Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2009 Sazan Sezon Açılışım
Katılımcılar: MuratHoca ve iki arkadaş
Yer: Kızıldamlar (Bentin sağındaki uzun ormana doğru açılan koy)
Hedef: İri Sazan
Kullanılan Takım(lar):Mantarlı olta, makaralı dip
Kullanılan yem: Makarna, Mısır (Şeker mısır, konserve mısır), Göce(haşlanmış buğday)
Suyun Durumu: Ilık (Haziran ayına göre çok çok sıcak bir su)
Havanın Durumu: Açık az bulutlu, az rüzgarlı
Avlanılan Balık: Saymadım, Limit altı pullu sazan ve aynalı sazan (hepsi suya iade)
--------------------------------------------------------
Gece 01.00 gibi avlağa vardık kalabalık olmasından dolayı istediğimiz yere konumlanamadık. 1 saat gezdikten sonra bir yere razı olduk. Gece ilk 02:30 sularında aldığım çapak ve arkasından aldıklarımız bu avlakta mantar zevki alacağımızı lakin büyük balık için beklememizin işaretiydi. Suyun çok yüksek oluşu ve pozisyonumuzun dip olta atmasına el vermemesi nedeniyle ben makaralı dip oltası atmadım arkadaşlar attı. Aldığımız balıkları suya iade ettik. Yakalanan balıkları şöyle bir ölçtüm 20-25 cm arasındalar. Hepsi bir sürünün evlatları [Resim: icon_e_smile.gif])) Kızıldamlarda su sıcaklığı beklediğimden çok yüksekti. Bu balık verimini oldukça etkiledi. Sazancıklar, her yeme ilgi gösterdi. Yüksük makarna en tercih edilen yem idi. 11:00 gibi daha fazla balığa bulaşmadan, iri balık gelmeyeceği kanaatine ulaştığımızdan toplandık ve Eskişehir'e döndük. Kızıldamlarda, iri balık hareketi gözlemleyemedim. Aşırı ufak balık var. Yer mühim değil herkes yakalayabiliyordu.

[Resim: img0331smalls.jpg]
İkişer ikişer gelen limit altı sazancıklar.
[Resim: img0333small.jpg]

Avlaktan bir manzara
[Resim: img0326small.jpg]
Bul
Murat hocam bu sene sanırım heryer ayni gerçi daha sezonun başındayız, inşallah ilerleyen haftalarda istediğimiz verimi alırız..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
eyvallah hocam bu hafta azad etme haftası olmuş.. dediğiniz gibi kızıldamlar çok kalabalık diye gitmedik.. söğüt barajına iniverdik.tek tük kalan iri aynalı hedefimizdi ama olmadı.. yedik içtik muhabbet yaptık dinlendikte. fotolar çok güzel çıkmış ben kalabalıktan hoşlanmıyorum.. bu sene sarıyer yapacaz haberin olsunWinkGulumse
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
bu sazncıklar ne kadar zamanda büyüyecek veya tüm negatif faktörlerden etkilenmeden büyüyebilecekmi?
Bul
Murat..ortam-tabiat guzelmis ..fakat istediginiz boy baliklari bulamamissiniz...kucuklerin suya iadesi takdir edilecek bir durumAlkisAlkisAlkis
Huseyin ile Ahmet`te ayni kaderdeymis sizle bu hafta
bir dahaki avlarinda daha buyuklerine insallah
rastgeleSeerf
Bul
Murat hoca yeni sezonunuz hayırlı olsun.Anlaşılan bentlerde durum pek parlak görünmüyor.İnşallah ilerleyen zamanda büyüklerini yakalamanız dileğimle,rastgeleSeerf
Bornova - izmir
Bul
hocam elinize sağlık sizler iade etmişsiniz inşallah oradaki balık avlayan arkadaşlarda iade etmiştir limit altındaki balıkları hocam suların yükselmesine sevindim birdahaki sefere daha büyükleri rast gelir bol şanslar ...AlkisSeerf
Bul
Murat sezon açılışları birer ikişer gelmeye başladı.Sizinki de hayırlı olsun.
Büyük balıklı ve keyifli avlar dilerim.
Küçüklerini salmayanlar ileride büyüklerini de bulamayacaklar.
Tebrik ederim, siz gerekeni yapmışsınız.Alkis
Rastgele...Seerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
murat abi bidaki sefere daha irileri rasgelir inşallah bizim barajda daha çapak tutan bile olmadı baraj çok genişlediği için birde sel suları yem getiriyo baraj genişlediği için kıyıdaki otların tohumları hep sazanlara yem oldu inşallah tembuz tüm sazan avcılarına hayırlı ve bol iri balıklı olurSeerf
Bul
Murat hoca sazan sezonunuz hayırlı olsun Alkis inşallah bir dahaki sefere limit üstü sazanlara rastgelirsiniz 76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  mariner8'den yeni sezon mariner8 15 1,806 13-06-2015, 07:42
Son Yorum: mariner8
  20/10/13 Lüfer Sezon Açılışı MaVrUşGiL 15 2,614 24-10-2013, 16:27
Son Yorum: orhanekmekci
  Marmara Adası Akşam Suyu 3 - Sezon Finali :) xfisher 25 4,132 21-06-2013, 21:15
Son Yorum: xfisher
  20.ARALIK.2009 varsak yaylasında gökkuşağı alabalık avı alperburdur 18 4,211 11-03-2013, 15:40
Son Yorum: halis07
  08.03.2009 SOĞANLI, ÖZKÖPRÜ SAZAN AVIMIZ(video ve resim) alperburdur 38 6,985 02-10-2012, 09:37
Son Yorum: turna
  Bolu-Seben Göleti Sazan Avı kılçık 16 7,461 11-09-2012, 14:16
Son Yorum: fotokopici
  hafta sonu sazan avı brösi 9 1,737 10-09-2012, 19:53
Son Yorum: brösi
  Alabalık ve Sazan avımız.. Uzun_ahmet 48 5,063 06-07-2012, 14:26
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Bolu Aladağ Göleti Sazan Avı kılçık 33 9,475 20-06-2012, 10:37
Son Yorum: rusan
  Erzurum Sazan Avı sevimli34 28 5,632 03-11-2011, 18:55
Son Yorum: Ege

Hızlı Menü: