Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangi balik daha lezzetlidir?
Tabiki lüfer ızgarası.
Muhammer yılmaz
1958 Kocaeli
Bul
benim fikrim şu, ben balık ayırt edemiyorum daha doğrusu en lezzetlisi şu diyemiyorum 1-2 tanesi dışında hepsine bayılıyorum elimde değilSmile ama sanırım kendi tuttuğundan mıdır yoksa gerçekten taze olduğundan mıdır bu yaz tuttuğum tatlı su kefalleri çok lezzetliydi ki ben deniz kefalini çok da beğenmem lezzet olarak (belki de tatlı su olanı farklıdır), şansa denk gelen yayın da öyle ama sanırım onun biraz marineye ihtiyacı var, israil çuprası dedikleri şey de son derece güzeldi, sevmediğim ve asla sevmeyeceğim balık-balıklar ise tekir ve barbun ikisi aynı şey mi onu bile bilmiyorum ama yediklerim fiyaskoydu, bu istanbullular nasıl ballandıra ballandıra anlatıyorlar tekir şöyledir böyledir diye, balık resmen gömük kokuyodu neyle besleniyosa? acaba benim balıkçı mı tekir diye başka bişey kakaladı da bu kadar beğenilen balıktan ben nefret ettimSmile dediğim gibi şu en güzeli diyemesem de favorilerim var bunlar sıra gözetmeksizin,
çinekop, sarıkanat, karagöz, mırmır.
arada bir yediğim somon, deniz alası, mercan ve turnayı bu listeye eklemiyorum ama severek yiyorum,
hiç yemek nasip olmayan ve yemeyi çok ama çok istediğim balıklar ise; lagos ve dil balığı..
favori pişirme yöntemim yağlı tava, ızgara konusunda bilgi eksikliğim var deneyemiyorum biraz da ürküyorumSmile ama hamside iş başka hamsi deyince kızartmasından hiç bişey anlamadığım için onda favorim,tavaya güzelce dizilmiş üstüne yeterince soğan halkaları, 3-4 halka domates ve 2-3 halka da limonla fırında pişirilmiş hamsi, bence hamsinin kendine has tadını da en iyi böyle anlayabiliyoruz...
Bul
barbunu egede yiyeceksin.hayatında yediğin en iyi balık düşüncende fark olacak.ama pişirebilir ve sosunu halledebilirsen.
Bul
Bendeniz barbunya ve mezgit balığı.Gulumse
LİMİT ALTI BALIKLARI ALIKOYMAZ DENİZE İADE EDERSEK BALIĞA GİTTİĞİMİZDE ZAMANIMIZI BALIK ARAMAKLA DEĞİL BALIK AVLAMAKLA GEÇİREBİLİRİZ...
Bul
Valla arkadaşlar ben balık yemektense tutmayı daha çok seviyorum bilmiyorum duyduğum balık tutanların çoğu balık yemeyi pek sevmez yönünde belkide yanılıyorumdur ama yediğin en güzel balık ızgarada çupra oldu bakalım tutarsak başka balıkların güzelliğine bakabilecekmiyiz
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
valla Konyada büyükçe bir balık hali olmasına ve bir çok çeşit balık satılmasına rağmen ben rengi beyaz-siyah-gümüş rengi olmayan daha doğrusu aldığım o tekir gibi rengi mat sarı-pembeye yakın rengi olan balıklardan kesinlikle vazgeçtimSmile) inşallah başka bir yerde lezzetlisini yersem bu fikrim değişebilirSmile) peki lagos yiyen yok mu hiç? akdenizin en lezzetli balığı diye geçiyor ve tadını çok merak ediyorum, lezzetini andıran bir balık var mı nasıl bişey?Smile)
Bul
dodidodi yazdı:valla Konyada büyükçe bir balık hali olmasına ve bir çok çeşit balık satılmasına rağmen ben rengi beyaz-siyah-gümüş rengi olmayan daha doğrusu aldığım o tekir gibi rengi mat sarı-pembeye yakın rengi olan balıklardan kesinlikle vazgeçtimSmile) inşallah başka bir yerde lezzetlisini yersem bu fikrim değişebilirSmile) peki lagos yiyen yok mu hiç? akdenizin en lezzetli balığı diye geçiyor ve tadını çok merak ediyorum, lezzetini andıran bir balık var mı nasıl bişey?Smile)

Doğuş ben bu sene Fethiye tatilimde bu işi iyi yapan balık osman ın yerinde ızgara lahos yedim ve daha önce yemiş yanımdakilerin yorumuna görede gayet güzel pişirilmiş ve lezzetli hali yorumu yapıldı...
Senin soruna gelirsek minekop, levrek arası bi tadı var ama levrekten daha ağır minekoptan daha hafif bi balık.
Tad olarak lüferin, barbunun veya istavrit yada çipuranın tadının yanından bile geçemez bence çok lezzetli bir balık değil, tabi bu benim şahsi fikrim...

Birde bu matsarı pembemsi balıklardan vaz geçme sebebini gayet iyi tahmin edebiliyorum çünki bu balıklar dip balığı olup temiz yerlerden tutulmamış ise tadlarında sıkıntı yaşayabilirsin ama emin ol iyisine denk gel vazgeçemiyeceksin...
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Doğuş ben bu sene Fethiye tatilimde bu işi iyi yapan balık osman ın yerinde ızgara lahos yedim ve daha önce yemiş yanımdakilerin yorumuna görede gayet güzel pişirilmiş ve lezzetli hali yorumu yapıldı...
Senin soruna gelirsek minekop, levrek arası bi tadı var ama levrekten daha ağır minekoptan daha hafif bi balık.
Tad olarak lüferin, barbunun veya istavrit yada çipuranın tadının yanından bile geçemez bence çok lezzetli bir balık değil, tabi bu benim şahsi fikrim...

Birde bu matsarı pembemsi balıklardan vaz geçme sebebini gayet iyi tahmin edebiliyorum çünki bu balıklar dip balığı olup temiz yerlerden tutulmamış ise tadlarında sıkıntı yaşayabilirsin ama emin ol iyisine denk gel vazgeçemiyeceksin...

açıklayıcı cevabın için çok teşekkür ederim abicim, lagosa olan merakım geçti gibi bişeyWink o pembemsi balıklardan aynen bu söylediğin yüzünden vazgeçtim abi benim tahminim de yosunu bol olan yerlerde yetişmiş olmlarıydı o yüzden tatları gömük gibiydi, Konyada olacağını pek zannetmiyorum ama iyilerine umarım bir gün denk gelirim, tekrar çok teşekkürler...
Bul
doğuş bizim buranın barbununu ye bak bakalım.dip balığının tadı hiçbir balıkta olmaz.bir çipuranın,bir barbunun,bir dilin,bir kalkanın,bir mercanın tadı.bak sardalya,hamsi yada farketmez ortasu yüzey balıkları omega 3 bakımından en dolu balıklardır.ve yenmesi çok faydalıdır.ama dip balıkları deniz temizse ve yemlik canlılar açısından verimliyse tadından yenmez.gel izmire sana barbunun kralını yedirelim birader Wink
Bul
her balık mevsiminde süper oluyor bence ama benim tercihim kalamar dolması..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balik buzluga girince... Albatros-gr 63 10,853 11-05-2013, 19:50
Son Yorum: YaKaMoZ
  En çok hangi balık zevklidir ? Bektashi 111 20,388 29-09-2011, 14:48
Son Yorum: muhammed tr
  Hangi uyemizin gozu daha keskin? Albatros-gr 78 7,898 15-02-2009, 00:50
Son Yorum: LeVrEkCi
  ilk yakaladığınız balık kaşalot 43 9,418 03-01-2008, 23:01
Son Yorum: Tropheus
  sizce hangi avcılık daha uygun LeVrEkCi 66 14,678 12-11-2007, 22:30