Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erzurum Sazan Avı
Cumartesi günü hiç aklimda yokken arkadaşlarla sohbet ederken yarin baliğa gidelim diye karar aldik. Uzun süre baliğa gitmememnin verdiği heyecanla ertesi gün için hazirliklari yapmaya başladim.
Takimlarimi hazirladim kamiş ve makaralarimi gözden geçirdim bölge soğuk olduğu için giyeceğim kiyafetleri hazirladim ve sabah yola çikmak için hazirdim.
Sabah saat 05:30 da kalkip eşyalarimizi araca yükledikten sonra 06:00 da avlanacağimiz narman göletine gitmek için teker döndürdük 45 km yolu 1,5 saat te aldiktan sonra saat 07:30 da avlanacağimiz yere gelmiştik.
Ilk işimiz oltalarimizi suyla buluşturmak oldu ve beklemeye başaladik. Bu arada semaverimizi yakip çayimizi demledik kahvaltimizi yapmaya başladik tam bu sirada oltalardan birinin devrildiğini farkettik oltanin başina gittiğimde rüzgardan olacağini düşündüm ve yemleri kontrol için oltayi topladiğimda birde baktim ki oltada balik var oltayla birlikte kiya doğru yüzdüğü için olta boş geliyormuş 2 kg civarlarinda bir aynali sazanla siftahimizi yaptik.
Saat 13:30 a kadar hiç bir zil sesi duyamadik saat 13:30 civarlarinda oltalardan birinin zilinin kuvvetli bir şekilde çaldiğini duyduk arkadaşim yakin olduğu için oltaya yapişti ve çekmeye başladi çok hirçin bir balik geliyordu ama onuda sağ salim kepçeledik ve kiyiya aldik 2,5 kg lik bir aynaliydi buda.
Saat 14:20 ve 14:30 da birer balik daha aldik ve saat 17:00 de dönüş için hazirliklara başladik oltalari toplamaya başlamiştik ki en sonda bulunan kamişin çok şiddetli bir şekilde eğildiğini gördük hepimiz heyecanlanmiştik bu büyük bir balikti çok direniyordu 15-20 dk lik bir uğraştan sonra bağiği kiyiya almayi başardik 4-4,5 kg lik güzel bir aynaliydi bu balik günün trofesiydi.
Saat 18:00 da teker dödü ve evimizin yolunu tuttuk. Yorucu bir günün ardindan rahatlamiş ve huzurlu bir şekilde evimdeydim.

Herkese rastgele......

Kullanılan takım : Klasik üçlü dip oltası
Misina : 0.40-0.50
Kullanılan yem : Ekmek içi
Olta : 2 ad. 3.5m kamış 6 adet kasnak

Bul
cem bereketli bir av olmuş.elinize sağlık.tatlı su avlarını ben pek sevmem.ama hastalarıda deniz avını sevemiyorlar geneldeHappy sonuçta doğanın huzuru yeter be birader.
Bul
cem kardeş balıklar çok ama çok güzel gözüküyorlar.ben biliyorum doğuda ne inciler var ama herkese nasip olmuyor işte..
bu arada takımların ve kullandığın yem hakkında bilgi verirsen sevinirim.
Bul
Çok keyifli bir paylaşım olmuş, okurken o heyecanı yaşamış gibi oldum Alkis
Bereketli avınızı tebrik ederim AlkisSeerf
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
bereketli olsun cem mera sakin ve güzelmiş orada balık tutmak zevkli olmuştur,av sonucu çok iyi olmuş tebrikler.rastgele.Alkis
Bul
Teşekkürler
Bende deniz avını daha çok seviyorum fakat bulunduğum bölgede deniz olmadığı için tatlı su avına merak sardım gördüğüm tatlı su avıda enaz deniz avı kadar zevkli ve güzel.
Bul
maceratorr yazdı:cem kardeş balıklar çok ama çok güzel gözüküyorlar.ben biliyorum doğuda ne inciler var ama herkese nasip olmuyor işte..
bu arada takımların ve kullandığın yem hakkında bilgi verirsen sevinirim.

Teşekkürler...
Değin gibi doğuda çok güzel yerler var gittiğim bu gölet ufak fakat yerleşim yerinden uzak olduğu için fazla ziyaretçisi yok ve çok güzel balığın olduğu bir yer.
Bilgiler ekledi.
Bul
xfisher yazdı:Çok keyifli bir paylaşım olmuş, okurken o heyecanı yaşamış gibi oldum Alkis
Bereketli avınızı tebrik ederim AlkisSeerf

Beğendiğinize sevindim.
Teşekkürler.
Bul
LeVrEkCi yazdı:bereketli olsun cem mera sakin ve güzelmiş orada balık tutmak zevkli olmuştur,av sonucu çok iyi olmuş tebrikler.rastgele.Alkis

Nihat abi mera çok güzel ve sessiz ve sakin bir yer bütün stres ve yorgunluk üzerinden uçup gidiyor. Bizden başka kimseler yoktu göl bizimdi sanki çok zevk aldık.
Bul
çok güzel olmuş cem kardeş.hiç zorlamadan;av saati,kahvaltı,muhabbet,balıklar,dönüş.oldukça zevkli bir av olmuş.balıkta var arslanlar gibi.nasıl piştiğini ve tadını bilmemde herhalde güzeldir aynalı sazan.afiyet şeker olsun kardeşim.paylaştığın için teşekkürler.ekibede selamlar.biz doymayız bir dahakine daha fazla foto bekleriz.arkadaşlar,kahvaltı sofrası,semaver falan gibi.sağlıkla kardeşim.76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08.03.2009 SOĞANLI, ÖZKÖPRÜ SAZAN AVIMIZ(video ve resim) alperburdur 38 6,599 02-10-2012, 09:37
Son Yorum: turna
  Bolu-Seben Göleti Sazan Avı kılçık 16 7,322 11-09-2012, 14:16
Son Yorum: fotokopici
  hafta sonu sazan avı brösi 9 1,644 10-09-2012, 19:53
Son Yorum: brösi
  Alabalık ve Sazan avımız.. Uzun_ahmet 48 4,727 06-07-2012, 14:26
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Bolu Aladağ Göleti Sazan Avı kılçık 33 9,190 20-06-2012, 10:37
Son Yorum: rusan
  Erzurum Karagöl Somon Avı[3000 Rakım] - 10 Eylül! daggerunion 24 5,342 17-09-2011, 07:11
Son Yorum: maceratorr
  30-31 Temmuz 2011 Sazan avları.. Uzun_ahmet 53 7,224 08-08-2011, 12:32
Son Yorum: fotokopici
  Aynali sazan 13 kg araphüso26 192 34,480 09-06-2011, 18:56
Son Yorum: ALTAYLI
  güzel sazan maceratorr 25 5,460 09-11-2009, 14:07
Son Yorum: efe4848
  ahmedoğ ile sazan avı maceratorr 15 3,224 08-07-2009, 23:10
Son Yorum: Ege

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi