02-11-2009, 18:03
ilk denemelerimi yapıyorum.
boili avrupada 40 yıldır kullanılan,ülkemizde henüz az sayıda insanın bildiği ve kullandığı sazan avında yem olarak kullanılan top şeklinde bir karışım.içerisine çok çeşit unlar ve katkı maddeleri katılabilir.
burada esas olan protein oranını yüksek tutmak,balığa hitap etmeyecek katkıları kullanmamak.
ülkemizde kolay ve ucuz olduğu için mısırla avcılık tercih ediliyor.ancak trofeler bilinmeli ki boili ile yakalanır.yapımı ve doğru kıvamı,doğru bileşenleri tutturmak kolay değil,şimdiden hevesli arkadaşları uyarayım.ancak işin ucunda trofe sazanlar var.
ve ben trofeleri yakalyıp,sevip,fotoğraflayıp,kamerasını çekip aynen suya geri iade edeceğim.
sazanın neslinin devamı için trofe sazanların hayatta kalması çok önemli.
20 kg sazandan 7-8 kg havyar çıkabiliyor,yüzbnlerce yumurta demek...
üstelik yaşlı balıkların eti de lezzet açısından cazip değil,bunu da bilmek lazım.
boili avrupada 40 yıldır kullanılan,ülkemizde henüz az sayıda insanın bildiği ve kullandığı sazan avında yem olarak kullanılan top şeklinde bir karışım.içerisine çok çeşit unlar ve katkı maddeleri katılabilir.
burada esas olan protein oranını yüksek tutmak,balığa hitap etmeyecek katkıları kullanmamak.
ülkemizde kolay ve ucuz olduğu için mısırla avcılık tercih ediliyor.ancak trofeler bilinmeli ki boili ile yakalanır.yapımı ve doğru kıvamı,doğru bileşenleri tutturmak kolay değil,şimdiden hevesli arkadaşları uyarayım.ancak işin ucunda trofe sazanlar var.
ve ben trofeleri yakalyıp,sevip,fotoğraflayıp,kamerasını çekip aynen suya geri iade edeceğim.
sazanın neslinin devamı için trofe sazanların hayatta kalması çok önemli.
20 kg sazandan 7-8 kg havyar çıkabiliyor,yüzbnlerce yumurta demek...
üstelik yaşlı balıkların eti de lezzet açısından cazip değil,bunu da bilmek lazım.