Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deniz Kurşun İnsan
Hakan dostum mesele takılma değilki sadece koca gırgırların denize verdiği ağları düşün atarken kopanları düşün ctesi pazar günleri ist boğazında toplam en az 5000 kişi oluyor en az 200 gr kurşun verseler denize 5000x0.200= 1000 kg kurşun vur bunu 10 -20 seneye daha tekneler gırgırlar yok hesapta
Bul
redsniper yazdı:imza kampanyası gibi bişey başlatsak olurmu acaba. dilekçe  hazırlasak, kesinlikle destek veren çok olur diye düşünüyorum. ne demeye çalıştığımızı iyi kavratabilirsek iyi bir analtım yaparsak halka bunu anlatabilirsek destek vermeyen olmaz heralde...

Gürhan birkaç gün daha bekliyelim bakalım bizim siteden ne cevherler çıkacak
bence ilk iş bilim kuruluşlarından bu konu hakkında olabilirlirliği için fikir almak sonra çevre örgütleri sonra balıkçı kuruluş dernekler sonra işin kanun kısmı
Bul
harun abi haklısın, ama en azından olta ile takılanları kurtarsak azda olsa faydalı olur deniz için, çünkü bizim bursada gittiğimiz yerler çoğunlukla taşlık,
Bul
Harun yazdı:Hakan dostum mesele takılma değilki sadece koca gırgırların denize verdiği ağları düşün atarken kopanları düşün ctesi pazar günleri ist boğazında toplam en az 5000 kişi oluyor en az 200 gr kurşun verseler denize 5000x0.200= 1000 kg kurşun  vur bunu 10 -20 seneye daha tekneler gırgırlar yok hesapta

olayın boyutu ne kadar büyük hiç düşünmemişim harun yaww teşekkürler bundan sonra en azından şimdilik kendi adıma kurşunları daha saglam kopmayacak şekilde baglamaya çalışacagım teşekkürler
Bul
levrekci yazdı:
Harun yazdı:Hakan dostum mesele takılma değilki sadece koca gırgırların denize verdiği ağları düşün atarken kopanları düşün ctesi pazar günleri ist boğazında toplam en az 5000 kişi oluyor en az 200 gr kurşun verseler denize 5000x0.200= 1000 kg kurşun  vur bunu 10 -20 seneye daha tekneler gırgırlar yok hesapta

olayın boyutu ne kadar büyük hiç düşünmemişim harun yaww teşekkürler bundan sonra en azından şimdilik kendi adıma kurşunları daha saglam kopmayacak şekilde baglamaya çalışacagım teşekkürler

yok abi bence daha fazlasını yap mesela bu konuda alakalı bilgili eş dost konu komşu mümkün olduğunca konu açıp bilgi edinmeye çalış bizide bilgilendir bende öyle yapacağım herkez de öyle yapsın
Bul
ok anlaştık harun elimden geleni yaparım bu dünya ve çocuklar hepimizin
Bul
levrekci yazdı:ok anlaştık harun elimden geleni yaparım bu dünya ve çocuklar hepimizin

hahhh yaşa Alkis
Bul
Harun çok teşekkür ederim yıllardır çözülemeyen ve gündeme dahi alınmayan bu konuyu buraya getirerek hepimize hatırlattın. Denizcilik ve su ürünleri ile ilgili makamlara iletmekte fayda olabilir diyorum. Şahsen yada forum olarak sorgulayalım
Bul
Öğrencilik hayatımın bir kesitinde  “ kapitülasyonlar “ konusu bana verilmişti,

O gündür, bu gündür   yakın tarih hep ilgi alanım olmuştur,

Konu başlığı ve içeriği dikkatimi çekti ;

Başta Harun arkadaşımız olmak üzere tüm katılımcı arkadaşlara peşinen teşekkür ediyorum,

işte dedim tam bir kapitülasyonlar tadında bir mevzuu…

Mevcut kompozisyona birkaç değişik renk katma amacı ile  aşağıdakileri  paylaşıma sunuyorum :

Soframıza gelene kadar kurşun’un evreleri ;

1 - Kurşunun Özellikleri Ve Endüstriyel Önemi,
2 - Kurşun Mineralleri,
3 - Kurşun Cevherinin Zenginleştirilmesi,
4 - Kurşun Cevherinin Kavurma Ve Sinterlenmesi,
5 - Kurşun Cevherinin İzabesi,
6 - Kurşunun Ateşle Tasfiyesi (Bakırın Giderilmesi, Arsenik, Kalay ve Antimuanın  Giderilmesi,
7 - Kıymetli Metallerin Kurşundan Ayrılması, Çinkonun Giderilmesi, Bizmutun Giderilmesi, 8 - Kurşunun Nihai Tasfiyesi Ve Dökümü Kurşunun Hidrometalurjisi ve Elektrometalurjisi,
9 - Hurdalardan Kurşun Kazanılması,
10 - Kurşun ve Kurşun Bileşiklerinin Endüstriyel Kullanım Alanları

Okurken yoruldunuz değimli……?

