Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alabalıkta ilginç bir olay
Değerli Arkadaşlarım…

Gittiğim bir Alabalık avında ilginç bir olay olmuş.Ben bunu eve döndükten sonra fark ettim.Belki bir fikri olan olur diye sizler ile paylaşmak istedim.
Gittiğimiz avlarda çoğu zaman bir tane video görevlisi de bulunur.Bu avda eksik olmasın oğlum bu işi üstlenmişti.Yaklaşık 5 saat devamlı çekim yaptı.Eve gelip çekimleri incelediğimiz sırada bir şey dikkatimizi çekti.
Derenin ortasında parlak bir ışık görünmekteydi. Gerek devamlı o istikamete doğru bakarak mepss atan ben ,gerekse tüm detayları görmeye çalışan oğlum bunu fark etmemişti.Arkadaşlar ile defalarca seyrettiğimiz halde makul bir açıklama bulamadık.
Saat sabah 8.30 civarı idi.Güneş derede öyle bir yansıma yapacak kadar yüksekte değildi.Ayrıca dere güneş ışığının rahatça gireceği kadar açık değildi.Kayıtta ben, kamera, dere ve ağaçlar dahil her şey hareket halinde olmasına rağmen o ışık sabit olarak yaklaşık 1,5 dakika görünüyor.O istikamete doğru 4 kere olta attığım halde ben görmüyorum.Kameraman görmüyor.Ben ilerledikçe o ışık geride kalarak ekrandan çıkıyor.Civarda o yansımayı yapabilecek başka bir ışık kaynağı olamaz.Filimde dere yüzeyi tümüyle akıntı ve dalga olmasına rağmen o bölge hareketsiz.
Çekimden iki adet kare çıkarttım.Biraz bulanık olmasına rağmen ne demek istediğimi anlatabilecek gibi…
Yorumlarınızı merakla bekliyorum…

Sevgiler…

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
o 1,5 dakika icinde kamera hep ayni (kareyi) noktayimi cekiyordu?sabit olarak
Bul
Albatros-gr yazdı:o 1,5 dakika icinde kamera hep ayni (kareyi) noktayimi cekiyordu?sabit olarak

Hayır Faruk Bey...

Genelde detayları yakalamak için geniş açı kullanırız.Yani kamerayı kullanan bana uzak durur.Kamera yürürken kaliteli çekim yapamayacağı için mesela elli metre civarı ( tabii arazi yapısına göre )yürür ve durur.Ben ona bakmam..Ben ekrandan kaybolmaya başlayınca tekrar yürür ve bana yaklaşır.Tekrar durur..
Çekim şeklimiz budur.Tabii bu şekilde aynı arazi parçasını muhtelif açılardan yaklaşık 2 dakika çekmiş olur.(Kamera ile beni takip ederken)
Sorunuza cevap olarak aynı noktayı çekmiyordu ama aynı arazi parçasını çekiyordu.Haliyle de o ışık bir süre ekranın muhtelif yerinde görünüp ekran dışına çıkıyordu.
Yani filimden kare alırsam herhalde 30-40 kare çıkar.Ve hepsinde ışık başka yerde görünecektir.(ben yürüdüğüm için)

Sevgiler...
Bul
aygroup yazdı:Hayır Faruk Bey...

Genelde detayları yakalamak için geniş açı kullanırız.Yani kamerayı kullanan bana uzak durur.Kamera yürürken kaliteli çekim yapamayacağı için mesela elli metre civarı ( tabii arazi yapısına göre )yürür ve durur.Ben ona bakmam..Ben ekrandan kaybolmaya başlayınca tekrar yürür ve bana yaklaşır.Tekrar durur..
Çekim şeklimiz budur.Tabii bu şekilde aynı arazi parçasını muhtelif açılardan yaklaşık 2 dakika çekmiş olur.(Kamera ile beni takip ederken)
Sorunuza cevap olarak aynı noktayı çekmiyordu ama aynı arazi parçasını çekiyordu.Haliyle de o ışık bir süre ekranın muhtelif yerinde görünüp ekran dışına çıkıyordu.
Yani filimden kare alırsam herhalde 30-40 kare çıkar.Ve hepsinde ışık başka yerde görünecektir.(ben yürüdüğüm için)

hakikaten ilginc bir durumHi
Sevgiler...

anladim Ahmet abi
hakikaten ilginc bir durumHi
Bul
resimlerden pek bişey görünmüyor ama heralde güneş ufak bi delik bulmuştur kendisine.
Bul
ustadım ben konuda uzman değilim ama belki de kameranın vizörü tozlanmış olabilir.malum bu tozlar her yere girer.
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
abi 3 harfli olabilirmi acaba ben cok gedüm böyle şeyler aman uzak olsun.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Sedat abi benimde aklıma ilk o geldi
Sazanları özledim...
Bul
bence üç harfliler oralarda gezemez ama ilginç gerçekten Hisenin bir fikrin yokmu ahmet abiMahcup
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Enteresan bir durum.
Benden bir yorum yok!...Hi
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum