9/6/2010..Imaret limani.. Saat 17:30...Ayhan ile ufak bir hazirliktan sonra,limandan ciktik.Ayni saatte Serkan(crannium)da baliga gelmisti. Saat 18:00..Kahvelerimzi yaptik,sirtileri suya saldik.Daha 10 dakika gecmemisti ki,bir sinagrit palazi bende cikti.Sirtiye iyi baslamistik.Fakat ondan sonra 2 saat dolasmamiza ragmen 1 istavrit ve 1 luca dan baska balik alamadik. Saat 20:30..Oltacilik yapacigimiz meraya geldik,capamiz attik.Serkanlar bizden 300 metre kadar mesafeye kancalamislardi.Ayhan 1 mirmir cekti..baska balik yok.Bende 1 trakonya....Serkan`lara telefon cektik,abi bizde balik var dedi... Saat 22:00..Capayi alip onlarin yanina gittik..burada sadece 3 mirmir aldik...Serkan bir an bize seslenip,abi mirmir boru kurduna vuruyor,gelin sizlerede verelim dedi...(buradan da cok tesekkurler Serkan), birazdan avi sonlandiracagimizdan..almadik.. Saat 23:00..Capayi kaldirip,Serkanlarin teknenin yanina gittik(aramizdaki mesafa 50 metre )..biz kaciyoruz sizde durum ne dedik..onlarda 15 tane kadar mirmir olmus.. Iste beyler bir yem bu kadar farkeder.. Serkan`in gibi avlar sizlerin olsun
NOT:Aytekin(ANTALYALI07)senin sansin cevap 2 de....
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret[/SIZE]
Aytekinin şansına bakyem balıkta çok önemlide mamunlarda çok taze kaldıki mırmırında çok sevdiği yem çok ilginç balığın yemeyeceği tutmuşyinede balığa çıkmanın keyfini yaşadıntavalıkta çıkmış,afiyet olsun
Faruk Abi avınızda beklediğiniz verimi almasanızda yem bilgisi açısından faydalı ve güzel bir gün geçirmişsiniz Hakikaten de boru kurdu şu sıralar buralarda da güzel balık aldırıyor ancak fiyatı biraz fazla olduğu için genelde sülünes tercih ediliyor . Hatta mendireklerde avlananlar yem olarak kayalıklardaki midye ve yengeçleri kullanıyorlar , yani bedava
Bu arada sinarit palazını yine bulmuşsun Ben istavrite çok şaşırdım , "o kadar büyük sahteye nasıl atlamış ? " diye Bir dahaki avınızda gönlünüzce balık avlamınız dileklerimle , afiyet olsun
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Faruk abi Allah bereket versin ,akşamlık her türlü çıkmış,çarşamba süsünde gitmiştir belki onlar, inşallah bir dahakine çipura doldurursun albatrosun livarına afiyetle abi
faruk abi demekki yem faktörü her merada zaman zaman değişiklikler gösterebiliyor.
peki mırmırın daha iyi av verdiği bir saat dilimi de olabilir mi acaba.bizim meralarda tekne ile hep gece saat 22:00 den sonra mırmır daha iyi av verir.bencede bunuda araştırmak lazım.
bu arada benim şansımada sinarit palazı çekmişsin eline sağlık faruk abi.
sinarit palazlarının en yakın zamanda büyümesi dileklerimle.şansın bol olsun abi.rastgele.
Faruk abi demekki balığa çıkarken değişik yem götürmekte fayda var,
Biz bunu tatlısuda avlanırkende yaşarız, her zaman yanımızda solucan , mısır, makarna, buğday bulundurmaya çalışırız..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
evet Faruk abi haklısın.bir yem bazen çok fark ettirir.
bundan 7-8 sene evvelki bir olayı anlatayım.Ramiz abiler balıktalar fakat ekibin hiç birinde balık yok.yem sardalya.derken ramiz abinin yemlerinin içinden 2-3 tane hamsi çıkmış oda bunları denemiş ve balıkları almış.3-4 gün sonra tekrar balığa gelmişler bu sefer hamsiyle.yalnız çok bencil bir arkadaşımız daha ekibe katılmış .ama kemal e hamsiden bahsetmemişler.(allah rahmet eylesin).gece herkes balık alıyor bir tek kemalde yok.kemal kıvranıyor kıvranıyor tık yok.herkesin yanına oturuyor gene tık yok.bizimkilerde kemalden kurnaz çaktırmamak için yem gazetesinin üstüne sardalya koymuşlar ama kendileri alttan hamsiyi çıkarıp avlanıyorlar.kemal yemden şüpheleniyor ama hamsi aklına gelmiyor bizimkilerden isteyince gözünün önünde üstten sardalyayı veriyorlar gene deniyor tık yok.herkes çuvalı dolduruyor,kemalde tık yok.
bir yem bazen bu kadar fark ettirir.
yalnız aklıma takılan bir şey daha var 50 m.de çok şey fark ettirir.bunla ilgilide çok anım oldu.onlarıda ayrıyeten yazarız.
Faruk abim güzel bir konuya değinmişsin,teşekkürler.
Uzun_ahmet yazdı:Faruk abi demekki balığa çıkarken değişik yem götürmekte fayda var,
Biz bunu tatlısuda avlanırkende yaşarız, her zaman yanımızda solucan , mısır, makarna, buğday bulundurmaya çalışırız..
Ahmet sizde balığa mı gidiyonuz yoksa muhasara altında mı kalcaksınız.ne kadar zahire varsa bulunduruyonuz.bütün kışı kuşatma altında geçirseniz dayanırsınız valla.
Bundan birkaç yıl önce, bir akşam yanımda boru kurdu ve mamun var. Balık sadece boru kurduna saldırıyor. Mamunlara dokunmuyorlar. Ertesi akşam yine balıktayım bu sefer tercih edilen sadece mamunlar. Boru kurtlarına hiç dokunmuyorlar. Bende böyle bir olayı yaşadıktan sonra balığa giderken yanımda en azından 2 çeşit yem bulundurmaya gayret ediyorum. Sebebi nedir bilmiyorum.
Abi haziran ayı diğer aylara göre daha bereketli ay, ama şimdiye kadar o verimi alamadık. Sirtide de o kadar olmuyor. İnşallah bundan sonra olur.
Bu arada rapor koyamıyorum çünkü çektiğim fotoğraflar çok karanlık çıkmış. Siz gittikten sonra da sadece 1 mırmır alıp saat 12yi geçe avı sonlandırdık.