Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
boili yapımı
Hüseyin abi bizde baraja gidyoruz malzemelerin çogunu aldım yazdıklarının 1 kaç tane kaldı onlarıda alıp yarın yapmaya başlıyacağım inş. Bakalım av nasıl geçecek hafta sonu gideceğiz 1 gece kalacaz raporları vereceğim.Gulumse
Bul
şimdiden rastgele kazasız bol balıklı avınız olsun inşallah,raporu bekliyoruz.
Bul
uA1905 yazdı:Hüseyin abi bizde baraja gidyoruz malzemelerin çogunu aldım yazdıklarının 1 kaç tane kaldı onlarıda alıp yarın yapmaya başlıyacağım inş. Bakalım av nasıl geçecek hafta sonu gideceğiz 1 gece kalacaz raporları vereceğim.Gulumse
raporu iyice okuduysan hamurla balık için alıştırmak lazım.. tabiiki bu tutamassın anlamı taşımıyor..bence sen mısırı deneWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
uA1905 yazdı:Hüseyin abi bizde baraja gidyoruz malzemelerin çogunu aldım yazdıklarının 1 kaç tane kaldı onlarıda alıp yarın yapmaya başlıyacağım inş. Bakalım av nasıl geçecek hafta sonu gideceğiz 1 gece kalacaz raporları vereceğim.Gulumse
Önce balık tutacağın bölgede balığı boiliye alıştırman gerekir yani bir kaç gün arayla o bölgeyi yemlemelisin..

Ha bu ilk seferde tutamayacağın anlamınada gelmez tabii belki senden önce boili ile yemleyenler olmuştur o bölgeyi sana şimdiden rastgele..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
araphüso26 yazdı:malzemeler:

500 gr irmik,250 gr mısır unu,150 gr buğday unu,250 gr soya unu,250 gr süt tozu.10adet yumurta,tercihe göre kırmızı, sarı yarım çay kaşığı gıda boyası(rengi açık gelirse az daha katabilirsiniz) bir çay bardağı zeytin yağı,1,5 çay bardağı süt 3 paket vanilya,1,5 çay bardağı glikoz(helva imalat haenelerinde bulunabilir)

yumurtaları bir kaba kırın içine gıda boyası, vanilya,ve glikozu katıp çırpın tam karışıtığına emin olduktan sonra unları derince bir kapta karıştırın.diğer kapta hazırladığınız yumurta karışımını unların üstüne dökerek yoğurun.kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurunSiyirdimdaha sonra sütü döküp tekrar yoğurun zeytin yağını dökerek tekrar yoğurun.. daha sonra işaret parmağı kalınlığında hamurları uzun bir şekilde yuvarlayarak ortalama misket büyüklüğünde kesin yuvarlak oluncaya kadar yuvarlayın..bu işlem bitince boiliyi derin bir kapta pişirip(pişen boili kaynayan suyun üstüne çıkar) alıp bir bezin üstüne dökün.. bu esnada oltaya takmak istediklerinizi seçip tükenmez kalem içi ile ortalarından delin.bunları ayrı bir yere koyarak kurutun..2 -3 günde tamamen kururlar...Bu karışımla ortalama 750 civarı boliniz olur.. avlanacaınız bölgede en az bir ay önce haftada iki sefer yemleme yapın..yemlerken 50-100 adet boiliyi suya atın... yemlemeyi sapanla yaparsanız daha iyi olur
bir ay sonra sazanları livarlara çakın...tutamassanızda kulaklarımı lütfen çınlatmayınHi WinkHappy

[SIZE="4"]önemli konuyu yazmaya unutmuşum boilileri dışarıda birkapta bekletirseniz kurtlanıo ..onun için buzlukta saklamayı ihmal etmeyin[/SIZE]
aga tşkler bu kadar ustaca hazırlanan yeme takılmayacak balıgı tanımıyorum slm
Bul
dere balıkçısı yazdı:aga tşkler bu kadar ustaca hazırlanan yeme takılmayacak balıgı tanımıyorum slm
rica ederim ibrahim rast gelsinWink
şey yolunda demektir

Atatürk olmasaydı
Bul
Hamido yazdı:Arap kardeş yine döktürmüşün tarif harika.

(3 paket vanilya,1,5 çay bardağı glikoz helva imalat haenelerinde bulunabilir.)

Tariften burayı çıkarıp. Tuz ve baharatları eklersek şahane bir BİRA mezesi.
Otur bira kasasının üstüne bir tane sazana iki tane ağzına üstüne iki fırt bira.Seerf Siyirdim

(önemli konuyu yazmaya unutmuşum boilileri dışarıda birkapta bekletirseniz kurtlanıo ..onun için buzlukta saklamayı ihmal etmeyin
)

Arap abi merak etme kurtlanmaya kalmaz tarif güzel.Hehe
Birde o bir avuç tuz muhabbeti ne açıklarsan seviniriz. (Uzun Ahmet ile olan)
Yoksa sizde tarifi tuzlayıpta denedinizmi?SiyirdimHehe[/quote]

Rolleyes
Arap kardeş bunu daha öncede sordum söylemedin.
Kulağının üstüne yattın.Snifsinf
Baktım konu yine açılmış bir daha sorayım dedim.
Tuzlayınca nasıl oluyor.SiyirdimSeerf

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
Hamido yazdı:)

Arap abi merak etme kurtlanmaya kalmaz tarif güzel.Hehe
Birde o bir avuç tuz muhabbeti ne açıklarsan seviniriz. (Uzun Ahmet ile olan)
Yoksa sizde tarifi tuzlayıpta denedinizmi?SiyirdimHehe

Hamido yazdı:)Rolleyes
Arap kardeş bunu daha öncede sordum söylemedin.
Kulağının üstüne yattın.Snifsinf
Baktım konu yine açılmış bir daha sorayım dedim.
Tuzlayınca nasıl oluyor.SiyirdimSeerf
tuzlayınca tuzlu olur abicim yada kokmazSiyirdim
şey yolunda demektir

Atatürk olmasaydı
Bul
araphüso26 yazdı:tuzlayınca tuzlu olur abicim yada kokmazSiyirdim

Anlaşıldı Arabım bir daha sorarsam üç olsun. Smile Siyirdim
İnşallah birgün olur sözlü sorarım.AffetSeerf