Yorumları: 123
Konuları: 10
04-07-2008, 15:28
(Son Düzenleme: 05-08-2008, 22:24, Düzenleyen: hurriyet.)
çarşamba günü boş vaktimi değerlendirmek istedim. öğleden sonra 16.00 gibi diliskelesi avlağına gittim bir kaç deneden sonra av yok diye hayıflanırken biraz uzağımdaki arkadaş izmarit çekti.
İzmariti görünce gözlerim yuvalarından fırladı. yem olarak götürdüğüm karıdes boru kurdu denemelerim boş çıkmıştı arkadaşa ne yem kullandığını sorduğumda midye dedi. hemen midye çıkardım içlerini ayırarak gölgede kurumaya bıkatım.
4 kısa köstekli 10 numara sinek iğneli dip oltamı midyeleri takarak saldım ilk vuruşlar epey geç oldu zannediyorum balık kendine kıyı arıyor çünkü çok sık vurmadı.
bu arada yolunu şaşıran orta boy kefal takıldı.ilk etapta çinekop ve ya lüfer sanarak aceleyle cektim.malesef kefaldi yolunu şaşırmış kefali livarıma aldım.
akşam 20.30 gibi av bitti eve geldim.tulumlar çıkarıldı tavalar hazırlandı aslan sütü ile mideye indirildi
uzun süren balık avı sessizliğimize bozmuş oldum inşallah devamanı gelir:p :p
hürriyet elçin
A rh+
kocaeli
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
oh abim mis gibi görünüyorlar.. oltana eline sağlık..tavayı kokutmuşsun o bile yeter
![Rose Rose](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/4/rose.gif)
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
hurriyet yazdı:perşembe günü boş vaktimi değerlendirmek istedim. öğleden sonra 16.00 gibi diliskelesi avlağına gittim bir kaç deneden sonra av yok diye hayıflanırken biraz uzağımdaki arkadaş izmarit çekti.
İzmariti görünce gözlerim yuvalarından fırladı. yem olarak götürdüğüm karıdes boru kurdu denemelerim boş çıkmıştı arkadaşa ne yem kullandığını sorduğumda midye dedi. hemen midye çıkardım içlerini ayırarak gölgede kurumaya bıkatım.
4 kısa köstekli 10 numara sinek iğneli dip oltamı midyeleri takarak saldım ilk vuruşlar epey geç oldu zannediyorum balık kendine kıyı arıyor çünkü çok sık vurmadı.
bu arada yolunu şaşıran orta boy kefal takıldı.ilk etapta çinekop ve ya lüfer sanarak aceleyle cektim.malesef kefaldi yolunu şaşırmış kefali livarıma aldım.
akşam 20.30 gibi av bitti eve geldim.tulumlar çıkarıldı tavalar hazırlandı aslan sütü ile mideye indirildi
uzun süren balık avı sessizliğimize bozmuş oldum inşallah devamanı gelir:p :p
Bereketli olsun izmarit nedense midyeyi daha çok seviyor bu aylarda birazdaha ileriki zamanlarda balık parçası ve teke iş yapıyor Hüseyinin dediği gibi tava kokmuş ya devamı gelir rast gelsin
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR
![Bobo Bobo](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/bobo.gif)
İSTAVRİTCİ
Yorumları: 123
Konuları: 10
teşekkür ederim arkadaşlar yok zamanda iyi oldu bu izmaritler
hürriyet elçin
A rh+
kocaeli
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ben geçen seneye kadar izmarit için çok zaman harcıyordum geçen sene amcamın oğlu baktım gelip çapasını atıyor sonra 8-10 tane midyeyi kırıp aşagıya atıyor yemleme yapıyor yani sonrada donmuş karedes kesip çok bol izmarit alıyor bende artık öyle yapıyorum 1 kutu donmuş karedes aldım 4 er 5 er streçledim dolaba attım balığa gdeceğim zaman 1-2 paket alıyorum öyle gidiyorum karedese çok güzel geliyor izmaritler.
bereketli olsun afiyet olsun rastgele.
Yorumları: 899
Konuları: 26
nihat abinin dediği taktiği biz narlıda da uyguadık gerçi pek gerek kalmıyordu ama çapa atıp bekleyecekseniz yemleme genelde iyi iş çıkartıyor
Yorumları: 5,547
Konuları: 63
bereketli olsun hürriyet bey maşallah izmaritler pabuç gibi kefalde süpriz olmuş
afiyet olsun rastgele.
balığa hasret yaşamak zor
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Bereketli olsun Hürriyet Bey,izmarit avı çok zevklidir.Gerçekten de en iyi midyeye;midyenin kabuk kenarındaki kurt gibi sert kısmı sever.Çok güzel yem çalar.Tık Tık yemi didiklediğini hissetmek heyecanlandırır insanı.Burgazada'da severek yaptığımız avlardandır.Midyeleri avdan önce açıp,kenardaki kurt gibi kısımları çıkarıp bir tahta üzerine dizeriz,1-2 saat güneşte bırakır öyle kullanırız bu şekilde yem suyunu çektiğinden daha dayanıklı olur ve sıkça balığa kaptırmazsınız.Midye kabuğunun geri kalan kısımlarını da bölgeyi yemlemede kullanabilirsiniz..
(Bu anlattıklarımı sandalda demirliyken uyguluyoruz..)
Yorumları: 1,452
Konuları: 18
hürriyet kardeş bereketli olsun zevkini çıkarmak önemli olan tavalık balıkda olunca daha ne olsun deyilmi afiyet olsun paylaşım için tşk.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL