14-05-2008, 22:29
arkadaşlar en iyisi kendi haline bırakıp ölmesini beklemek olsa gerek.
Balığı Nasıl Öldürebiliriz?
|
14-05-2008, 22:29
arkadaşlar en iyisi kendi haline bırakıp ölmesini beklemek olsa gerek.
15-05-2008, 10:58
arkadaşlar tüm mesajları okudum.ben 23 nisanda tuttuğum balıkların bir kısmını temizlerken livardan aldım.canlı oldukları için kafasına bıçağın sapıyla vurdum.ama içim gitti.can çekişiyordu.ve hemen canı çıksın diye temizlemeye koyuldum.temizledikten sonra tabağa koydum.ama temizlenen balıklardan bir kaçı hâlâ canlıydı.kafalarını koparmadım acaba ondan mıdır bilmiyorum.ama çok üzüldüm .keşke kafalarını koparsaydım diyorum.bence kafa kopmadığı için canı hala vardı.anlamadığım bir şey daha tüm organlarını çıkardım ya organsız olan balık nasıl zıplarki.
![]()
15-05-2008, 11:03
SerenaY66 yazdı:arkadaşlar tüm mesajları okudum.ben 23 nisanda tuttuğum balıkların bir kısmını temizlerken livardan aldım.canlı oldukları için kafasına bıçağın sapıyla vurdum.ama içim gitti.can çekişiyordu.ve hemen canı çıksın diye temizlemeye koyuldum.temizledikten sonra tabağa koydum.ama temizlenen balıklardan bir kaçı hâlâ canlıydı.kafalarını koparmadım acaba ondan mıdır bilmiyorum.ama çok üzüldüm .keşke kafalarını koparsaydım diyorum.bence kafa kopmadığı için canı hala vardı.anlamadığım bir şey daha tüm organlarını çıkardım ya organsız olan balık nasıl zıplarki.bence balık ölmeden ayıklama yapma. yapacaksan da keskin bir bıçakla önce kafasını kes sonra temizle. çünkü canlıyken temizlenen balık ölmüyor hemen. kafasını kesince ölüyor.ben kafasını kestiğim halde yem yaparken kalbinin attıgını görünce üzülüyorum ama napacaksın. mecburuz.
15-05-2008, 15:12
ilker abi yine buldun valla konuyu..bence kovada canlı kalsın,sonra süzelim suyu kendisi ölsün,zıpkın avında bende şişi kafasından geçirince direk ölüyor,ipe o zaman takıyorum,
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
15-05-2008, 15:16
Valla benim bildiğimde balık türü canlıların bıçağı toprak derler. toprakta kendi kendine ölmesi daha makbul olanı diye biliyorum. Ama denizde nasıl olur bilmiyorum, yinede kendi kendine ölmesi daha iyidir diye düşünüyorum..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
15-05-2008, 15:23
Uzun_ahmet yazdı:Valla benim bildiğimde balık türü canlıların bıçağı toprak derler. toprakta kendi kendine ölmesi daha makbul olanı diye biliyorum. Ama denizde nasıl olur bilmiyorum, yinede kendi kendine ölmesi daha iyidir diye düşünüyorum.. yannış bilion yannışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş ![]() ![]() ![]() ![]() şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
15-05-2008, 15:28
balığı öldürmek için, bıçağın sapı ile ense kısmına vurulabilir. balık büyükse, bıçağın ucu solungacından sokularak beynine hasar verilerek ölmesi sağlanabilir.
ama ne şekilde öldürürseniz öldürün, hemen temizlenen balıkta kas kasılmalarından dolayı meydana gelen sıçrama ve hoplamaları önleyemeyiz ![]() ![]()
SELAMLAR / SAYGILAR
A. Serdar YALÇIN - ANKARA (1967, Tokat)
15-05-2008, 15:45
Bizde ise tanıdığım eski büyükler canlı balığa bıçak vurulmaz derler.Batıl inancım yok; ama büyüklerimin bazı sözleri (hepsi olmasa da) kulağımda küpedir.Balık ölmeden kesmem,ayıklamam.Acelem varsa,yem için kullanacaksam, ensesine bıçak tersi veya varsa metal bir çubukla vururum.Hemen gider zaten..
![]()
15-05-2008, 16:04
Lakerda yazdı:Bizde ise tanıdığım eski büyükler canlı balığa bıçak vurulmaz derler.Batıl inancım yok; ama büyüklerimin bazı sözleri (hepsi olmasa da) kulağımda küpedir.Balık ölmeden kesmem,ayıklamam.Acelem varsa,yem için kullanacaksam, ensesine bıçak tersi veya varsa metal bir çubukla vururum.Hemen gider zaten.. mehmet abi bu batıl bir inanç neden dersen islamda kan haramdır fakat tonlarca tutulan hamsiyi düşün hangi birini kesecen onun için balık kesilmez die bir inanç var. allah adı anılarak kesilen ve helal olan her hayvan yenir kenarda kalması toprakta ölmesi daha zor gibi gelio daha önce demiştim insanın suda boğulması gibi bir şey bence yanlız şuda var boğulan insanlar fazla acı çekmezlermiş bi yerde okumuştum şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
18-05-2008, 08:56
İlker kardeş balıkları öldürme usulü şöyle,balık küçük balıksa,orta uzun parmağını baş parmağına getirerek çırpma dediğimiz şekilde balığın kafasına orta parmaklan vurdumu hemen ölür.Büyük balıklara gelince bir sopa şeklınde birşeyle kafasına vurdumu ölür.Yalnız yılan balığı bu şekilde ölmez,onuda havasız bıraktımı ölür.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|