Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balik buzluga girince...
Zamanla hepimiz buzluk veya derin dondurucuya,cesitli nedenlerden,belirli bir zaman icin balik saklamak ihtiyacini duymusuktur.
Buzluga veya derin dondurucuya(taze olarak) konuldugunda hangi baliklar lezzetinden 78 AZ,hangileri lezzetinden daha COKRolleyes kaybeder.
NOT:Soru diger su urunleri icinde gecerlidir(kalamar,ahtapot,garides v.s.)
...............AZ78KAYBEDER..................COKRolleyesKAYBEDER..........................................
1-lufer(levrekci)..................................1-kucukboylar.(orhanekmekci)....
2-sazan(yusufburdur)...........................2-safrit(balikoltasi)...................
3-murekkepbaliklari(orhanekmekci)..........3-yayin(koksal).......................
4-lufer,cinekop%50(balikoltasi)...............4-alabalik(yusufburdur)............
5-ayiklayip koymak(BALIKandOZAN).........5-izmarit,eskina(BALIKandOZAN)
6-Lufer(BALIKandOZAN)........................6-karagoz,mirmir(BALIKandOZAN)
7-Norvec uskumrusu(balikoltasi)..............7-ithal uskumru(lakreda)...........
8-lufer,palamut,sarikanat(lakerda)...........8-istavrit,hamsi(lakerda)...........
9-strech-film,e sarip(lakerda).................9-temizleyipte buzluga(levrekci)..
10-temizlemeden buzluga(levrekci)..........10-sirt tarafi uste gelerek(levrekci)
11-temizlemeden koymak(fish or die).......11-sazan(araphuso26)..............
12-temizlemeden(murkican)....................12-hamsi(murkican)..................
13-eti sert baliklar(Albatros-gr)..............13-Eti yumusak baliklar(Albatros-gr)
14-buzlukta 4-5 gun durunca(kasap100)..14-buzlukta2-3 ay durunca(kasap100)

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
ben şimdiye kadar hangi balığı depfreze koysam tazesi gibi olmadı ama gerçekten bazı balıklar tadını kaybediyor lüferi taze taze koyduysam fazla kaybı olmuyor mesela.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
LeVrEkCi yazdı:ben şimdiye kadar hangi balığı depfreze koysam tazesi gibi olmadı ama gerçekten bazı balıklar tadını kaybediyor lüferi taze taze koyduysam fazla kaybı olmuyor mesela.
Hatirlatman iyi oldu Nihat..taze olarak demeyi unutmusumSeerf
Bul
Faruk abi aslında hezaman taze balık lezzetlidir ama biz deniz balığı avlayamadığımız için bilemeyecem bizde kara sazan şokta daha lezzeli olur alabalık ise lezzetinden biraz kaybeder Alkis
Bul
yusufburdur yazdı:Faruk abi aslında hezaman taze balık lezzetlidir ama biz deniz balığı avlayamadığımız için bilemeyecem bizde kara sazan şokta daha lezzeli olur alabalık ise lezzetinden biraz kaybeder Alkis
Yusuf,anketim butun baliklar icin...sadece deniz diye bir sey yokSeerf
Bul
Faruk arkadaş benim prensibimi biliyorsun ,difrize hiçbir zaman balık koymam ,yalnız ahtopot,kalamar ve bol bol balık yemleri koyarım , difrizden çıkan balığın lezeti kalmıyor Seerf
Bul
ben balığı taze yemekten yanayım su kenarında pişen balığın tadını evde hiç bir zaman alamadım.. bence bütün balıklar derin dondurucuda tadını kaybeederBoboama farketmez hepsini yerimBobo
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Özellikle küçük boy balıklarda lezzet kaybı çok oluyor.Mürekkep balıklarında(ahtapot,kalamar,süpye)bunu gözlemedim.
Bornova - izmir
Bul
araphüso26 yazdı:ben balığı taze yemekten yanayım su kenarında pişen balığın tadını evde hiç bir zaman alamadım.. bence bütün balıklar derin dondurucuda tadını kaybeederBoboama farketmez hepsini yerimBobo
Huseyin,konuda bu zaten...bazilari az bazilari cok kaybediyor...mesela su sizin sazanlarda ne derecede lezzet degisiyor?Seerf
Bul
eniştemin bir lafı aklıma geldi balığı yakaladığın gün yiyeceksin dolaba koydunmu ne dadı nede tuzu kalır derdi bende taze olarak tüketmekten yanayım.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hangi balik daha lezzetlidir? Albatros-gr 91 15,555 30-05-2012, 20:49
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  En çok hangi balık zevklidir ? Bektashi 111 20,366 29-09-2011, 14:48
Son Yorum: muhammed tr
  ilk yakaladığınız balık kaşalot 43 9,400 03-01-2008, 23:01
Son Yorum: Tropheus

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi