Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yıllar sonra Kiloluk eşkina
Selamlar
bir adet kiloluk eşkina şerefine, ilk av raporumuda yazmış olayım... 12/09/2008 akşamı hiç balık olmayacağını düşündüğüm bir yere ilk kez öylesine gittim umutsuz bir bekleyişten sonra ... yıllar sonra yine kiloluk bir eşkina tutmanın zevkine vardım. 1,175 kg ağırlığında 40 cm boyunda oldukça şişman bir eşkina...tabii ilk iş, bulduğum açık bir büfeye giderek tarttırdım, ( görmemişin bir balığı olmuş gibi ki gerçekten öyle ), sonrada ölçme ve fotoğraf çekme durumuna başladım.3 kere kayaya sıkışmasına, kamışın en uç halkasının kırılmasına rağmen çıkarmayı başardım.. hemen arkasından 2. oltaya da en az onun kadar olduğunu tahmin ettiğim bir tane daha geldi ama onu 2. kayaya sıkışmasından kurtaramadım takım şamandıra hepsiyle birlikte gitti...
sonradan duyduğum kadarıyla burası nadir fakat iri eşkina veren bir yermiş. yıllardır boşa uzaklara gitmişim.
herkese iyi günler

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

İsmail dede - 33 -istanbul
Bul
İsmail bereketli olsun Eşkina da cam gibi parlıyor.TebriklerAlkisAlkis
Bul
maşallah eşkina çok güzel görünüyor..oltaya takıldıktan sonra kayalara balık nasıl sıkışıyor onu anlayamadım.kullandığın takım misina kalınlığını ve iğnenin büyüklüğünüde merak ettim.afiyet olsun daha büyüklerini yakalaman dileklerimleAlkisyeni farkettim ikinci fotoğraf aynadan çekilmiş herhalde hoşuma gitti hehehehehehehe
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
İlk av raporu balığının maşallahı var,bereketli avlar dilerim.Afiyet olsun.Alkis
Bornova - izmir
Bul
ishak bereketli olsun valla banada böyle bi tane denk gelse yeterki kamış kırılsın heheheHappy tebrikler Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
araphüso26 yazdı:maşallah eşkina çok güzel görünüyor..oltaya takıldıktan sonra kayalara balık nasıl sıkışıyor onu anlayamadım.kullandığın takım misina kalınlığını ve iğnenin büyüklüğünüde merak ettim.afiyet olsun daha büyüklerini yakalaman dileklerimleAlkisyeni farkettim ikinci fotoğraf aynadan çekilmiş herhalde hoşuma gitti hehehehehehehe

Hüseyin bey ,
zannediyorum, yani ben öyle hissettim, zemindeki kayalar biraz karmaşıktı balık yemi alır almaz bir kayanın altına girdi, zaten gözüm o an şamandırada değildi kamışın yerinden çıkıp suya girmesiyle farkettim ,yada misinada baya bir boşluk bırakmışımki bir kayanın atrafında döndü, asıldım sıkışmıtı gelmiyordu, sonra birden boşaldı ben koptu zannettim biraz daha sarınca küt diye bir daha asıldı biraz daha çektim tekrar bir takılma oldu. zannediyorum o esnada yine bir kayanın altına girdi, bu bir kere daha olduktan sonra çıktı...tabi bu arada şunuda belirtmeliyim. balığın geldiği kamış oldukça zayıf bir kamıştı bayaa büküldü ve ayrıca balık ağır olunca stoper uç halkadan geçmedi takıldı ben bunlarla uğraşıp çırpınırken tabii balık bu aralarda önüne gelen her kaya altına girintisine girme fırsatı buldu... eh heyecanda oldu tabii .

2. sorunuza gelince ... 3 kancalı takım kullanıyorum biri de kurşun altında olmak üzere, kurşunun altındaki kösteği 35-40 cm yapıyorum...zaten çoğunlukla balıkları hep kurşun altındaki alıyor... beden köstekler 0,30 kalınlığında misina , 3 numara iğne kullanıyorum...

teşekkurler
İsmail dede - 33 -istanbul
Bul
teşekkür ederim açıklaman için güzel bir macera olmuşAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
maşallah ismail balık çok güzel,o balığı çekmek gerçekten zevkli olmuştur.afiyet olsun rastgeleAlkis
Bul
ismail tebrikler çok sağlam balıkmış..benimde sorum olacak yem olarak ne kullandın ve eğer paylaşmak istersen avlandığın merayıda merak etim.bende eşkina hastasıyım ve bu balığın peşinden her yere giderim..öm gönderbilirin..saygılar..daha bol avlar dileğiyle...rastgele..
Seerf
Bul
çok güzel bi eşkina tebrik ederim çekmeside çok zevkli olmuştur bereketli olsun saygılar.
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eşkina avı ..20.09.2016 kengin 28 1,634 26-09-2016, 20:10
Son Yorum: expert0540
  uzun aradan sonra paylaşıma devam (LEVREK) SpinAvcısı 17 2,496 16-11-2015, 19:33
Son Yorum: orhanekmekci
  uzun bi aradan sonra çinekoplarla buluşma robinson987 11 2,430 08-01-2015, 11:13
Son Yorum: serdal76
  Albatros-gr son paragattan 36 saat sonra Albatros-gr 28 3,505 06-09-2013, 00:33
Son Yorum: Albatros-gr
  Sert Lodoslardan sonra sırtı avında gelen palamutlar. 13 Aralık 2012 Torik Orhanbaba 40 5,340 20-12-2012, 11:39
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  aylar sonra ilk sazan raporu araphüso26 50 5,875 18-08-2012, 02:01
Son Yorum: araphüso26
  Eşkina, Hanos ve Kefal.. ortaya karışık.. xfisher 37 4,455 14-07-2012, 02:30
Son Yorum: xfisher
  15/06/2012 eşkina avı BALIK and OZAN 31 4,133 20-06-2012, 11:24
Son Yorum: BALIK and OZAN
  25-04-2012 Açılış avım 3kg levrek kiloluk kefaller. doktor 34 5,219 28-04-2012, 00:41
Son Yorum: doktor
  Eşkina & İskorpit avı doktor 14 3,665 09-11-2010, 01:07
Son Yorum: rusan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi