Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
boili konusu
ilk denemelerimi yapıyorum.
boili avrupada 40 yıldır kullanılan,ülkemizde henüz az sayıda insanın bildiği ve kullandığı sazan avında yem olarak kullanılan top şeklinde bir karışım.içerisine çok çeşit unlar ve katkı maddeleri katılabilir.
burada esas olan protein oranını yüksek tutmak,balığa hitap etmeyecek katkıları kullanmamak.
ülkemizde kolay ve ucuz olduğu için mısırla avcılık tercih ediliyor.ancak trofeler bilinmeli ki boili ile yakalanır.yapımı ve doğru kıvamı,doğru bileşenleri tutturmak kolay değil,şimdiden hevesli arkadaşları uyarayım.ancak işin ucunda trofe sazanlar var.
ve ben trofeleri yakalyıp,sevip,fotoğraflayıp,kamerasını çekip aynen suya geri iade edeceğim.
sazanın neslinin devamı için trofe sazanların hayatta kalması çok önemli.
20 kg sazandan 7-8 kg havyar çıkabiliyor,yüzbnlerce yumurta demek...
üstelik yaşlı balıkların eti de lezzet açısından cazip değil,bunu da bilmek lazım.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Rıfat,neler var bunların içinde böyle bayram şekerleri gibiBobopaylaşımın için teşekkürlerAlkis
Bornova - izmir
Bul
Rıfat bunlar çok güzel görünüyor..Seerf
Umarım bu güzelliği avlarında da görürsünAlkis
Şimdiden rastgele !
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
Valla canım çekmedi desem yalan olur buna nasıl dalar sazan bilemem paylaşıma teşekkürler rıfat.Alkis
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
Rifat ilk defa goruyorum...
bilgiler icin tesekkurler
umarim istedigin trofe sazani tutarsin....
rastgele
Bul
rıfat denemelerin başarılı olsun .AlkisSeerf
Bul
rıfatım sazan işine iyice sardın allah emeklerini boşa çıkartmasın.Alkis.. boili tarifi daha önceden açtığım bir konuda vermiştim..bu işi iyice araştırıp öğrendiğine eminim fakat avlanacağın bölgeyi haftada en az iki kere yemlemeyi unutma derim.. bu işin zaten en zahmetli yönü balığı boiliye alıştırmak.. yukarıdaki boilileri senmi hazırladın..?Wink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:rıfatım sazan işine iyice sardın allah emeklerini boşa çıkartmasın.Alkis.. boili tarifi daha önceden açtığım bir konuda vermiştim..bu işi iyice araştırıp öğrendiğine eminim fakat avlanacağın bölgeyi haftada en az iki kere yemlemeyi unutma derim.. bu işin zaten en zahmetli yönü balığı boiliye alıştırmak.. yukarıdaki boilileri senmi hazırladın..?Wink
ha birde büyük balıklar için söylediğin doğru olabilir fakat 1 kg lık sazanla 5kg sazanın tadı bana göre bir olmaz..5 kg sazanı yemesi harika olurBoboSiyirdim

ÖZÜR DİLERİM DÜZENLE DİYECEĞİME ALINTI DEMİŞİM CEVAP 2 ADET OLDUAffet
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
rıfat bilgiler ve duyarlılığın için teşekkürlerSeerf
Bul
valla ne söyliyeyim rıfat kardeşim.yemler süper görünüyor her yörede geçerli olurmu acaba.sana bol şanslar.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  boili yapımı araphüso26 50 15,880 18-10-2010, 20:55
Son Yorum: Hamido
  iğneye boili veya mısır takma şekli than58 21 9,683 04-12-2006, 00:52
Son Yorum: SerenaY66

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi