Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
birol ben eskiden uzun olta ile avlanmazdım gider çapamı atar 5-6 saat levrek beklerdim dediğim şekilde takardım tekeyi arada kg luk bazen 2 kg luk karagözler gelirdi o yüzden dedim ama uzmanı değilim çok da anlamam sadece yaşadığım için yazdım.
bu sene karagöze eşkinaya daha çok vakit ayırmaya çalışacağım.
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
çok güzel bir konu oldu,çok yeni bilgiler edindik,emeği geçen,bilgileriyle bizlere yardımcı olan herkese çok teşekkürler...
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 4,310
Konuları: 155
karagöz boru kurdu olduğu yerde teke ile avlanmaz boru kurdu daha renkli daha çekici geliyor karagöze karagözde iğne rengi fark etmez ama yemi iğneye gömerek kullanırsanız daha verimli avcılık yapabilirsiniz iğne yemden çıkmış vaziyette olursa karagöz yemle oynar iken karagöze batabilir ve hırçınlaşıp oradan kaçabilir önemli olan iğneyi hissetmemesi iğneyi hissederse yemi ağızlamaz bu yüzden kısa pala keskin iğneler tercih ederim .
akşama eşkinaya gidecez ben kaçtım hazırlık yapmam lazım bana rasgele.
Şerif Eren
YALOVA
Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
doktor yazdı:karagöz boru kurdu olduğu yerde teke ile avlanmaz boru kurdu daha renkli daha çekici geliyor karagöze karagözde iğne rengi fark etmez ama yemi iğneye gömerek kullanırsanız daha verimli avcılık yapabilirsiniz iğne yemden çıkmış vaziyette olursa karagöz yemle oynar iken karagöze batabilir ve hırçınlaşıp oradan kaçabilir önemli olan iğneyi hissetmemesi iğneyi hissederse yemi ağızlamaz bu yüzden kısa pala keskin iğneler tercih ederim .
akşama eşkinaya gidecez ben kaçtım hazırlık yapmam lazım bana rasgele.
Rastgele
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
eren abi sana rastgele,eşkinaların yakışıklı resimlerini merakla bekliyorum...bol şanslar..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 527
Konuları: 7
birol takım konusunda nümükün oldugunca dikkat etmeni öneririm
kesinlikle acılmıycak ,bir igne kullanmalısın
köstek misinasını da cıkan balıgın boyuna göre deerlendirebilirsin saglam ,030 dan başlıya bilirsin,
kamış kullanıcak san kesinlikle makinendeki misinayı en az 0,50 olması lazım
ben ywemli makinamda ,karagöz icin 0 60 kullanıyıyorum
sarayburnun da karagöze midye kullanıyoruz
midyeyi kabugun dan bütün cıkarıyosun ve igneyi kapatıyorsun tercihen balıgın durumuna göre midye boyu ayarlıya bilirsin
eger bi küt burulanla veya balta baş denk gelirse ALLAH yardımcın olsun,,,,rast gelsin
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
ottoman fishing team yazdı:birol takım konusunda nümükün oldugunca dikkat etmeni öneririm
kesinlikle acılmıycak ,bir igne kullanmalısın
köstek misinasını da cıkan balıgın boyuna göre deerlendirebilirsin saglam ,030 dan başlıya bilirsin,
kamış kullanıcak san kesinlikle makinendeki misinayı en az 0,50 olması lazım
ben ywemli makinamda ,karagöz icin 0 60 kullanıyıyorum
sarayburnun da karagöze midye kullanıyoruz
midyeyi kabugun dan bütün cıkarıyosun ve igneyi kapatıyorsun tercihen balıgın durumuna göre midye boyu ayarlıya bilirsin
eger bi küt burulanla veya balta baş denk gelirse ALLAH yardımcın olsun,,,,rast gelsin
makinede örgü misina sarılı ona güveniyorum ama kösteği dediğin gibi en az 0.30 kullanmak gerekecek sanırım.
işin kötüsü karagöz ispariye atarken rastgeliyor hep.özel karagöze atıp beklesem daha kolay. ahırkapıda bende midye ile tutmuştum sivriburunu. baltabaş ve kütburuna rastgelmedim henüz ama geçen sene yine ispariye atarken 0.20 misina ve 10 no iğne ile en az kiloluk karagözü balıkla oynayarak taşların dibine kadar getirip kaçırdım.ilk vuruşunda incecik kamışı resmen elimden alacak gibi çekmişti.
0.20 ve 10 numara iğneyle iyi getirmişsin birol sen çantana açılır kapanır bir kepçede koy bence.
bana geçen sene izmarit yakalarken sinek kancaya tahminimce 2 kg luk bir levrek denk geldi sinek kanca tek darbeli hamlede balık gider dedim derinlik tahminen 8-10 kulaç arası,balığı 2 metreye kadar getirdim tekneye yaklaşınca hırçınlaştı darbe yememek için çok uğraştım ama tık diye gitti balık.
LeVrEkCi yazdı:0.20 ve 10 numara iğneyle iyi getirmişsin birol sen çantana açılır kapanır bir kepçede koy bence.
bana geçen sene izmarit yakalarken sinek kancaya tahminimce 2 kg luk bir levrek denk geldi sinek kanca tek darbeli hamlede balık gider dedim derinlik tahminen 8-10 kulaç arası,balığı 2 metreye kadar getirdim tekneye yaklaşınca hırçınlaştı darbe yememek için çok uğraştım ama tık diye gitti balık.
Nihat kepçeyi hiç eksik etmiyoruz. geniş ağızlı sağlam bi kepçe alıyoruz yanımıza sürekli. balığı aslında alacaktık ama karagöz ön dişleriyle misinayı kesti. yoksa hiç koparacak kadar asılmadım misinaya.
levrektede aynı şey geçerlidir,levreğin yan yüzgeçleri jilet gibi keskindir oraya misina takılmasın diye hiç boşluk bırakılmaz kalama verirken bile kontrollü bırakılmalıdır.
karagözdede demekki ileriye yürümesin diye kalamayı dikkatli yapmak lazım ama ne yazıkki kamışta bu zorlaşıyor kamışın kendi esnediği için kalama kontrolü zor oluyor balık ileriye attımı kendini kancada küçükse gitti balık tabii.10 numara değilde 2-3 numara olsa kesemezdi o zaman.