Yorumları: 3,283
Konuları: 164
Kayıt Tarihi: 27-08-2006
Lakerda yazdı:Dondurucuya balık konulacaksa mutlaka taze olmalı(Tezgah malı olmamalı)
Balığın bol ve ucuz olduğu zamanlarda Karamürsel Ereğli'deki balık haline sabahın 5 inde 6 sında gider denizden yeni gelmiş lüfer,palamut veya sarıkanatı kasa ile alırdım(İki yıldır maalesef o bolluk yok,Yalova'da da dolaba girecek kadar avlandığımız yok)
Deneyimlerime göre dondurucuya konacak deniz balığına tatlı su değmeyecek,denizden çıktığı haliyle dondurucuya atılacak ve önce şoklaması yapılacak.Ayrıca benim yöntemim ; lüfer,palamut ve sarıkanatı tek tek strech-film'e sarar öyle dondurucuya koyarım.Bu şekilde daha uzun süre nispeten tadından kaybetmeden muhafaza edilebiliyor.
Dondurulmuş balıkta yöntem herkesin damak tadına göre değişebilir.Örneğin ben dondurulmuş ithal uskumruyu yiyemiyorum.Kimisi hoşlanıyor.Dondurucudan çıkardığım balık onun tadına dönüşürse çöpe gidiyor.İstavrit ve hamside genelde durum böyle oluyor,1 ay içinde tüketmezsem hamur gibi oluyor ve tadı çok değişiyor.Ama lüfer ve palamut 4-5 ay lezzetini koruyor..
Buzdolabının dondurucusuna ise hiç balık koymam,oradaki balık hiç dayanmıyor..
evet abi balık tatlı suyu yediği zaman tadı değişiyor azalıyr.aslında tuttuğumuz balığı denizde ayıklayıp deniz suyuyla yıkasak daha lezzetli olur..işte deniz suyunun kirli olduğunu düşünerek belki bunu yapmıyoruz..
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Kayıt Tarihi: 01-01-2009
BALIK and OZAN yazdı:evet abi balık tatlı suyu yediği zaman tadı değişiyor azalıyr.aslında tuttuğumuz balığı denizde ayıklayıp deniz suyuyla yıkasak daha lezzetli olur..işte deniz suyunun kirli olduğunu düşünerek belki bunu yapmıyoruz..
Deniz suyunda temizlenen baliklarin daha lezzetli oldugunu ,,burada arkadaslarla hep konusuruz
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
Kayıt Tarihi: 30-06-2006
BALIK and OZAN yazdı:evet abi balık tatlı suyu yediği zaman tadı değişiyor azalıyr.aslında tuttuğumuz balığı denizde ayıklayıp deniz suyuyla yıkasak daha lezzetli olur..işte deniz suyunun kirli olduğunu düşünerek belki bunu yapmıyoruz..
Önceki yıllarda çinekopu ayıklayıp tatlısuda yıkayıp dondururdum. yemesi hiç güzel olmazdı. fakat bu sene balıktan geldiği gibi ayıklamadan ve yıkamadan donduruyorum. balığı koyunca dondurucuyu 6-7 saat maksimumda çalıştırıyorum. bu şekilde tadı biraz daha iyileşiyor.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Kayıt Tarihi: 13-05-2007
Kendi avladığım balığı dondurucuya koymam,olta balığını taze taze tüketmek gibisi varmı ? Zaten avımız genelde kendi tüketeceğimiz kadar olunca sona eriyor,biraz fazlası çıkınca konu komşuya gidiyor.
Balığa tatlı su değmemesi gerçekten denenmiştir.Olduğu gibi hiç ayıklamadan strech'e sararak dondurucuya koyar,tüketeceğim zaman buzu çözüldüğünde ayıklayıp yıkarım.
Tatlı suyu tuzlu balıkta da kullanmam.Halden aldığım taze sardalyayı olduğu gibi,tatlı suda yıkamadan tuza basarım.Hem uzun süre dayanır hem tadı daha nefis olur..
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Kayıt Tarihi: 01-01-2009
Lakerda yazdı:Kendi avladığım balığı dondurucuya koymam,olta balığını taze taze tüketmek gibisi varmı ? Zaten avımız genelde kendi tüketeceğimiz kadar olunca sona eriyor,biraz fazlası çıkınca konu komşuya gidiyor.
Balığa tatlı su değmemesi gerçekten denenmiştir.Olduğu gibi hiç ayıklamadan strech'e sararak dondurucuya koyar,tüketeceğim zaman buzu çözüldüğünde ayıklayıp yıkarım.
Tatlı suyu tuzlu balıkta da kullanmam.Halden aldığım taze sardalyayı olduğu gibi,tatlı suda yıkamadan tuza basarım.Hem uzun süre dayanır hem tadı daha nefis olur..
Mehmet abi,bazi durumlar oluyorki kendi avladigimiz baligi yakinimiz ile beraber yemek istiyorsun...mesela oglum selanikte okuyor..guzel buyuk bir balik cikinca,bazen geldiginde onunda yemesi icin buzluga attigim oluyor
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
Kayıt Tarihi: 25-05-2008
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
Kayıt Tarihi: 25-05-2008
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Kayıt Tarihi: 21-12-2005
ben eskiden balıkları temizler öyle koyardım depfreze e hem kendi tuttugum hem babamın tuttugu balıklar olunca yenecek balıktan sonrasını mecburen dolaba koyuyordum.
bir keresinde dolapta hem temizlenmiş hemde temizlenmemiş balık vardı aynı anda yedik ve farkı gördük.
şimdi direk denizden gelince balıkları 3 er 4 er buzdolabı poşetine koyup depfreze in şoklama bölümüne atıyorum istanbula gelirkende seyyar buzlukla getirip eritmeden direk tekrar depfreze e atıyorum tabiiki taze donmamış balık gibi olmasada bekleyerek donan balıga göre çok daha güzel oluyor.
birde balıklar sırt tarafı alta karın tarafı üste gelecek şekilde muhafaza edilmeli.
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Kayıt Tarihi: 01-01-2009
LeVrEkCi yazdı:ben eskiden balıkları temizler öyle koyardım depfreze e hem kendi tuttugum hem babamın tuttugu balıklar olunca yenecek balıktan sonrasını mecburen dolaba koyuyordum.
bir keresinde dolapta hem temizlenmiş hemde temizlenmemiş balık vardı aynı anda yedik ve farkı gördük.
şimdi direk denizden gelince balıkları 3 er 4 er buzdolabı poşetine koyup depfreze in şoklama bölümüne atıyorum istanbula gelirkende seyyar buzlukla getirip eritmeden direk tekrar depfreze e atıyorum tabiiki taze donmamış balık gibi olmasada bekleyerek donan balıga göre çok daha güzel oluyor.
birde balıklar sırt tarafı alta karın tarafı üste gelecek şekilde muhafaza edilmeli.
Bende buzluga koydugumda ,temizlemeden koyuyorum,
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
Kayıt Tarihi: 29-04-2006
Albatros-gr yazdı:Huseyin,konuda bu zaten...bazilari az bazilari cok kaybediyor...mesela su sizin sazanlarda ne derecede lezzet degisiyor?![Seerf Seerf](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/seerf.gif)
bence sazanda kaybediyor ben sazanları temizler yıkar ondan sonra dondurucuya koyarım..kışın sazan bulamıyoruz canım istedikçe çıkarıp yerim yalnız bu sene çabuk boşaldı neyse bu nsene bakacam bi çaresine
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]