Selam arkadaşlar hafta sonu bu balıklardan yakaladım.. eve götürüp yemekte tereddüt ettim..dün çupra ve sargozların yanında bir tanesini ayıkladım bu gece deneyeceğim nasıl oluyormuş diye. Nasıl pişirileceği ve tadi hakkında bilgisi olan var mı???
Barış tebrik ederim güzel balıkçılık yapmışsın kikla bizim buralarda da oltaya seyrek denk gelir çok kuvvetli bir balıktır oltayla tutuldumu çok zevkli olur. fakat eti lezzetli balıktır önce kiklanın derisi kalındır tulum çıkar
1. Pişirme şekli:
balıktan sağlı sollu 2 adet filoto çıkar kılçıklı tarafında da eti kalır onu da atma balığı tepsiye diz önce soğanı piyazlık doğrayıp kavur mantarları ekle 2 adet domates leri ufak doğra koy yarım hazır krema ilave et yarım bardak su koy tencerede kavur tepsiye e koyduğun balıkların yanına defne yaprağı tane kara biber koy üzerine malzemeyi dök 200 derece fırına ver 20-30dk pişir çıkarmadan 5 dakika evvel rendelenmiş kaşarı balığın üzerini kapa çıkarınca afiyetle ye.
2.Pişirme şekli:
Balıkları tulum çıkar filato ayır filato çıkardığın parçaları mısır ununa bula hafif kısık ateşte altın sarısı olana kadar kızart istersen fazla kızart çitos niyetine ye. afiyet olsun tarifler tarafımdan denenmiştir.
NOT: Seninde bildiğin gibi her balığın kendine has bi tadı vardır başka bir balıkla beraber kiklayı pişirme bembeyaz löp eti vardır.
Şerif Eren
YALOVA
Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Valla ben tulum çıkararak yaptım bana verilen tarife göre balığı pişirdim tulum çıkarmasını bilirsen kolay. tulum çıkarmak zor gelmesin ilk önce rahat tulum çıkarmak için balığı 1-2 gün no-fros ta sakla balık donsun tulum çıkarmak için balığı çıkardığında fazla balık çözülmeden sert iken tulum çıkarma işine başla daha çabuk ve düzgün filota çıkar balığın karnını yar güzelce içini temizle solungaçların yan tarafına dikine ete gelecek kadar kes , balığın üst yüzgeçlerinin iki tarafından balığın enseninden kuyruğuna kadar derisinin içerisinden bıçak ucuyla git aynısını iki tarafa da yap sonra solungaçın kestiğin tarafından deriyi tut ete girme bıçağın tersi yada pense yardımı ile tut kuyruğa kadar eksik kısımları ayır sonra filato çıkar.
Şerif Eren
YALOVA
Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
guzel balik almissin Baris...afiyet olsun..
kikla baligi hakkinda,yorum yapamiyacagim..yedigim yok..fakat Eren`den tarif gelmis..neticeyi buradan goruruz...
bu arada lapin cinsi degil mi o balik?
daha da bollarina rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret[/SIZE]
bereketli olsun barış tadını bende merak ettim umarım güzeldir. şimdiden afiyet olsun.
ama çupra ve sargozların yanında biraz eksik kalır gibime geldi.rastgele