Yorumları: 200
Konuları: 24
hadi bakalım kimler ilk yakaladığı balığı ve ne zaman yakaladığını hatırlıyor
benim oltayla ilk yakaladığım balık yaklaşık 8-9 cm civarında boyda kızılkanattı
şamandıralı olta ve sinek iğnesi ile yakalamıştım 6 yaşındaydım ozaman
ve ortalığı ayağa kaldırmıştım
Yorumları: 119
Konuları: 3
güzel bir söyleşi olacağa benziyor ilk cevabı da ben yazayım. ilk balığımı 14-15 yaşlarında Artvinin Şavşat ilçesi Meşeli köyünde Karagölde tutmuştum ne tuttuğumu bilmiyorum şamandıralı olta elle atıyorduk bayağı zorlanmıştık ama büyük bir heyecandı. balık tutmaya yeniden ancak 28 yaşında başlayabildim şimdide aynı heyecanı taşıyorum. herkese sevgilerle...
dayılarım ve rahmetli dedem beni çok ufak yaşlardan itibaren balık tutmaya götürürlermiş. 4-5 yaşından beri. anılarımda kalan en önemli balıkçılığım daha doğrusu
ilk büyük balıkçılığım. 1979 senesi yaz sonu dayımla beraber rumeli hisarı önü 4 büyük peynir tenekesi tuttuğumuz malum balıktı. ne bereketli olmuştu.
En enteresan balıkçılığım 1980 senesi 11 eylülü 12 eylüle bağlayan yemli lüferden döndüğümüz gecenin sabahı bir cemsenin önümüzde durarak hemen evinize gidin demesi.
En korktuğum avım Karadenizde boğaz girişinden yaklaşık 6 saat boşluğa açılıp palamut sevdasına (100 iğne) havaya yakalanarak kendimi motor yataklarına bağlamam ve o motor kaputunun önünde çökerek dua ederek. poyraz limanına dönüşüm. (içeri girdikten sonra olanları unutup bizi hava falan farketmez edasıyla teknelerin arasına ıslanmamış tek bir noktam kalmayacak şeklide yanaşıp demirlemem
En Kötü havadan Kaçışım. 2005 senesi marmara açıkları yalova önleri. lodosun patlamasıyla beraber şu andaki teknemle tam yol limana gelmem.
En Uzun balık avına gidiş Kefken adasına lüfer ve palamut sevdasına gitmek , Erdek Yolculuğum gidiş 10 saat 25 dk. Geliş sert poyraz fırtınası 17 saatte dönüş
En uzun deiz yolculuğum Kurucaşileden istanbula gelmek. 3 gün.
En aptal denizciliğim. yer paşalimanı önü 120 lt mazotun açılan somundan aşağı dökülmesi ve motorun hava yapmasıyla beraber benim tekneyi çekmeye gelen 5 mt boyunda bir teknenin beni çekmesi
En kahraman olduğum gün poyraz açıklarında patlama olan fiber teknedeki mürettabata herkesten önce ulaşmam. ve insanları toplamam
En kızdığım an levrekci ve kutsalla beraber lüferi 30 iğne ile kaldırmak üzereyken bir teknenin çaparimi budayıp üstünden geçmesi.
güzel konu olmuş mazi tekrar canlandı birden gözümde güzel ....
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
hehe çok iyi oldu bu konunun açılması
Ben ilk balığımı 1990 yılında Eskişehir Zemzemiye göletinde yakaladım.Aynalı sazan.1,200 gr ağırlığıındaymış.
