Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kıkla balığı ve tadı
Selam arkadaşlar hafta sonu bu balıklardan yakaladım.. eve götürüp yemekte tereddüt ettim..dün çupra ve sargozların yanında bir tanesini ayıkladım bu gece deneyeceğim nasıl oluyormuş diye. Nasıl pişirileceği ve tadi hakkında bilgisi olan var mı???

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
Barış tebrik ederim güzel balıkçılık yapmışsın kikla bizim buralarda da oltaya seyrek denk gelir çok kuvvetli bir balıktır oltayla tutuldumu çok zevkli olur. fakat eti lezzetli balıktır önce kiklanın derisi kalındır tulum çıkar

1. Pişirme şekli:
balıktan sağlı sollu 2 adet filoto çıkar kılçıklı tarafında da eti kalır onu da atma balığı tepsiye diz önce soğanı piyazlık doğrayıp kavur mantarları ekle 2 adet domates leri ufak doğra koy yarım hazır krema ilave et yarım bardak su koy tencerede kavur tepsiye e koyduğun balıkların yanına defne yaprağı tane kara biber koy üzerine malzemeyi dök 200 derece fırına ver 20-30dk pişir çıkarmadan 5 dakika evvel rendelenmiş kaşarı balığın üzerini kapa çıkarınca afiyetle ye.

2.Pişirme şekli:
Balıkları tulum çıkar filato ayır filato çıkardığın parçaları mısır ununa bula hafif kısık ateşte altın sarısı olana kadar kızart istersen fazla kızart çitos niyetine ye. afiyet olsun tarifler tarafımdan denenmiştir.

NOT: Seninde bildiğin gibi her balığın kendine has bi tadı vardır başka bir balıkla beraber kiklayı pişirme bembeyaz löp eti vardır.
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
teşekkürler Eren.. bu akşam tarifini deneyeceğim..peki tulum çıkarmadan pişmez mi bu balık??
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
Valla ben tulum çıkararak yaptım bana verilen tarife göre balığı pişirdim tulum çıkarmasını bilirsen kolay. tulum çıkarmak zor gelmesin ilk önce rahat tulum çıkarmak için balığı 1-2 gün no-fros ta sakla balık donsun tulum çıkarmak için balığı çıkardığında fazla balık çözülmeden sert iken tulum çıkarma işine başla daha çabuk ve düzgün filota çıkar balığın karnını yar güzelce içini temizle solungaçların yan tarafına dikine ete gelecek kadar kes , balığın üst yüzgeçlerinin iki tarafından balığın enseninden kuyruğuna kadar derisinin içerisinden bıçak ucuyla git aynısını iki tarafa da yap sonra solungaçın kestiğin tarafından deriyi tut ete girme bıçağın tersi yada pense yardımı ile tut kuyruğa kadar eksik kısımları ayır sonra filato çıkar.
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
kila hiç yemedim ama lezzetli balıktır diye bilirim.genelde zıpkıncılar büyüklerini çok vururlar.tebrikler barış afiyet olsun.rastgele.
Bul
guzel balik almissin Baris...afiyet olsun..Seerf
kikla baligi hakkinda,yorum yapamiyacagimSnifsinf..yedigim yok..fakat Eren`den tarif gelmis..neticeyi buradan goruruz...
bu arada lapin cinsi degil mi o balik?
daha da bollarina rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
barış tarif geldi bizdende afiyet olsun demek düşer Seerf
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
barış eline sağlık ilk defa görüyorum bu balığı afiyet olsun rast gele.AlkisSeerf
Bul
bereketli olsun barış tadını bende merak ettim umarım güzeldir. şimdiden afiyet olsun.
ama çupra ve sargozların yanında biraz eksik kalır gibime geldi.rastgeleSeerfAlkisAlkis
balığa hasret yaşamak zor
Bul
Lapinde iyi boydaymış Barış,lezzeti konusunda cevap sendeGulumseafiyetleSeerf
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kızıldamlar 24 Ağustos balığı yaser2sultan 24 3,321 04-09-2014, 09:27
Son Yorum: yaser2sultan
  32 kiloluk Akdeniz kılıç balığı ile 3 saat süren mücadelemiz. Eski anılarımdan. Torik Orhanbaba 35 6,044 02-11-2012, 10:31
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Baligi dipten aldik Albatros-gr 59 7,813 07-04-2012, 15:21
Son Yorum: Albatros-gr
  MORİNA BALIĞI Avı (Video) rauf 24 7,520 28-12-2011, 09:43
Son Yorum: maxtar
  ISKARMOZ balığı Avı ve tesadüfen AKYA!!.Avı rauf 17 5,771 30-06-2011, 21:21
Son Yorum: yycolak
  sahteyle TRAL balığı Jig ile LAGOS balığı. rauf 24 7,447 21-01-2011, 10:23
Son Yorum: ANTALYALI07
  18 kg KUZU BALIĞI (jiggin)ile rauf 51 10,765 11-12-2010, 00:12
Son Yorum: rauf
  KUZU BALIĞI palazı AVI VE TEKNİĞİ (VİDEO) rauf 23 4,987 07-09-2009, 19:03