Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deniz Kurşun İnsan
Orta halli bir av malzemesi dükkanının aylık kurşun satışı 1 tonun üzerinde yılda 12 ton sadece 1 dükkan
Olta Ağ ve diğerlerini düşüneçek olursak muhteşem bir rakkam ne oluyor bu kadar kurşun malesef arkadaşlar denizlere bırakıyoruz

Kurşun vücuda solunum, içme suyu ve gıda zinciri yolu ile girer. Vücuda giren kurşun ciğerlere kadar ulaşır ve ciğerlerde yavaş yavaş absorbe edilerek kana karışır. Kurşun kan yolu ile önce karaciğer, böbrek, beyin ve kas gibi yumuşak dokularda 35-40 gün bekledikten sonra kurşun metabolitleri yardımı ile kemik ve diş gibi sert dokularda yarılanma süresi 20 yıldır.

Vücutta demir, kalsiyum eksik, D vitamini yüksekse kurşun fazla miktar birikir.

0-6 yaş grubu çocuklar kurşun kirliliğine karşı yetişkinlere göre en az 4 kat daha fazla etkilenirler.
Kurşun insan sağlığı için ciddi bir risktir. Suya kurşun kurşunlu borulardan ve contalardan karışabilir. Kurşun insanlarda, hipertansiyon, duyma zorluğu, anemi, böbrek hastalığı ve zeka geriliği yapar.
Kurşun; işitme bozukluğuna, sinir iletim sisteminde ve hemoglobin bileşiminde düşmeye, kansızlığa, mide ağrısına, böbrek ve beyin iltihaplanmasına, kısırlığa, kansere ve ölüme neden olmaktadır.

Bu konuda ne gibi önlem tedbir ve hatta kanun çıkarttırabilirmiyiz
Diğer forumlarla derneklerle kuruluşlarla politikacılarla işbirliği yapıp zararlı olan kurşunu Türkiyenin literatüründen silebilirmiyiz zararsız bir ağırlığa Türkiye merhaba diyebilirmi
Evet arkadaşlar top ortada Sorunda ortada
Bul
haklısın harun ama bu kurşunu maalesef heryerde kullanıyoruz, bılmeden herkes zarar verıyor bir şeklilde bende yanlızca teknede 70 kg kadar mevcut değişik boylarda önlem alınacaksa bende varım derım...gerekenı kendı adıma yapar sonuna kadar destek veriririm. düşünsene sadece benden denıze bırakılan düşen kopan yaklaşık 50 kg dır zaten rakamlar aldatmasın bir basit lüfer çaparisinin kurşunu 1,5 kg veya 1 kg dır....
aliço bu kurşunları avrupa ülkelerinde kullanmak yasakmış diye duydum üzeri zararsız bir maddeyle kaplanıyormuş ve asırlarca sorunsuz deniz dibinde kalıyormuş mutlaka birşeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum
Bul
denizde bazen delik taşlar denk geliyor, keşke her boyutta delik taşlar olsa da kurşun yerine kullansak
Bul
kaplama maddesi ne acaba ? biz alışmışız kalıba dokuyoruz gıtsın tabı her boy her ebatta ..
epoksi karışımlı bir maddedir diye tahmin ediyorum sızdırmazlığı varsa
Bilmiyorum ama bu konuya tüm sivil toplum örgütleri tübitak bilim kuruluşları çevreciler destek verir diye düşünüyorum tek destek kullanıcılar ve satıcılardan gelmez çünkü biraz fiyat artabilir
Bul
araştıralım sesimizin gittiği yere kadar bağırabılırız herhalde!!!!
Evet bu işin üstüne düşelim kıvılcımı çakalım ateşi yakalım arkası çığgibi gelir diye düşünüyorum yanlız bu konuda forumda bulunanveya misafir tüm arkadaşlardan temenni değilde kişisel girişim yapmalarını rica edelim yarın veya diğer gün araştırma görüşme gekli yerlerden randevu alıp olayın üzerine gidilirse bu sorunu çözeriz
Bul
Harun abi çok iyi bir noktaya değinmişsiniz. o kadar kurşun göl diplerinde deniz diplerinde.....
verdiği zarar hiç düşünülmüyor. hertürlü desteğe elimizden geldiğince hazırız...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Zehirli deniz anaları, Yalova plajlarında korku saçtı!! cesuryürek77 16 3,605 19-06-2009, 11:27
Son Yorum: atilla206

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi