Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KurŞun kullanma İp uÇlari
Bu konuda bilgi bulamadım forum da, balık tutmakta kulanacağımız kurşunların ağırlıkları neye göre belirleniyor. Kaç gramlık kurşunu hangi balığa yada takıma kullanıcağız yardımlarınızı bekliyorum.
Bul
kutay bu sorunun cevabı aslında zor,
teknede ben yanımda 40 gramdan 300 grama kadar kurşun bulundururum,
rüzgarın şiddetine göre,meraya göre,av şeklime göre kurşun değiştiririm.
kıyıdanda av aynıdır tek fark genelde 30-150 gram arası kurşunlar kullanılır.ama buda yine rüzgara,takıma av şekline ve meraya göre değişir.
Bul
Kutay bu konu çok genişGulumsekullanacağın kurşun balığın türüne göre değişiklik göstersede İzmirde ben kıyıdan 50gr kurşunla avlanıyorumSeerf
Bornova - izmir
Bul
Kutay, çok basit ama bir o kadar da zor bir soru sormuşsun. Bildiklerimi paylaşmaya çalışayım.
Yapıldığı malzemenin adıyla anılan kurşun; derinliğe, akıntıya, av yapılacak yerin dip durumuna, av hedef balığına göre çeşit ve ağırlık olarak seçilir.Kurşun tipleri olarak;
-Armut kurşun
-Gezer kurşun
-Fırdöndülü kurşun
-İskandil kurşun
-Kıstırma kurşun diye çeşitlendirebiliriz.
Çeşitli durumlara göre değiştirmek gerekeceğinden kurşun bedene bağlanmaz. Ayrıca şamandıralı takımlar, akıntı altında kullanılan takımlar gibi bedenin dik durmasının gerektiği durumlarda veya ilave küçük ağırlıklar gerektiğinde kullanılan ortası delik küçük ağırlıklara kıstırma denir. Kıstırmalar ortası delikli olabileceği gibi, ortası yarık da olabilir. Yarığa oturan misina kıstırmanın pense ile ezilmesi yoluyla sıkıştırılır.
Umarım biraz ışık tutmuştur.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Kutay en güzeli eğer üşenmez isen av raporları arasında bir sörf yap.Arkadaşlarımızın hangi avda ve hangi ortamda ne gibi takım ,yem vb.paylaşımları sana bir fikir verebilir.Bir balık takımı için standart bir kurşun ağırlığı yok.Örneğin aynı tür balık avı için İstanbul boğazında 150-200 gr.lık kurşun kullanılırken Köprüde 40-50 gr.lık kurşun kullanılıyor.Teknede de akıntı,derinlik,avlanacak tür ve avlanma yöntemine göre değişkendir.Kullanacağın takımda kaç gr.kurşun kullanman gerektiği konusunda en doğru neticeyi zamanla edineceğin tecrübeden alacaksın.Çevrendeki amatör balıkçıları izlemek te bilgi dağarcığını genişletir.İzlemekten çekinme..
Rastgele..
Bul
kutay izmirde genelde 50 gr kurşun kafi geliyor son zeytinelinde 100 gr bile kafi gelmedi akıntıdan dolayı nihatın dediğigibi 30.50.100.200 300gr bulundurmak lazım.rast gele.AlkisSeerf
Bul
değişik kurşun elinde her zaman elinin altında olsun .akıntıda değiştirirsin çaparide olta çalışmaz değiştirirsin her zaman hazırlıklı olmak lazım.
Bul
Kutay İzmir'de sular bazı zamanlarda akar bu nedenle ağırlık avlanacağın derinliğine göre ve kullandığın bedenin kalınlığına göre değişkenlik arz eder. Daha ziyade 50-60grm 75-100grm aralığı yeterli olmakta. Eğer av yapacağın derinlik 20-50 mt ise ve sular akmıyorsa 50-60 grm yeterli olacaktır. daha üst derinlikler için ağırlığı artırman gerekir. Ayrıca dip oltası olarak kullandığın misinanın fazla esnek olmaması gerekir aksi taktirde balığın vuruşların hissetmezsin. Zaman içişnde elde edeceğin tecrübe el melekeni ve malzeme kullanımını geliştirecektir.
Bul
Kutay ansiklopedi gibi burası maşallah çevir çevir oku..Wink
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
çook teşekkür ederim. ben elimde 5o gr ve 35 gr bulunduruyordum. Artık bunu biraz artırıyım. Ben gölde başladım balık avına o yüzden kıyıda biraz bocaladım, bilgilerinizle geliştiriyorum kendimi teşekkür ederim inşallah benim gibi acemilerde buradan bilgilenir.Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kurşun kalıplamak bu kadar kolay Salih Reis 9 1,629 02-11-2015, 07:48
Son Yorum: rusan
  Kıyı Avlarında,Kurşun Kopmalarına SON... Sargoz35 22 5,327 14-02-2012, 19:21
Son Yorum: araphüso26
  İlk kurşun döküm denemeleri (güzel oldu) :)) arores 22 5,599 04-10-2011, 11:12
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Kurşun muhammed tr 18 3,514 19-08-2011, 22:08
Son Yorum: yycolak
  Kurşun Kalıbı; murki 36 10,487 18-12-2009, 19:10
Son Yorum: murki
  Kurşun kalıbı yapmak H.A.R.U.N 39 16,509 31-12-2008, 09:16
Son Yorum: fotokopici
  kurşun bağlama LeVrEkCi 19 13,737 22-12-2008, 10:44
Son Yorum: fotokopici
  Kurşun oguzhan47 11 4,006 28-11-2008, 02:35
Son Yorum: adem77
  burgulu kurşun naxos 5 26 5,955 29-09-2008, 22:38