Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
şimdilik bu kadar izmarit
çarşamba günü boş vaktimi değerlendirmek istedim. öğleden sonra 16.00 gibi diliskelesi avlağına gittim bir kaç deneden sonra av yok diye hayıflanırken biraz uzağımdaki arkadaş izmarit çekti.

İzmariti görünce gözlerim yuvalarından fırladı. yem olarak götürdüğüm karıdes boru kurdu denemelerim boş çıkmıştı arkadaşa ne yem kullandığını sorduğumda midye dedi. hemen midye çıkardım içlerini ayırarak gölgede kurumaya bıkatım.

4 kısa köstekli 10 numara sinek iğneli dip oltamı midyeleri takarak saldım ilk vuruşlar epey geç oldu zannediyorum balık kendine kıyı arıyor çünkü çok sık vurmadı.
bu arada yolunu şaşıran orta boy kefal takıldı.ilk etapta çinekop ve ya lüfer sanarak aceleyle cektim.malesef kefaldi yolunu şaşırmış kefali livarıma aldım.
akşam 20.30 gibi av bitti eve geldim.tulumlar çıkarıldı tavalar hazırlandı aslan sütü ile mideye indirildiSmile

uzun süren balık avı sessizliğimize bozmuş oldum inşallah devamanı gelir:p :p
hürriyet elçin
A rh+
kocaeli
Bul
oh abim mis gibi görünüyorlar.. oltana eline sağlık..tavayı kokutmuşsun o bile yeterRoseAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
hurriyet yazdı:perşembe günü boş vaktimi değerlendirmek istedim. öğleden sonra 16.00 gibi diliskelesi avlağına gittim bir kaç deneden sonra av yok diye hayıflanırken biraz uzağımdaki arkadaş izmarit çekti.

İzmariti görünce gözlerim yuvalarından fırladı. yem olarak götürdüğüm karıdes boru kurdu denemelerim boş çıkmıştı arkadaşa ne yem kullandığını sorduğumda midye dedi. hemen midye çıkardım içlerini ayırarak gölgede kurumaya bıkatım.

4 kısa köstekli 10 numara sinek iğneli dip oltamı midyeleri takarak saldım ilk vuruşlar epey geç oldu zannediyorum balık kendine kıyı arıyor çünkü çok sık vurmadı.
bu arada yolunu şaşıran orta boy kefal takıldı.ilk etapta çinekop ve ya lüfer sanarak aceleyle cektim.malesef kefaldi yolunu şaşırmış kefali livarıma aldım.
akşam 20.30 gibi av bitti eve geldim.tulumlar çıkarıldı tavalar hazırlandı aslan sütü ile mideye indirildiSmile

uzun süren balık avı sessizliğimize bozmuş oldum inşallah devamanı gelir:p :p
Bereketli olsun izmarit nedense midyeyi daha çok seviyor bu aylarda birazdaha ileriki zamanlarda balık parçası ve teke iş yapıyor Hüseyinin dediği gibi tava kokmuş ya devamı gelir rast gelsin
Bul
oh oh daha ne olsun hürriyet bey tavalık çıkmış afiyet olsun daha bollarına rast gelsinAlkisGulumseSeerf
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
teşekkür ederim arkadaşlar yok zamanda iyi oldu bu izmaritlerGulumse
hürriyet elçin
A rh+
kocaeli
Bul
ben geçen seneye kadar izmarit için çok zaman harcıyordum geçen sene amcamın oğlu baktım gelip çapasını atıyor sonra 8-10 tane midyeyi kırıp aşagıya atıyor yemleme yapıyor yani sonrada donmuş karedes kesip çok bol izmarit alıyor bende artık öyle yapıyorum 1 kutu donmuş karedes aldım 4 er 5 er streçledim dolaba attım balığa gdeceğim zaman 1-2 paket alıyorum öyle gidiyorum karedese çok güzel geliyor izmaritler.
bereketli olsun afiyet olsun rastgele.
Bul
nihat abinin dediği taktiği biz narlıda da uyguadık gerçi pek gerek kalmıyordu ama çapa atıp bekleyecekseniz yemleme genelde iyi iş çıkartıyor
Bul
bereketli olsun hürriyet bey maşallah izmaritler pabuç gibi kefalde süpriz olmuş
afiyet olsun rastgele.
balığa hasret yaşamak zor
Bul
Bereketli olsun Hürriyet Bey,izmarit avı çok zevklidir.Gerçekten de en iyi midyeye;midyenin kabuk kenarındaki kurt gibi sert kısmı sever.Çok güzel yem çalar.Tık Tık yemi didiklediğini hissetmek heyecanlandırır insanı.Burgazada'da severek yaptığımız avlardandır.Midyeleri avdan önce açıp,kenardaki kurt gibi kısımları çıkarıp bir tahta üzerine dizeriz,1-2 saat güneşte bırakır öyle kullanırız bu şekilde yem suyunu çektiğinden daha dayanıklı olur ve sıkça balığa kaptırmazsınız.Midye kabuğunun geri kalan kısımlarını da bölgeyi yemlemede kullanabilirsiniz..
(Bu anlattıklarımı sandalda demirliyken uyguluyoruz..)
Bul
hürriyet kardeş bereketli olsun zevkini çıkarmak önemli olan tavalık balıkda olunca daha ne olsun deyilmi afiyet olsun paylaşım için tşk.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  menekşe izmarit avı BALIK and OZAN 33 6,957 24-06-2013, 18:02
Son Yorum: Mustafa DEDEMLİ
  Çorbayı kaynatacak kadar dedim oldu :) MaVrUşGiL 30 4,412 26-09-2012, 17:52
Son Yorum: Avramit
  akşam sofrasına yetecek kadar BALIK and OZAN 41 5,299 24-05-2012, 12:23
Son Yorum: hasansenturk72
  Bir yem bu kadar farkeder Albatros-gr 30 5,707 11-06-2010, 09:31
Son Yorum: cranium
  erdek turan köyde izmarit erdekli 24 4,013 24-04-2010, 14:34
Son Yorum: erdekli
  Yağmurda bu kadar oldu mariner8 46 6,318 14-12-2009, 11:02
Son Yorum: mariner8
  İftara kadar orhanekmekci 45 5,680 13-09-2009, 05:34
Son Yorum: orhanekmekci
  13.08.2008 Burgazada (İzmarit-Mezgit) Lakerda 16 2,717 17-08-2008, 01:00
Son Yorum: yalova tatar
  09.11.07 Av Raporu - Bursa - Şimdiye Kadar Tuttuğum En Büyük Balık alien13 42 6,248 13-11-2007, 10:18
Son Yorum: DeNiZKuRdU
  26 EKİM İZMARİT AVI (lüfersizlik) Boğaziçi 12 2,631 27-10-2007, 02:24
Son Yorum: doktor

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi