sabah mezgit avına gittik mezgitler biraz ufaktı ama evdende şipariş mezgitti çocuklar için iyi oluyor kılçık yok bi orta kılçılığı olduğu için işçilikte az olyor yemek için 2-3 kilo mezgit tuttuk resimdeki oltada ise deniz hıyarı ile birlikte geldi mezgitler ismini biz öyle diyoruz fakat balıkçılık literatüründe belki başka bi ismi olabilir mezgit tutarken 2 olta kullandım elimde olmayan oltanın 2 iğnesinin kesildiğini gördüm hemen 0.30 dan oluşan mustad 1 numara iğne kullandığım oltamı suya saldım izmarit kamışı 1 metrelik kamış 4000 lik shimano ile köpek balığı çektim tabi ki avans ayarlı olduğu için balığı yora yora aldım ama çok zevkli idi her zaman köpek balığı tutunca salardım fakat bu sefer salmadım mehmet ali abim mangalda yapmıştı çok ta güzel olmuş demişti bende denemek istedim bakalım güzel olursa sizlerle de paylaşırım.
uzun olta ile canlı izmarit, rapala gezdim ama bi sonuç alamadım bakalım kısmet bi dahaki sefere.
mehmet ali abim senin özel köpek balığı tarifini yazarsan sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Şerif Eren
YALOVA
Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
şu mezgitlere bu sene rastlayamadık derken bizim oradada mezgit çıkmaya başladı herkes şimdi mezgit peşinde hemde boyları iyi güzel boylar çıkıyor.
bereketli olsun afiyet olsun.
eren bu arada levrek için alıştırma yapmak istiyorsan 15 numara misinayla köpek balığı çek levrek için elin alışmış olur.rastgele
Doktor bereketli olsun.Mezgit çapariye atlamaya başladı demekki.Yakında yemli takıma irileri başlar.
Şu köpekbalığı şiş tarifini sen de bir uygula bakalım nasıl olacak,bir daha oltamıza takılırsa denize iade etmeyelim M.Ali Bey tarifini vermişti,raporlarını bir tara istersen..
Rastgele..