Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangi balik daha lezzetlidir?
LeVrEkCi yazdı:burak bey sabah sabah lüfer çektirdiniz valla saolun GulumseSiyirdim

Sevgili Nihat,lüfer balığı çok lezetli olmasının yanı sıra,çeşitli yöntem ve düzeneklerle yakalamasıda çok zevkli olduğu için benim ilk tercihim.Keşke eski günlerde olduğu gibi yine her mevsimde bolca yakalasak ve sofralarımızdan hiç eksik olmasa.
Bul
uluç yazdı:Sevgili Nihat,lüfer balığı çok lezetli olmasının yanı sıra,çeşitli yöntem ve düzeneklerle yakalamasıda çok zevkli olduğu için benim ilk tercihim.Keşke eski günlerde olduğu gibi yine her mevsimde bolca yakalasak ve sofralarımızdan hiç eksik olmasa.
nerde abi yaaa ne yazık eskisi kadar bol yok,eskiden misafir sayımız kadar tutar fazlasını tutmadan dönerdik şimdi misafire istavrit yedirebilirsek iyi der olduk.
yinede iyi kötü çıkıyor ama eskileri aratıyor işte.
Bul
LeVrEkCi yazdı:nerde abi yaaa ne yazık eskisi kadar bol yok,eskiden misafir sayımız kadar tutar fazlasını tutmadan dönerdik şimdi misafire istavrit yedirebilirsek iyi der olduk.
yinede iyi kötü çıkıyor ama eskileri aratıyor işte.
valla doğru söylüyorsun nihat ben geliboluda kaldığım zaman hiç lüfer tutamadım dediğim zaman5-6 tutuyordum bu sene gittiğimde herkes eski günleri arıyor allah beterinden saklasın balık yokluğu gösermesin bizlere
ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMA BENZİNLİ ARAÇ KULLAN Smile
Bul
aslına bakarsanız en lezzetli balık diye birşeyin olduğuna inanmıyorum.her balığın pişirilme usulü farklıdır.kiminin tavası,kiminin ızgarası,kimi fırında iyidir,kimi sirkeye yatırılır,kimi haşlama olur,kimin çorbası...anlayacağınız denizden babam çıksa yerimSeerf
Bul
Ben genede hamsi diyorumGulumse
Bul
faruk abi her balığın ayrı bir lezzeti tadı yapım şekli var
fakat iki adet kaya barbunu zeytinyağında pişmiş olacak yanında birde güzel
salata olucak herhalde hepsini bozar gibi geliyo bana...Happy
Bul
walla foruma yeni üye oldum balık tutmada amatörler amatörüyüm ama iş yemeye gelince başka. tüm balıkların tadı bi yana....barbunun tadı bi yana balık eti değil sanki başka bi şeyyy... yok böle bi şeyyyyy 2. sırayı levrek çipura ve lüfer paylaşıor Smile
Bul
Seerfben çupra ve granyoz diyorum hele bide soslu olursa vay ki vayyyyyyyy sos=zeytin yagı limon ve sarımsak karıştırılır balık 15 20 dakka içinde bekletilir sonra mangala
Bul
eğer pişirebilirsen(ayrıca sosunu tutturabilirsen)kaya barbunu.egeliler bu tadı bilir.bizim burada kaya barbunu balık lokantalarının en baba menülerinden biridir.artı ahtapotu ve kalamarı yine söylüyorum pişirebilirsen (ayrıca sosunu tutturabilirsen) hiçbirşeye benzemez.çipura 700-1000 gram arası zeytinyağı ve sosla marine edip harı alınmış kızgın ızgarada hakkını verip pişirebilirsen aman diyorum.ege balığının tadı bir farklı olur arkadaşlar.hamsi çıtır çıtır çerez gibi gider mesela süperdir.sardalyada aynı.ama keyif balıklarının tadı(ahtapot,kalamar,tereyağında karides güveci,dil balığı sarması,kaya barbunu,kılıç şiş)gibi tadlar tadıldığında unutulmaz.bu msjı saat 2 de yazıyırum.deli gibi balık çekti canım yaHappyevde acaba dardanel ton varmıHappy
Bul
Her balık farklı güzeldir ama benim favorim deniz balıklarında "LÜFER IZGARA" Seerf
Tatlı su balıklarında da "tereyağında alabalık" Smile
Tatmadım ama "kılıç şiş" çok güzelmiş, inşallah birgün tatmak nasip olur Smile
bir tutkudur balık tutmak..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balik buzluga girince... Albatros-gr 63 10,849 11-05-2013, 19:50
Son Yorum: YaKaMoZ
  En çok hangi balık zevklidir ? Bektashi 111 20,385 29-09-2011, 14:48
Son Yorum: muhammed tr
  Hangi uyemizin gozu daha keskin? Albatros-gr 78 7,898 15-02-2009, 00:50
Son Yorum: LeVrEkCi