Babamla beraber bir cumartesi sabahı arabamızla baraja gittik.Babam suya girdi ve yemledi biraz daha sonra küspeli el oltalarımızı attık.8-9 tane oltamız vardı.Birtane ozamanlar bana çok büyük gelen 1 kg kadar bir balık yakaladık.Bunu babam annemin yaptığı el örgüsü hapisin içine attı.Aradan bir saat geçtikten sonra babam arabada kalan sigarasını almaya giderken bana şöyle söyledi (sen şanslısındır bak gideyim buradan arabaya kadar iri bir balık yakalayacaksın) dedi.Tamam baba deyip beklemeye başladım daha babam 25-30 mt gitmeden tam önümdeki oltanın üzerine takılı bulunan koyun zili bir çalmaya başladı bir çalmaya başladı ben ney yapacağımı şaşırdım oltayı elime aldım baba baba balık diye bağırmaya başladım.Babam banadoğru koşarken çek çek korkma diye biryandanda bana sesleniyordu.ben balık kaçaçak korkusuyla bir yandan çekiyorum bir yandanda yakaçarsa bana kızmayacan değilmi diye babama soruyorum babam kızmam oğlum dedi ben bir okadar daha çekmeyi hızlandırdım.Balık suyun üzerine çıktığı anda artık bana yaklaşmıştı ve benim yüreğim yerinden çıkacakmış gibi çarpıyordu kalp atışlarımı bogazımda hissediyordum.balık artık çok yakındı babamda sinirli bir yapıda olduğu için balığın kaçmasını önleyeceğim düşüncesiile balık sudan çıktı çıkacak konumda iken balığın üstüne atladım.Balık karnımın altında kalmıştı iki elimle yapıştım karaya aldım ve babadan gördüğüm şekilde solungaçlarından tuttum kendimi dünya rekortmeni ilan etmiştim.Balık hapiste kacacak düşüncesi ile hapise koymadım elimde tuttum.Babam bu halimi görünce üstüm ıslak ve çamurlu balığıda elimden bırakmıyorum tamam biz nasibimizi aldık dedi oltaları topladı.Balığı hiç elimden bırakmadan eve geldim ve sokakta 5-6 tur attığımı hatırlıyorum bu balığı ben tuttum diye İste ozamanlar bana Avcı Altan denmeye başlamıştı.Halada öyle deniliyor.Sonraları anladımki 1,2 gr lık balığım dünya rekoru değilmiş.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
gerçekten güzel konu olmuş teşekkürler
İLK BALIK TUTUŞUM:ilk balıgımı 1976 senesinde bizim yazlıgın orada kurbaga kaya dedigimiz bir kaya vardır o kayada balıkçılıkta herkes milli olur bende küçükken midye toplar veya kumu kazıp solucan toplar gidip horozbina,lapin,ispari,yengeç,karedes gibi balıklardan tutardım hala o kayadan gecerken bakarım hep küçük çocuklar batutarlar
İLK BÜYÜK BALIKÇILIGIM:1980 li yıllarda babam eniştesi ve ben kaşıkla 400 tane çinekop uzun olta ile 42 tane lüfer tutmuştuk onu hiç unutamam balıkcılara satmak istemiştik almak istememişlerdi balıklar yasak zamanı ag attık sanmışlardı bizde dagıtmıştık esnafa balıkları
EN İLGİNÇ BALIKÇILIGIM:bu sene 3-4 ay nce levregi tutmuştum kopmuştu 1 saat sonra aynı levregi bir önce tuttugum misinanın ucundaki fırdöndüden tekrar tutmuştum çok şaşırmıştım
EN KORKTUGUM AVIM:3 metrelik ahşap tekne ile balıktaydım havanın patlayacagını anlamayıp herkes kenara cıkarken ben acıldım lüfer çok bol ama hava patladı ben 3 m lik teknenin önünü göremiyorum hava actıgında olmam gereken yerden çok çok uzaktaydım ve yaşım küçüktü balık ugruna havadan sebeb kalmamak gerektigini ögrenmiştim denizle şaka olmaz
EN KÖTÜ HAVA:babamın ahşap tekne var o zaman hava güzel balık yerimde balık tutuyorum hava patladı lodos ama ne lodos kenara bakıyorum kenat bembeyaz dövüyor kıyıyı açık dalga kırmadıgı için fazla sorun yok ama kıyıya inmek mümkün degil acıktan işaret ettim kenara 10-12 kişi toplandı ben direk kayarak kıyıya amacım direk kıyıya almak tekneyi ama babam saolsun o anda kaldıraca kaldırmayı düşünmüş fikir ayrılıgı olunca tekne direk battı tuttugum lüferleremii yanayım tekne battı onamı yanayım motor ıslandı onamı
EN KAHRAMAN ANIM:herzaman havayı bilmeden denize çıkanlar vardır gene birgün bi komşum sabah kürekle 3 kişi küvet kadar tekneyle açılmışlar hava patlamış yoklar yanlarına gittigimde gözlerinde ölümden kurtardın bizi der gibi bakışlarını hala unutamam
EN KIZDIGIM ANIM:levrek suyunda levrek tutuyorum 6 .levregimi tutmuşum büyük bir tekne yaklaştı ve içinde 20-30 kişi kızlı erkekli dalmaya gelmişler kafayı yemiştim levregin bol oldugu günümü buldunuz diye
EN UNUTULMAZ ANIM:tabiiki 92 cm lik levrek ve 39 tane tuttugum kofana
kaşalot güzel konu açmışsın teşekkürler
Yorumları: 719
