Yorumları: 1,987
Konuları: 27
ustadlar banim gibi ilk baslayanlar için bazı konularda yardıma ihtiyaç duyuyoruz mesala
1.makina nasıl olacak ?
2.kamıs nasıl olacak ?
3.igneler ?
4.misinalar ?
5.diğer ekipmanlar
6.muhtemel ilk baslayanlar için av gölgeleri
7.hangi balığa hangi yem
8.hangi balığa hangi iğne v.s.
biliyorum bu yazdıklarım forum içerisinde mevcut.fakat bunları tek bir çatı altında toplamak mümkün mü?
ön bilgi açısından.
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
29-04-2009, 12:29
(Son Düzenleme: 29-04-2009, 12:33, Düzenleyen: MaVrUşGiL.)
Ümit kardeş, soruların çok kapsam içeriyor; önemli olan senin nerede ve ne balığı tutacağına bağlı.
Ama ilkez başlayan birisine benim tavsiyem ucuz yollu malzemelerle başlamasıdır. misal albanın atarı 50-100 gr. olan 3,5 mt. civarında karbon kamışını, ve yine fiyatı 30-50 lira aralığında 50-60 mm kafalı bir makina, makinaya saracağın misina ise 0,30 dan az olmamak kaydı ile rodex veya krokodil misina diyorum.
Kanca için ise hiç bir şey söylemem mümkün değil çünki her balık için ayrı bir sistem gereklidir, burada kaliteden ödün verme vms veya mustad dan başkasını kullanma derim.
Daha ayrıntılı bilgi için sitemizde hangi balık ne ile tutulmuş diye av raporlarında gerekli bilgiler verilmiştir.
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
serkan güzel anlatmış.ne balığı tutacağına bağlı.öncelikle tatlısumu yoksa denizdemi av yapacaksın.ama izmir olduğuna göre denizdir diye düşünüyorum.
bende albanın atom modeli var.5-6 yıldır kullanıyorum.hiç sorun yaşatmadı.fiyatı ucuz ama kaliteli bir maldır.ilk başlamak için fazla pahalıya kaçma derim..sonra bu işin içine girince en güzelini alırsın .burayı takip edersen, arkadaşlardan yeri geldikçe bu konuya mesaj yazacaklardır.rastgele.
[url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Bu sordukların bulunduğun bölgeye vede avlayacağın balığın cinsine göre değişkenlik gösterir, ama naçizane tavsiyem fazla pahalıya kaçmadan ucuz yollu bişeyler hazırla kendine ileride daha teferruatlı başlarsın bu işlere..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
ilgi ve alakanız için tesekkur ederim.deneme yanılma yoluyla çözücez bu olayı inşallah.
Ümit İzmir 1977
Nietzsche
Yorumları: 190
Konuları: 18
dostum öncelikle aramıza hoşgeldin. yazmış olduğun sorular gerçekten de çok isabetli. şunu bilmelisin ki bu site öncelikle bu sorulara cevap bulmak için var. emin ol tüm bu soruları burada bulacaksın. eğer sitede biraz zaman geçirirsen deneme yanılma sistemine çok az ihtiyaç duyacaksın. ben de balıkçılıkla tanıştığımda bu siteyi keşfettim ve inan bana balıkçılıkla ilgili her türlü bilgiyi buradan sağladım.
bilgin şaşmaz
Yorumları: 765
Konuları: 45
arkadaşım sana tavsiyem şudur.sen en güzeli hangi bölgeden katılıyorsan o bölgeden bizim sitede olan abilere takıl hem tanışmış olursun hemde bereber balık tutarsın görerek ve eğlenerek ögrenirsin bence en basit ögrenme yolu bu ben öyle ögrendim.
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.
Yorumları: 765
Konuları: 45
He unutmadan bu siteyi bulduysan gerisi zaten gelir.organizasyonları takip et yeter
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
1-2 org.katılırsan canavar gibi olursun.baka baka ,deneye deneye bakmışsın ki oltanın ucunda iri bir balık.
[url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
hersey nasip kısmet işi.inşallah kıvırıcaz bu işi.
Ümit İzmir 1977
Nietzsche