Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kurşun kalıbı yapmak
Harun Bey ben bu kalıbı yaptım alçıdan. (alçı-oyun hamuru ve tahta kalıp üçlüsüyle)
yanlız bir sorun var. kurşunu dökerken patlama yapıyor. fokurduyor ve olmuyor. bunun bir çözümü varmı acaba? 3 kere döktüm 3'ünde de olmadı. acaba kalıbı döktükten 2 saat sonra denedim. o yüzden olabilirmi? konu hakkında bilgi sahibi olan diğer arkadaşlarında yorumlarını öğrenmek isterim.
Bul
Fokurdama muhtemelen hızlı gökümden olabilir ,kurşunu soğutmadan yavaş fakat iç havasını alarak dök derim.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
birol kalıbı sadece alçıdan yada lüle taşından hazırla öyle dene
fokurdama ortadan kalkar
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
turna yazdı:Fokurdama muhtemelen hızlı gökümden olabilir ,kurşunu soğutmadan yavaş fakat iç havasını alarak dök derim.
Kalıbın deliğini biraz daha büyütüp yavaş dökeceğim o halde. Deneyelim bakalım. Teşekkürler Mehmet Bey.
yalova tatar yazdı:birol kalıbı sadece alçıdan yada lüle taşından hazırla öyle dene
fokurdama ortadan kalkar

Kalıbı alçıdan yaptım Eren Bey. oyun hamuru sadece kurşunun kalıbını çıkarmak için kullanılıyor. bakalım bugün biraz daha denemeler yapayım.
Bul
birol açık havada yap zehirlenme aman
Bul
LeVrEkCi yazdı:birol açık havada yap zehirlenme aman

Nihat mutfakta yapıyorum ama penceler açık vaziyette. balkonda yapma imkanım yok maalesef.
Bu arada fokurdama olayını çözdüm. kalıp iyice kuruyunca, kurşunu döktüğüm deliği büyütünce ve bir-iki kurşun dökünce olmamaya başladı. Güzel oldu kalıp.150 gr. lık kurşunları tüketince bir kalıp yapmanın zamanı geldi dedim ve yaptımSmile
şimdi biraz daha geliştirmeyi düşünüyorum.
Bul
Kolay gelsin Birol,aman sağlık koşullarını ihmal etme.Deneme ürünlerinin fotolarını bekleriz..Gulumse
Bul
Kalıbı Harun Bey'in tarif ettiği yöntemin biraz değişiğiyle yaptım.
Önce kırtasiyeden bir kutu oyun hamuru aldım. Hamuru top gibi yapıp üzerine yüzeyi pürüzsüz, düz bir satıh ile bastırdım ve düzgün, başparmak kalınlığında bir hamur elde ettim. üzerine de 150 gr. lık kurşunu yarısına kadar batırdım. kurşunu yerleştirince kenarlarından hamur bir miktar kalınlaştı. O kısımları maket bıçağıyla aldım. ve hamurun yüzeyini tekrar düzgünleştirdim. Şeffaf, yuvarlak orta boy jöle kutusunun dibini açtım.Kalan parçayı 2 ye ayırdım. Ve 2 adet 2 ucu açık silindir elde ettim. Bu silindir kalıpların birini kurşunu yerleştirdiğim hamura yerleştirdim ve bastırdım. Üzerine hazırladığım alçıyı döktüm. Donduktan sonra hamuru çıkardım. İlk kalıbı ters çevirdim.Üzerinde kurşun takılı vaziyette iken ikinci alçıyı dökünce yapışmaması için streç filmle kapladım ve yağladım. ikinci silindiride ilk kalıp ile tam olarak birbirine temas edecek şekilde yerleştirip koli bandıyla etrafını sardım. Alçıyı busefer biraz daha sulu hazırlayıp kalıba döktüm. Donduktan sonra kalıpları çıkardım. Alçıları bugün fırına koydum ve 30 dakika pişirdim. Dün pişirme işlemi yapmadan önce kurşun dökerken fokurdama ve patlama yapıyordu. Bugün kalıp tam olarak kuruyunca, döküm deliğini biraz daha büyütünce fokurdama olmadı, kurşunlarımı rahatça döktüm. Yanlız bu kalıbın alçısına tuz koymayı unuttuğum için sanırım ufak ufak çatlamaya başladı. İkinci kalıbı Harun Bey'in dediği rezistans tozu bulup yapmaya çalışacağım. Ve döküm deliğini yandan yapacağım.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
paylaşım için teşekkürler cok ıyı fikirler ama ben hazır almıştım kurşun sorunu da olmuyor hast. cıkıyor zamanında dökmüştüm hala kullanıyorum
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY
1969
Bul
harunabi paylaşımına teşekkürler
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kurşun kalıplamak bu kadar kolay Salih Reis 9 1,629 02-11-2015, 07:48
Son Yorum: rusan
  Kıyı Avlarında,Kurşun Kopmalarına SON... Sargoz35 22 5,328 14-02-2012, 19:21
Son Yorum: araphüso26
  İlk kurşun döküm denemeleri (güzel oldu) :)) arores 22 5,599 04-10-2011, 11:12
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Kurşun muhammed tr 18 3,514 19-08-2011, 22:08
Son Yorum: yycolak
  KurŞun kullanma İp uÇlari Kutay 12 4,766 26-02-2010, 12:27
Son Yorum: RastGele
  Kurşun Kalıbı; murki 36 10,488 18-12-2009, 19:10
Son Yorum: murki
  kurşun bağlama LeVrEkCi 19 13,737 22-12-2008, 10:44
Son Yorum: fotokopici
  Kurşun oguzhan47 11 4,006 28-11-2008, 02:35
Son Yorum: adem77
  burgulu kurşun naxos 5 26 5,956 29-09-2008, 22:38