11-12-2009, 15:06
Bahadır özellikle gece avcıları için oldukça verimli olan bu sistemi kıyılamış teknelerin üzerinden atarak kullanırdık. Paylaşım için teşekkürler
Levrek için Şeytan Oltası Türevi
|
11-12-2009, 15:06
Bahadır özellikle gece avcıları için oldukça verimli olan bu sistemi kıyılamış teknelerin üzerinden atarak kullanırdık. Paylaşım için teşekkürler
11-12-2009, 20:34
bahadır abim emegine saglık
![]() ![]()
11-12-2009, 23:08
Salih Reis yazdı:Bahadır kardeşim kıstırma dediğin kurşunu ya da zeytin kurşunu fırdöndü üzerine koysak daha iyi olur diye düşünüyorum. Sevgili Salih Reis, Dediğiniz gibi bazen kıstırma veya gezerli fındık kurşun(10 gramlık) da kullanıyoruz.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
14-12-2009, 22:02
bilgiler için teşekkürler.küçük sübye, kalamar ilede de başarılı olan bir olta levrekte.sardalya ile kıyı avına ilk gittiğimde deneyeceğim.ellerinize sağlık
31-12-2009, 13:55
paylaşım için tşk.
10-04-2014, 01:06
Konu eski olduğu için linkler ve resimler gitmiş sanırım , keşke görebilseydik şekli şimali nasıldır bu levrek için olan şeytan oltasının =( Ayrıca siz üstadlara danışmak istediğim bir konu var. Olta atmayı düşündüğüm yer, yazlık sahil sitelerinden biri. Kıyısı hep kumluk, kaya veya taşları geçtim , adam akıllı ot bile yok yakınlarda.
Zıpkınla arada daldığımda gördüğüm manzarayı anlatayım. Erişteler ve kayalıklar 6-7 metre derinlikten sonra başlıyor. Bu kayalıkların orda gördüğüm balıklar ise ; izmarit , küçük karagözler ve ot balığı (gelin balığı da deniliyor galiba) . Bunun haricinde pek balık göremedim. Kıyıda ise mırmır ve dil balığı var. Şimdi benim kıyıdan levrek veya benzeri balıklar için şeytan oltası atmam çok iyimser bir düşünce mi olur ? Çünkü bu balıklar çok rahat takılıyorlar etrafta. Sanırım yakın civarlarda etçil bir balık yok gibi. Şeytan oltası için 2 veya 3 numara iğne ve boru kurdu kullanmayı düşünüyorum. Lakin mırmırlar boru kurduna musallat olur diye de endişeleniyorum. Üstadlarımdan fikir ve tavsiyelerini bekliyorum. İyi akşamlar dilerim |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|