde saplıyoruz. Şansımıza bazen hiç, bazen günde bir iki tane, bezen de günde 20 tane sazan balığı avlayabiliyoruz. Yaba ile balık avı öyle zevkli oluyor ki, suyun soğuk olduğunu bile hissetmiyorsunuz. Bir balık yakaladığımızda her şeyi unutuyoruz. Fazla balık tuttuğumuzda ise kilosunu 2 YTL'ye satıyoruz. Hem cebimize katkı sağlıyoruz

hem de günün stresini atıyoruz" dedi.

Bu arada, balık avlayan vatandaşların yabalarına veya oltalarına bazen de yılan takılıyor.  
alıntı:haberler 17.05.2007
Bul
ilginç bi haber hadi biz ufakken derede çuvalı kovuklara sokar öyle avlardık yakaladığımız ufacık balıklarıda direk bizim kuyuya atardık
Bul
sirkülere göre yaba ile av yasakmış,+ kapalı sezona girilmiş,ama ordakilerin bundan haberi var mıdır? bunu haber yapıyorlar ama milleti uyarsalardı iyi olurdu,ama haber yapanlar da bilmiyordur,hale bakın
Bul
o bu şekil avlanmakçok güzeldir..bende derelerde ucu demir çatallı sopalarla balık avlardık...ama biz görerek..tabi çok acemilik çekerdim..pek vuramazdım..asıl ustaları vardı..onlar malı götürürdü..bande bakardım..çocuk işte..sonunda bende bikaçtane vurmuştum..o anı hiç unutamam..paylaşım için teşekkürler..
Bul
ege çocuk işini haber yapmışlar tabiiki uyarmaları lazım ama haberi yapanın sirküden haberi varmıdır acaba
Bul
ya şu habere bak.Gazeteci ballandıra ballandıra anlatmış.bilse sirkü diye bir şey olduğunu .Eğitim Şart Dostlar.
taş devrinde olsa ancak böyle yakalanır.YABA DABA DU.
Bul
neden bu durumdayız şimdi herkes anlıyordur işte eğitim şart arkadaşlar ilk okulda bana ögrettikleri şeylerin arasına birazda gerçek hayattaki şeyleri ekleseler mesela deselerki balık tutmanın kuralları vardır sirkü denen şeyi bana trafik kuralı gibi yasa gibi kanun gibi ezberletseler bunlar olmazdı o çocuklar o işi yapmazdı ha yapsada ajanslar bunu alıp haber yapmazdı yapsa bile ballandırmazdı hadi yaptı devlet gerekeni yapardı.ben açık söyliyim bu siteye hemen hemen tam faal olarak 1,5 senedir takılıyorum forum yokkende tahmini 6 sene oldu takılmaya başlayalkı burada ögrendim sirkü yasak falan hele tatlı sudaki yasaklardan hiç haberim yoktu yani gitsem kızılırmaga veya bi tatlısu kenarına oltamı sallasam tesadüf ya yayının teki takılsa bende levrek şekli alsam balıgı gidip bide hava atarım bee nereden bileyim ögreten bi yer yok bu sitede ögrendim ben yasak oldugunu.
insanın okul hayatında toplam ilk orta lise üniversite farketmez her sınıfta 1 saat anlatılsa insanın aklında kalır askerde 1 saat anlatılsa akılda kalır bu işe el atmak lazım her olmayacak duaya amin demeye kalktık bence en mantıklısı bu bunun üzerine gidip ses duyurulabilinir ben notumu alıyorum gerekli yerlere fırsat buldukça bu konu hakkında yazmaya başlıyorum ilk olarak sarıyer belediyesinden başlıyorum sanırım orada beni duyan birileri var Smile haydi hayırlısı.egitim şart
Bul
nihat çok haklısın.valla ne yalan söyleyeyim.bende 2 yıldır falan sirküleri tam anlamıyla öğrendim diyebilirim.tırıvırıyla resmi yasaktan önce bende çok tuttum.ama içim ferah hiç tırıvırım suda kalmadı.takılsa bile bi şekilde kurtamışımdır.önemli olan bu saatten sonra ne kadar kişiye sirkü olayını aktarabilsek kârdır.
tv de avcı dernekleri bu konuda hiç çalışma yapmıyorlar.bırak onları tarım bakanlığı 5-10 dklık bir proğram yapsa .nerdeeeeee.eğitim şart dostlar.
Bul
yaba avı nedirki birde teneke avı varki hayatta anlatmam
Bul
Kamil ILIPINAR yazdı:yaba avı nedirki birde teneke avı varki hayatta anlatmam

tatlısu balıkçı olarak ben onu biliyorum.eskiden azmı yakaladık.ışıldakla .
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kuzenimin balık lokantası LeVrEkCi 31 4,892 21-09-2012, 18:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  5 Vinçlik dev balık! maxtar 26 6,711 11-02-2012, 02:27
Son Yorum: araphüso26
  Büyük Balık REKOR KIRILDI tuzunler 35 11,226 04-08-2011, 01:07
Son Yorum: ALTAYLI
  Akciğerli balık, denizde nefes alamaz! LeVrEkCi 13 3,758 03-08-2011, 13:31
Son Yorum: SerenaY66
  Güncel Balık Fiyatları Boğaziçi 137 23,481 27-04-2011, 20:31