Konuları: 31
kendi arazimizin hemen kenarında dere olduğundan dolayı balık tutmaya 5-6 yaşlarında başlamıştım
amcamın oğlu ile elimize patates çuvalı alır küçük balık yakalardık
bir defasında çuvalın içine 30-40 civarında su yılanı girmişti bi daha dereye girmeye balık tutmaya tövbe etmiştik ama 20 dakika sonra yılan gitmiştir diyerek tövbemizi unutmuştuk
bir gün abimin oltalarını gizlice yürütüp dere kenarına balık tutmaya gitmiştik yem olarak
taş aralarında ve kuru yapraklar arasında bulduğumuz örümcekleri takıyoduk abimden öyle görmüştük ya amcamın oğlu bende tutayım diye yalvarıyodu ama yok abim kızar diye oltaya el sürdürmüyodum olta ise 2 metre misine sinek kancası ve samandıra olarak bağlanmış kibrit çöpü ve yine kamış olarak kuru ince uzun düzgün bir sögüt dalı
balık tutmayı biliyoz ya kibrit çöpü batınca hemen çekeceğim
tabii oltaya balık gelipte yemi daha ağzına almadan kibrit çöpü az kıpırdasın çekiyodum tabii olta boş neyse bi ara başka yöne bakarken baktımki kibrit çöpü görünmüyo oltayı öyle bir hızlı çektim ki zavallı balık ne olduğunu bile anlamadı tabii o heyecanla bende öyle bir sevinç çığlıkları atmıştım ki amca oğluyla birlikte nasıl sevinçten birbirimize sarılıyoz
neyse hemen yeniden örümcek peşine hiç unutmam amca oğluyla birlikte 17 tane kızılkanat yakalamıştık hepsi 10 cm civarında küçük balıklardı
ablam bize pişirmişti o balıkları amca oğluyla birlikte yemiştik ve anlata anlata bitirememiştik
ve o balıklardaki lezzeti bi dahaki hiç bir yakaladığım balıkta bulamadım
denizde ise ayvalık sarımsaklıya yine amca oğluyla tatile gitmiştik orada yakalamıştım ilk deniz balığımı yakaladığımda 18 yaşındaydım
akşam üzeri sahilde kimse kalamadığı zaman denizde kıyıdan kumların arasından çıkardıkları
solucanı andırır kurtlarla çipura yakalıyolardı amca oğlu dediki bizde yakalarız balık gel yarın akşam yakalayalım bizde olta alırız yem çıkarırız derede yakalamaktan ne farkı var ki demişti
oltaları aldık çocukların oynadığı oyuncak eleklerle kumları karıştırıp bulduğumuz kurtlarla yemimizde hazırdı ve o akşam acemi olmamıza karşın 11 tane çipura yakalamıştık sonraki akşamsa 5 tane
en büyük yakaladığım balık yayın balığıydı
(düzeltme yazım hataları)
Yorumları: 845
Konuları: 15
ben ilk balığımı1986nın haziranayıydı babalar günü haftası bizim mahallade cemalettin abi vardı biz onlarla kurt boğazı barajına pikniğe gittik bana orda ikitane küsbeli dip oltası verdi nnasıl atılacağını gösterdi solucan takmayı da öğretti harşeyiyle öğretikten sonra ben geçtim ilk oltamı attım 5 6metre ya gitti ya gitmedi bana dediki biraz daha ileri at dedi bende ikinci oltayı attım oda 10 metre kadar gitti biri sağa gitti biri sola gitti zamanla düzgün atarsın dedi tabi oatarken bakıyorum 20 30 metre uzağa atıyor kendime kızıyordum derken zil çalmaya başladı koştum hemen misinayı aldım elime ben çekmiyorum sadece balığı gezdiriyordum yanıma geldi çeksene kaçıracaksın diye kızdı ben de hızlı hızlı çekmeye başladım ve balık kıyı yaklaşın ca çırpındı oarada balık kaçtı oda kızdı ben oltayı tekrar suya attım ve zili takarken öbür oltanın zili çaldı çekmeye başladım ve balığı dışarı çıkardım yaklaşık yarım kiloluk bir aynalı sazan çektim o gün 6 parça balık yakaladı biri çok küçük diğer 5tane hep aynı ayardaydı küçük balığı cemallettin abi bıraktı bende ona kızmıştım ben balık tutmaya alıştıkça onun küçük balığı bırakmasının sebeblerini daha iyi anlamaya başladım
Levrekci yazdı:kaşalot güzel konu açmışsın teşekkürler
teşekkür ederim hemşerim sağol
ilk alabalığımıda üniverstede okurken dedemin yanına çaykaraya giderdim hafta sonları orada yakalamıştım dağ alası idi
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Amcamlar Çengelköyde otururdu,birde 3.5 metrelik bir tekneliri vardı.Yazları bazen onların yanına giderdim.(Biz o zamanlar İstanbul/Fatihte otururduk) Amca kızı ve arkadaşları,o teknede boğazda çengelköy açıkları beylerbeyi önleri falan gezer denize girerdik.Kürek çekmeyide orda öğrendim,ilk balığımı da orada yakaladım.Çapariyle, boğazda istavrit.Yüzme bilmem ama açıkta,o tekneden boğazın serin sularına atlar,hemen küpeşteyi yakalardım.Dedik ya,ezelden beri arızayız diye.Mangal gibide yürek var hani,halada öyle olduğunu söylerler...