12-10-2009, 15:17
(Son Düzenleme: 12-10-2009, 15:41, Düzenleyen: Albatros-gr.)
Salih Reis yazdı:Faruk abicim güzel paylaşımın için teşekkürler,tesekkurler Salih,dogru yukaridaki balikilari kalamarlar yiyor,,dipte olanlari ahtapotlar..fakat bunlarin cogu yukarida yenme..fakat yapacak bir sey yok..olarin hakki..kalanlar bize yeter
bir sorum olacak,
paragatı toplarken iğneleri sepetin içine atıyorsunuz gibi gördüm peki bunlar dolaşmıyor mu?
balıkları büyük bir ihtimalle kalamar ve ahtapot yemiş olabilir, bir dahaki sefere tebrirli olmakta fayda var diye düşünüyorum.
rastgele
gelelim paragatin toplanmasina...
evet paragati sepetin icine topluyoruz,tabii kancalari ile beraber.fakat toplarken,her seyin (kanca-kostek-ana ip)sepetin icine(guzelce) dusmesi gerekir..aksi halde temizlerken cok ugrasirsin..
boyle toplandiktan sonra(artik evde),uzerine cakil koyup,ana baden ile cekerek tek-tek kancalar cikariliyor,kontrol ediliyor....ve diger legenin uzerindeki mantara(yemlenmeye hazir)saplaniyor..(asagida paragati temizlerken bir fotom var)
sizlerede rastgele
ALTAYLI yazdı:Faruk senide Adnan'ı da tebrik ederim. Senin Paragat avların artık klasikleşti. Harika gidiyorsun her seferinde birbirinden güzel avlar. Afiyetle ve bereketle. Sırtı'dan sakın vazgeçme. Ancak öyle giderken gelirken değil. Bu işi başlı başına yapmalısın. Ben çıktımmı en az 3 saat dolaşıyorum. Av veren mera buldunmu direk oraya takıltesekkurler Ercan abi....
abi sirtiyi seviyorumda,saatlerce dolastiktan sonra tik demesse ,yorucu olmaya basliyor..hani arada birseyler vursa,ava renk geliyor.
fakat hemen-hemen her defasinda azda olsa sirti yapiyoruz
su an meralarin hic biri sirtiye verimli degil..
bu zamanda luferlerin gelmesini bekliyoruz..
sizlerede rastgele