Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balığı Nasıl Öldürebiliriz?
arkadaşlar en iyisi kendi haline bırakıp ölmesini beklemek olsa gerek.
Bul
arkadaşlar tüm mesajları okudum.ben 23 nisanda tuttuğum balıkların bir kısmını temizlerken livardan aldım.canlı oldukları için kafasına bıçağın sapıyla vurdum.ama içim gitti.can çekişiyordu.ve hemen canı çıksın diye temizlemeye koyuldum.temizledikten sonra tabağa koydum.ama temizlenen balıklardan bir kaçı hâlâ canlıydı.kafalarını koparmadım acaba ondan mıdır bilmiyorum.ama çok üzüldüm .keşke kafalarını koparsaydım diyorum.bence kafa kopmadığı için canı hala vardı.anlamadığım bir şey daha tüm organlarını çıkardım ya organsız olan balık nasıl zıplarki.Mahcup
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
SerenaY66 yazdı:arkadaşlar tüm mesajları okudum.ben 23 nisanda tuttuğum balıkların bir kısmını temizlerken livardan aldım.canlı oldukları için kafasına bıçağın sapıyla vurdum.ama içim gitti.can çekişiyordu.ve hemen canı çıksın diye temizlemeye koyuldum.temizledikten sonra tabağa koydum.ama temizlenen balıklardan bir kaçı hâlâ canlıydı.kafalarını koparmadım acaba ondan mıdır bilmiyorum.ama çok üzüldüm .keşke kafalarını koparsaydım diyorum.bence kafa kopmadığı için canı hala vardı.anlamadığım bir şey daha tüm organlarını çıkardım ya organsız olan balık nasıl zıplarki.Mahcup
bence balık ölmeden ayıklama yapma. yapacaksan da keskin bir bıçakla önce kafasını kes sonra temizle. çünkü canlıyken temizlenen balık ölmüyor hemen. kafasını kesince ölüyor.ben kafasını kestiğim halde yem yaparken kalbinin attıgını görünce üzülüyorum ama napacaksın. mecburuz.
Bul
ilker abi yine buldun valla konuyu..bence kovada canlı kalsın,sonra süzelim suyu kendisi ölsün,zıpkın avında bende şişi kafasından geçirince direk ölüyor,ipe o zaman takıyorum,
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Valla benim bildiğimde balık türü canlıların bıçağı toprak derler. toprakta kendi kendine ölmesi daha makbul olanı diye biliyorum. Ama denizde nasıl olur bilmiyorum, yinede kendi kendine ölmesi daha iyidir diye düşünüyorum..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Valla benim bildiğimde balık türü canlıların bıçağı toprak derler. toprakta kendi kendine ölmesi daha makbul olanı diye biliyorum. Ama denizde nasıl olur bilmiyorum, yinede kendi kendine ölmesi daha iyidir diye düşünüyorum..

yannış bilion yannışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşRolleyesHiHadiordanSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
balığı öldürmek için, bıçağın sapı ile ense kısmına vurulabilir. balık büyükse, bıçağın ucu solungacından sokularak beynine hasar verilerek ölmesi sağlanabilir.

ama ne şekilde öldürürseniz öldürün, hemen temizlenen balıkta kas kasılmalarından dolayı meydana gelen sıçrama ve hoplamaları önleyemeyizSmile hatta kafası bile kesilmiş balığın tavada hopladığına bizzat şahit olmuş birisi olarak konuşuyorumSmile
SELAMLAR / SAYGILAR
A. Serdar YALÇIN - ANKARA
(1967, Tokat)
Bul
Bizde ise tanıdığım eski büyükler canlı balığa bıçak vurulmaz derler.Batıl inancım yok; ama büyüklerimin bazı sözleri (hepsi olmasa da) kulağımda küpedir.Balık ölmeden kesmem,ayıklamam.Acelem varsa,yem için kullanacaksam, ensesine bıçak tersi veya varsa metal bir çubukla vururum.Hemen gider zaten..Snifsinf
Bul
Lakerda yazdı:Bizde ise tanıdığım eski büyükler canlı balığa bıçak vurulmaz derler.Batıl inancım yok; ama büyüklerimin bazı sözleri (hepsi olmasa da) kulağımda küpedir.Balık ölmeden kesmem,ayıklamam.Acelem varsa,yem için kullanacaksam, ensesine bıçak tersi veya varsa metal bir çubukla vururum.Hemen gider zaten..Snifsinf

mehmet abi bu batıl bir inanç neden dersen islamda kan haramdır fakat tonlarca tutulan hamsiyi düşün hangi birini kesecen onun için balık kesilmez die bir inanç var. allah adı anılarak kesilen ve helal olan her hayvan yenir kenarda kalması toprakta ölmesi daha zor gibi gelio daha önce demiştim insanın suda boğulması gibi bir şey bence yanlız şuda var boğulan insanlar fazla acı çekmezlermiş bi yerde okumuştum
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
İlker kardeş balıkları öldürme usulü şöyle,balık küçük balıksa,orta uzun parmağını baş parmağına getirerek çırpma dediğimiz şekilde balığın kafasına orta parmaklan vurdumu hemen ölür.Büyük balıklara gelince bir sopa şeklınde birşeyle kafasına vurdumu ölür.Yalnız yılan balığı bu şekilde ölmez,onuda havasız bıraktımı ölür.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Misina Nasıl Üretilir? nurideniz34 4 1,098 24-08-2016, 07:57
Son Yorum: bucalıfikret
  üçlü mercan takımı boncukluyu nasıl oltaya takarım? merso7525 0 1,204 20-10-2013, 11:02
Son Yorum: merso7525
  Barometre nedir , nasıl kullanılır? Woiwodia 16 4,982 23-12-2012, 23:21
Son Yorum: Woiwodia
  Tekne ile Balık avlamayı nasıl öğrendim. Öğreniyprum. Torik Orhanbaba 31 5,589 10-12-2012, 10:35
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Yalpa Müşiri (Clinometer) Nasıl Yapılır? Woiwodia 7 1,965 13-10-2012, 00:40
Son Yorum: Woiwodia
  Mıgrı ve Yılan balığı Mufi 16 3,160 05-07-2012, 16:48
Son Yorum: orhanekmekci
  Kurbağa (balon) balığı hakkında bilmediklerim.. dodidodi 9 2,668 10-10-2011, 03:55
Son Yorum: merttekol
  Siz seçin in balığı! muhammed tr 10 2,563 08-09-2011, 13:23
Son Yorum: muhammed tr
  Kurbağa balığı (uranoscopus scaber) hasansenturk72 10 4,219 31-05-2011, 12:05
Son Yorum: hasansenturk72
  Rapala nasıl baglanır ? Erkan123 6 3,415 22-01-2011, 00:10
Son Yorum: Erkan123

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi