Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zehirli deniz anaları, Yalova plajlarında korku saçtı!!
YALOVA Marmara Denizi'nde son günlerde İzmit Körfezi ve Çanakkale Boğazı'nda yoğun olarak görülen pusula deniz anasının (chrysaora hysoscella) Yalova sahillerinde de görülmeye başlandığı bildirildi.
Yalova halkının ve tatilcilerin yoğun olarak denize girdiği Menderek Sahili, Araştırma Plajı ve Akasya Plajı çevresinde görülen deniz anaları vatandaşları tedirgin etti.
S.S. Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, bazı yayın organlarında gösterilen deniz anası türünün her yıl bu dönemlerde görüldüğünü ancak bu yıl sayısının fazla olduğunu söyledi.
Tokalak, bunun deniz suyunun geçen yıla göre daha çabuk ısınmas ından kaynaklandığını ileri sürerek, şunları kaydetti:
"Bu kadar büyütülmesini anlamıyorum. Vatandaş denize girmeye çekinir oldu. Bu deniz anası türü çok zehirli olsa tüm balıkçılar hastanede olurdu. Her balıkçının ağına takılan bu deniz anası türünden yüzlercesini her gece ağlardan çıkartıyoruz. Vücudunuzun bir bölgesinde yara varsa ve ona temas ederse can yakar. Ancak bunu sadece bu tür değil diğer deniz anası türleri de yapar."
İl Tarım Müdürü Necati Poyraz da halkın tedirgin olmasını gerektirecek bir durum olmadığını ifade ederek, sadece bu denizanası türünün sayısında artış olduğunu, diğer deniz anası türlerinde olduğu gibi bunda da yara ile temas edilmemesi gerektiğini belirtti.
Denizcilik Müsteşarlığı, Marmara Denizi'nde görülen deniz anası türleriyle ilgili olarak bir süre önce yaptığı açıklamada bulunurken, özelikle nüfusun ve sanayi faaliyetlerinin yoğun olduğu ve hassaslaşmaya başlayan Marmara Denizi'nin ekolojik toleransları yüksek olan işgalci türlerin tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu belirtmişti.
Ancak arkadaşlar ben Yalova'da denize girmenin yasak olduğunu duydum.Tam olarak doğru mu bilemem.

Alıntıdır: http://www.netgazete.com/News/604305/zehirli_deniz_analari_yalova_plajlarinda_korku_sacti.aspx
[SIZE=5][SIZE=6][SIZE=4][SIZE=6][SIZE=5][SIZE=3]
Biz Dostlar[SIZE=3]ımızı Ne Kalbimizle Severiz,Ne Aklımızla Hani Olurya Kalbimiz Durur,Aklımız Unutur. Biz Sadece Ruhumuzla Severiz
[/SIZE]
[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Bul
Muhammed kardeş başkanın dediğine göre korkulucak herhangi bişi yok gibi.Genede dikkatli olmak lazım
Bul
yüzerken beni 1-2 kere deniz anası ısırmıştı.biri 8 yaşındaydım,diğeri 2-3 yıl önce çok korktum..ama neyseki zehirli değildi..Zehirli denizanasının rengi koyu oluyo..kahverengi gibi yani..dikkatli olmak lazım..
Bul
evet elda yalova da ki deniz anaları da kahverengi zaten ama önemli bişi yok diyorlar bakalım sonuç ne olacak?
Biz Dostlar[SIZE=3]ımızı Ne Kalbimizle Severiz,Ne Aklımızla Hani Olurya Kalbimiz Durur,Aklımız Unutur. Biz Sadece Ruhumuzla Severiz
[/SIZE]
Bul
bence ciddiye alınması gereken bir konu..zehirli bir denizanası,köpekbalığı kadar tehlikelidir..bir süre denize girmemekte fayda var..
Bul
Yinede dikkatli olmak gerekirGulumse
Bornova - izmir
Bul
Kahverengi olanlara dikkatNayirolamazonlar zehirli olanlar..bizim buralarda da var
Bul
Dikkatli olmak lazım, malesefki tüm marmarayı bu deniz anaları sarmış durumda Hi.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Bu senede bu çıktı.
Bilgilendirme için teşekkürler Muhammed.Alkis
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
aman arkadaşlar dikkat edelim,denize gircez diye canımızdan olmayalım..Nayirolamaz
[/SIZE]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Deniz Kurşun İnsan H.A.R.U.N 30 5,327 11-05-2007, 12:07
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi