Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kıyı Avlarında,Kurşun Kopmalarına SON...
Sevgili arkadaşlar, ilk konumu sizlerle paylaşmaktan,gerçekten mutluyum,inşallah daha uzun zaman içerisinde güzel paylaşımlara imza atacağız hep birlikte...Gelelim konumuza ;
Kıyı avlarımızda sıkça karşılaştığımız olay kurşunun,takımdan kopup gitmesidir.(Ben şahsen çok sinir olurdum Hehe )Bu sorunu aşmak için denemediğim yöntem kalmadı ama en sonun da çözümü buldum.Anlatıyorum kafanıza bunu iyice kazıyın Wink
Herkesin bildiği gibi piyasada fırdöndülü kurşunlar bolca bulunmakta.Ben kesinlikle bu kurşunları surf takımlarımda kullanmamaya özen gösteriyorum,nedeni fırdöndünün kurşundan kopmasıyla meydana gelen kaza ve tahribatlar.Allah korusun ciddi kazalar meydana gelebilir.Peki ya ne yapacağız diyeceksiniz.Yaklaşık bir yıldır kullandığım bir yöntem,hem kurşun sarfiyatımı asgari seviyeye indirdi,hem de acaba kurşun kopacak mı endişesiyle,kamışı daha sert savurmaktan kendimi kasmıyorum artık.Yapacağımız şey çok basit.Fırdöndülü kurşun yerine,armut kurşun tabir ettiğimiz kurşunları alacağız ve bu kurşunların halkalarına tesbih ipinden bir parça kesip,kasa şeklinde bağlayacağız.Daha sonra takımımızın kurşun kasasını,bu ipten geçirip takımı oluşturacağız,işte bu kadar.Bu sayede misina ile kurşun arasındaki sürtünmeden dolayı,yaptığınız takımlardaki kurşun kasaları artık kopmayacak ve uzak atışlarda kurşunum kopacak mı diye düşünmeyeceksiniz.

Daha anlaşılır olması sebebiyle iki fotoğraf ekliyorum.

[Resim: fotoraf0204.jpg] [Resim: fotoraf0206z.jpg]
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
*** İÇERİM GAZOZU , YAKALARIM SARGOZU ***
[/SIZE]

Bul
Sargoz35 yazdı:Sevgili arkadaşlar, ilk konumu sizlerle paylaşmaktan,gerçekten mutluyum,inşallah daha uzun zaman içerisinde güzel paylaşımlara imza atacağız hep birlikte...Gelelim konumuza ;
Kıyı avlarımızda sıkça karşılaştığımız olay kurşunun,takımdan kopup gitmesidir.(Ben şahsen çok sinir olurdum Hehe )Bu sorunu aşmak için denemediğim yöntem kalmadı ama en sonun da çözümü buldum.Anlatıyorum kafanıza bunu iyice kazıyın Wink
Herkesin bildiği gibi piyasada fırdöndülü kurşunlar bolca bulunmakta.Ben kesinlikle bu kurşunları surf takımlarımda kullanmamaya özen gösteriyorum,nedeni fırdöndünün kurşundan kopmasıyla meydana gelen kaza ve tahribatlar.Allah korusun ciddi kazalar meydana gelebilir.Peki ya ne yapacağız diyeceksiniz.Yaklaşık bir yıldır kullandığım bir yöntem,hem kurşun sarfiyatımı asgari seviyeye indirdi,hem de acaba kurşun kopacak mı endişesiyle,kamışı daha sert savurmaktan kendimi kasmıyorum artık.Yapacağımız şey çok basit.Fırdöndülü kurşun yerine,armut kurşun tabir ettiğimiz kurşunları alacağız ve bu kurşunların halkalarına tesbih ipinden bir parça kesip,kasa şeklinde bağlayacağız.Daha sonra takımımızın kurşun kasasını,bu ipten geçirip takımı oluşturacağız,işte bu kadar.Bu sayede misina ile kurşun arasındaki sürtünmeden dolayı,yaptığınız takımlardaki kurşun kasaları artık kopmayacak ve uzak atışlarda kurşunum kopacak mı diye düşünmeyeceksiniz.

Daha anlaşılır olması sebebiyle iki fotoğraf ekliyorum.

[Resim: fotoraf0204.jpg] [Resim: fotoraf0206z.jpg]

bilgilendime için teşekkürler, ve ancak;

bu durumda şu soru geliyor insanın aklına ?

Kurşun dibe takıldığında (özellikle yaşadığımız bölge istanbul ve boğaz bölgesi olunca) kurşunun kopmaması demek kopmle takımın denizde kalması anlamına ve hatta kursunu takıldığı yerden çıkartayım derken kamışa zarar verme ihtimali de doğurur anlamına gelmezmi?

buradaki soru şu olabilirmi? kurşunun kopmasımı, takımla birlikte komasımı ? Hangisi daha az maliyetli?
Bul
Paylaşım için teşekkürler arkadaşım tartışmaya açık bir konu...
Bul
nihatkr yazdı:bilgilendime için teşekkürler, ve ancak;

bu durumda şu soru geliyor insanın aklına ?

Kurşun dibe takıldığında (özellikle yaşadığımız bölge istanbul ve boğaz bölgesi olunca) kurşunun kopmaması demek kopmle takımın denizde kalması anlamına ve hatta kursunu takıldığı yerden çıkartayım derken kamışa zarar verme ihtimali de doğurur anlamına gelmezmi?

buradaki soru şu olabilirmi? kurşunun kopmasımı, takımla birlikte komasımı ? Hangisi daha az maliyetli?

Niko bey yazdığınız soruya cevabımı örnekler ile vereyim.Ege kıyılarında,yemli avlarda çoğumuzun sorunudur kurşun kopması.Ben şahsen kayalık zeminlerde devamlı av yaparım fakat kamış savururken kaybettiğim kurşunlar dibe taktırdığım kurşunlardan daha fazlaydır.Bu sebeple böyle bir çare geldi aklıma...
75 gr kurşun ile avlanırım genelde,bir avda 10 kurşun kaptırsam tanesi 0,75 krş eder 7,50 tl.İki takım kaptırdığımı düşünecek olursam,kurşunuyla,iğnesiyle,fırdöndüsüyle toplam maliyet en fazla 2 tl.Ayda dört ava gittiğimi varsayın 4x8=32 32x0,75=24 TL. cebimde kalır Wink bu da benim yem param sayılır.İşin bu tarafı var birde,sinir olmama tarafı.
Misinayı kamışla değil de elinizle çekip kurtarmaya çalışırsanız kamışa zarar vermemiş olursunuz.İstanbul'da sahte balık atan arkadaşlar var onların bu konuda fikirleri değişebilir,sonuçda sahteler pahalı malzemeler,yemli takımlarda kullanılması bence mantıklı...Selamlar...
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
[/SIZE]

Bul
YaKaMoZ yazdı:Paylaşım için teşekkürler arkadaşım tartışmaya açık bir konu...

Sevgili Murat teşekkürler.Tartışmaya her zaman açığız...Selamlar.
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
[/SIZE]

Bul
teşekkürler mehmetcim.eline sağlık.Alkis
Bul
bilgi paylaşım için teşekkürler mehmet bunu kullanırım Wink,
adaş sanırım kurşun takılsa bile takım çapariden vaya daha geridende kopabilir yani atarken kopma daha çok oldugunu düşünürsek bu mantıklı geldi bana.
Bul
paylasim icin tesekkurler MehmetSeerf
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
yycolak yazdı:teşekkürler mehmetcim.eline sağlık.Alkis[/QUOTE]
Yalçın abim ben teşekkür ederim,faydalı olması dileğiyle...Selamlar...

[quote=LeVrEkCi]bilgi paylaşım için teşekkürler mehmet bunu kullanırım Wink,
adaş sanırım kurşun takılsa bile takım çapariden vaya daha geridende kopabilir yani atarken kopma daha çok oldugunu düşünürsek bu mantıklı geldi bana.
Nihat abim ben teşekkür ederim.Avınızda kurşunun hiç takılmadığını varsayarsak,kurşun kaybı olmadan avı sonlandıracaksınız buna eminim...Selamlar...
Albatros-gr yazdı:paylasim icin tesekkurler MehmetSeerf

Faruk abim ben teşekkür ederim...Selamlar...
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
[/SIZE]

Bul
Arkadaşlar merhaba,

Sevgili Mehmet'in açtığı bu konu aslında birçok amator balıkçının öncelikli derdi olmuştur. Bundan 3-4 yıl evvel Tisan'da dip oltasıyla balık avlamaya çalışıyordum. Kurşun kayalık zeminde sürekli takılılıyordu ve oltamı kırmak zorunda kalıyordum. Ben pes ettim ama arkadaşım pes etmedi. Açtı malzeme çantasını, bir tane sürpriz yumurta kabı çıkardı. Ben şaşkın şaşkın bakarken o sürpriz yumurta kabını açtı, misinasını dıştan içe doğru delikten geçirdi. Sonra kurşundan, en sonunda kabın diğer parçasından misinanın ucunu çıkardı. Kutunun iki parçasını kapattı, kurşun kutunun içinde kaldı. Sonra iğnesini bağladı, yemi taktı. Bir atış yaptı, yaklaşık 1 kg.lık lagos yakaladı. Defalarca atmasına rağmen oltası hiç dibe takılmadı.

Önceden sadece çocukları ve torunları sevindiren sürprüz yumurta, bu yöntemle baba ve dedeleri de sevindiriyor. Bir taşla iki kuş yaniWink

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Öğrenmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kurşun kalıplamak bu kadar kolay Salih Reis 9 1,629 02-11-2015, 07:48
Son Yorum: rusan
  İlk kurşun döküm denemeleri (güzel oldu) :)) arores 22 5,599 04-10-2011, 11:12
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Kurşun muhammed tr 18 3,514 19-08-2011, 22:08
Son Yorum: yycolak
  KurŞun kullanma İp uÇlari Kutay 12 4,765 26-02-2010, 12:27
Son Yorum: RastGele
  Kurşun Kalıbı; murki 36 10,487 18-12-2009, 19:10
Son Yorum: murki
  Kurşun kalıbı yapmak H.A.R.U.N 39 16,509 31-12-2008, 09:16
Son Yorum: fotokopici
  kurşun bağlama LeVrEkCi 19 13,737 22-12-2008, 10:44
Son Yorum: fotokopici
  Kurşun oguzhan47 11 4,006 28-11-2008, 02:35