Yorumları: 15,531
Konuları: 117
Kayıt Tarihi: 29-04-2006
02-07-2008, 23:17
(Son Düzenleme: 03-07-2008, 00:20, Düzenleyen: araphüso26.)
malzemeler:
500 gr irmik,250 gr mısır unu,150 gr buğday unu,250 gr soya unu,250 gr süt tozu.10adet yumurta,tercihe göre kırmızı, sarı yarım çay kaşığı gıda boyası(rengi açık gelirse az daha katabilirsiniz) bir çay bardağı zeytin yağı,1,5 çay bardağı süt 3 paket vanilya,1,5 çay bardağı glikoz(helva imalat haenelerinde bulunabilir)
yumurtaları bir kaba kırın içine gıda boyası, vanilya,ve glikozu katıp çırpın tam karışıtığına emin olduktan sonra unları derince bir kapta karıştırın.diğer kapta hazırladığınız yumurta karışımını unların üstüne dökerek yoğurun.kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun  daha sonra sütü döküp tekrar yoğurun zeytin yağını dökerek tekrar yoğurun.. daha sonra işaret parmağı kalınlığında hamurları uzun bir şekilde yuvarlayarak ortalama misket büyüklüğünde kesin yuvarlak oluncaya kadar yuvarlayın..bu işlem bitince boiliyi derin bir kapta pişirip(pişen boili kaynayan suyun üstüne çıkar) alıp bir bezin üstüne dökün.. bu esnada oltaya takmak istediklerinizi seçip tükenmez kalem içi ile ortalarından delin.bunları ayrı bir yere koyarak kurutun..2 -3 günde tamamen kururlar...Bu karışımla ortalama 750 civarı boliniz olur.. avlanacaınız bölgede en az bir ay önce haftada iki sefer yemleme yapın..yemlerken 50-100 adet boiliyi suya atın... yemlemeyi sapanla yaparsanız daha iyi olur
bir ay sonra sazanları livarlara çakın...tutamassanızda kulaklarımı lütfen çınlatmayın 
[SIZE="4"]önemli konuyu yazmaya unutmuşum boilileri dışarıda birkapta bekletirseniz kurtlanıo ..onun için buzlukta saklamayı ihmal etmeyin[/SIZE]
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 966
Konuları: 69
Kayıt Tarihi: 29-04-2007
.
" yemlemeyi sapanla yaparsanız daha iyi olur ",,
ilginç;
demekki doğruymuş,, şeytan ayrıntılarda gizliymiş,
hakikaten benim için dağarcığıma değişik bir bilgi oldu,,,
Bu tatlı su balıkçılığı için yem hazırlama hakikaten değişik bir form,
neredeyse mengenli ustalar kadar bilgi gerektiriyormuş,,,
Teşekkürler hüseyin,,,
.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Kayıt Tarihi: 13-05-2007
Paylaşım için teşekkürler Hüseyin.Meraklısı için gayet açık anlatım.Sapanla yemlemeyi yabancı TV kanalında (yanlış hatırlamıyorsam Fransız Chesse&Peche kanalı ) çok izlemişliğim var.
Bu durumda boili ile yemleme ve avlanma bayağı meşakkatli ve de pahalı anladığım kadarı ile..
Tarifindeki malzemeye bir de şeker kayıp kurabiye pasta yapsak konu komşu bir ay yeriz 
Ayrıca haftada iki kez olmak üzere merayı bir ay boyunca yemlemek...
Düşünsene siz geçenlerde sarıyer'de sezon açılışı yapmıştınız,170 km mesafedemiydi neydi. Böyle bir merayı haftada iki kez yemlediğini düşün..
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Kayıt Tarihi: 21-12-2005
hüseyin emeğine sağlık site için güzel bir paylaşım teşekkürler
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
Kayıt Tarihi: 29-04-2006
ilerya yazdı:.
" yemlemeyi sapanla yaparsanız daha iyi olur ",,
ilginç;
demekki doğruymuş,, şeytan ayrıntılarda gizliymiş,
hakikaten benim için dağarcığıma değişik bir bilgi oldu,,,
Bu tatlı su balıkçılığı için yem hazırlama hakikaten değişik bir form,
neredeyse mengenli ustalar kadar bilgi gerektiriyormuş,,,
Teşekkürler hüseyin,,,
.
boili iş yapımı gerçekten zor bide hanımın fırçası cabası sapan işine gelince sapanla attığın uzaklığa elle atamıyorsun. makaralı olta ile en az 50 m atıyorsun
onun için sapan gerekli..ben teşekkür ederim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
Kayıt Tarihi: 29-04-2006
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
Kayıt Tarihi: 29-04-2006
LeVrEkCi yazdı:hüseyin emeğine sağlık site için güzel bir paylaşım teşekkürler 
meraklılarına faydamız olursa ne mutlu bize..rica ederim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
Kayıt Tarihi: 24-10-2006
paylaşım için teşekkürler.. fakat meralar yakın değil ki yemleme yapabilelim
Egemen 1989
Salihli/Manisa +Eskişehir
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
Kayıt Tarihi: 16-01-2007
hüseyin eline emeğine sağlık paylaşım için teşekkür ederim
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR 
İSTAVRİTCİ
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
Kayıt Tarihi: 04-05-2006
hüseyin abi boili işi bana göre türk işi değil yani Türkiyede iş yapmaz.yada tek tük tesadüf gelirse gelir.boili özellikle avrupada çok iş yapıyor.Boili ile balığı önce alıştırmak gerekiyor.bu iş öyle 3-5 ayda değil 3-5 yılda ancak olur.avrupada boili ile avlanmak çok üst seviyelerde..çünkü adamlar zamanında alıştırmış ve çok güzel bir av tekniği olarak devam ediyorlar.ama şu bir gerçekki bizim mısır solucanda onların ırmaklarında göllerinde çok iş yapmaz.alışmış kudurmuştan beterdir yani.
2. Önemli nokta
Niye sazan veya diğer göl balıklarının irileri hep avrupada tutulur.Türkiyede yokmu elbet var ama haberlerini ayda yılda bir duyarız.
Ünlülerin yani zenginlerin çiftlikleri var ve bazılarının da gölleri tabiki.buralarda ara sıra yarışma yaparlar ve parayı kırarlar.bu insanların gölündeki balıklar adeta lüks hayat yaşarlar.bu balıkların özel besleyicileri var.ve düzenli olarak beslenirler doğadan herhangi bir zarar getirecek şeyleri yoktur(atık,yasak av,vs vs)
ee haliyle bu balıklar irileştikçe irileşir.deyim yerindeyse kartlaşırlar.sonrada düzenledileri yarışmalarla en büyük balığı tutarlar.
[url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
|