Burada tüketici olarak bizi ilgilendiren 10.  sırada yer alan kısım,

9. kısım ise tüm çevre bilinci yerleşmiş ve/veya yerleşecek insanları   ilgilendiren kısım,

1. ve 10. maddeler tümleşik olarak :  devletimizin  ilgili mercilerinin, kanun ve uygulayıcı/denetleyicilerine ait kısım,

Kullanım alanları :

a- Kurşunun ana kullanım alanı akü imalatı olup, yeraltı haberleşme kablolarının kurşunla izolasyonu, korozyonu önleyen kurşun oksit boyalar, kabloların kaplanmasında, kurşun tetraetil ve tetrametil formlarında benzin içinde oktan ayarlayıcı bileşikler olarak, radyasyonu en az geçiren metal olması nedeniyle x-ışınlarından korunmada, renkli televizyon tüplerinin yapımında ve mühimmat imalinde,
b- Demir dışı metallerin üretiminde belli bir % ile katılımcı  hammadde

b kısmına örnek :   “ Pirinç “  - Tosya pirinci olmasa gerek -  halk arasındaki kullanılan adı ile “ sarı “,

Oluşumu % 58 bakır, % 39 çinko, % 3 kurşun ve diğer yardımcı elementler,

Bu sarının kullanım alanına  basit bir örnek :  Armatür  ( çeşme veya batarya ),

Bir an stop edelim, Bu ürünün olmadığı bir hayat düşleyelim lütfen, düşleyebildinizmi…???

Biraz da işin parasal yönüne rota çevirelim,,

1 ton $  fiyatı
2001 – 475 $
2004 – 920 $
2005 – 980 $
2006 – 1,260,- $
2007 – 2,082,- $

2001 ‘den 2007’ye uzayan skalaya dikkat lütfen, usd bazında fiyat artışı % 300 , diğer metaller’de buna paralel artmakta,

Geçen sene tv,gazete v.b. yayın kuruluşlarından izlemişsinizdir, altın fiyatları uçtu gitti şeklinde haberleri – işte size 2006-2007 fiyat kıyası yukarıda,

Tekrar rakamlara bakın lütfen – üretici ülkeler bu artış oranlarını usd bazında kazanmakta,

Dolayısıyla ;  Yeryüzünde  savaşlar  ekilecek, içinde tombul solucanlar barındıran humuslu  topraklar için yapılmamakta, Madenler için yapılmakta,

Türkiye’de kullanılan yıllık kurşun miktarı    ulaştığım kaynaklara göre 35 - 40  bin ton civarında,

10 bin ton’u hurda kurşun’nun  geri dönüşümden,
5-6 bin ton’u fason yurt dışında işletilen kurşun cevherinden,
15-20 bin ton’u ise ithalat,

Tablo dikkatlice yorumlandığında % 70 ithalat yapıldığı   sonucuna ulaşılmaktadır.

Uygunsuz üretim dolayısı ile kullanım alanlarındaki sağlık sorunları konusu daha da uzun bir konu olduğu için o kısma deyinmeyeceğim,, o hepimizin malumu ve forumumuzun konusudur,

Bilinen ve/veya benim bildiğim gerçekler bu şekilde,,

Sonuç :   Kullanımı şu an için elzem (*) olan bu metalin tamamen dışlanması hususu değerlendirilirken ; İşin parasal, ekonomik  boyutu her zaman ön plana çıkacaktır,

Dilek ve temennim : daha önceki yazılarda da dile getirildiği üzere atık  ve/veya  hurda ithalat, alım,  işleme aşamalarında   dünyaca kabul görmüş kıstasların üstünde bir bilincin oluşması,,

(*) dünya üzerinde metal’ler çeşitli kombinasyonlara maruz bırakılmış, birbirleri ile karıştırılarak denenmiş ve bir takım  normlar ortaya çıkmıştır, Bu normlar için patent almanız söz konusu olamaz,  ülkeler kendine göre kısmi değişikler yaparak kendi normlarını yaratmışlardır, üretim ve kullanım halen bu normlara göre yapılmaktadır,
Yerine konulabilecek sağlıklı bir maden cevheri bulunmadığı sürece bu devam edecektir.

Sağlıcakla kalın,,
Niyazi - 1967 - 0+
Nyazi bey açıklamalarınız için teşekkürler kurşun yerine başka bir metal aramak yerine kurşunu izole etmekde olabilir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Zehirli deniz anaları, Yalova plajlarında korku saçtı!! cesuryürek77 16 3,610 19-06-2009, 11:27
Son Yorum: atilla206

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi