23-10-2010, 00:53
gece 23:30 da hikmet arkadaşımı alıp ramiz abiye uğradık,onuda alıp rota belirleyip yola çıktık.rüzgara göre uygun olduğunu düşündüğümüz avlak yerinin tam karşısında labuttan sonra ağlarını toplayan kayığı görünce keyfimiz kaçtı.orada başka yönden olta atmamıza rüzgar müsaade etmediğinden başka bir meraya yol aldık.yol üstünde kayalık bir yerde ay ışığında belki sargoz yakalarız diye avlanmaya başladık.yer rüzgarı tam arkamızdan alıyor ve doğudan esiyordu.15 dk.dan sonra vuruşlar almaya başladık.ramiz abim 2. balığı kıstıdıktan sonra rüzgar güneye ve5.dk.sonrada güney batıya döndü.olatlarımızı denizdeki kayaların arkasına düşüremeyince toplanıp bari iri kefal yakalamak amacıyla bir önceki avdaki meraya geçtik.ramiz abi yağan 10 dk.lık yağmurdan sonra arabada uyumayı seçti.hikmet le ben avlanmaya başladık.ilk mırmır geldi.attığım onca mazmuza rağmen balıkları çok zor topluyorum.ilk kefalden sonra 2.mırmır geliyor.başlayan yağmurun altında kefallerde gelmeye başlıyor hikmetle beraber kefalleri yakalıyoruz.sabah olduğunda bırakmamın işareti düşüyor oltayı çekiyorum ve tek ispendeğimide, hamsi fetayla yakalıyorum.hava dinmiş puslu ve bulutlu.havada tam levrek kokusu var,ama sadece kokusu.bunu anlayınca 08:30 da avı sonlandırıp dönüşe geçiyoruz.
levrek tek iğneli(505-3)
diğer balıklar 2 iğneli(1251-6)serbest oltayla yakalanmıştır.
yem:hamsi-kalamar (göz) kullanılmıştır.(göz yem olarak faydalı olmamıştır.)
levrek tek iğneli(505-3)
diğer balıklar 2 iğneli(1251-6)serbest oltayla yakalanmıştır.
yem:hamsi-kalamar (göz) kullanılmıştır.(göz yem olarak faydalı olmamıştır.)