Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zıpkın çeşitleri.....
ANTALYALI07 yazdı:zafer arkadaşım bu işin taktiği,tecrübedir,tecrübe edindikce taktiklerde gelişir,4,5 metrelerde,baskın taş altı ve agaşon diye tabir edilen taktikler bu meralarda işe yarar,
sana tavsiyem başlangıç için 75,lik bir tüfek işini görür,ama en önemlisi,zıpkından önce,bir bıçak alman..asla bıçaksız dalışa gitme,kışın dalış içinde elbise şart,apneanın elbiselerini tavsiye ederim,kamuflaj alman iyi olur..birde maske seçimi önemli,paraya kıy iyi bir maske al,görüş çok önemli..kısacası
1.bıçak.
2.maske.
3.palet
4.zıpkın(75.lik)
5.kış için elbise(open cell model,2 parçalı fermuarsız)
6.elbise alıncada senin ağırlığına 6-8 kg kurşun ve ağırlık kemeri.
işini görür.

aytekin kardeş eldiveni unutma, zıpkını kurarken bir çok kazadan koruyor. en az bıçak kadar o da şart.
SELAMLAR / SAYGILAR
A. Serdar YALÇIN - ANKARA
(1967, Tokat)
Bul
Geçenyıl serçe parmağı uçuruyordum eldiven takmadığım için lastik sağ elimden kaçınca çelik palamut sol serce parmağıma girdi çift yönlü epey bir kanadı 3 haftada yara ancak kapandı
Bul
tavsiyeler için çok teşekkürler bu yaz bu bilgiler çok işime yarıyacak hepinize rast gele
Bul
bende bir tane babadan kalma cift serumlu var fakat cok sert iki serumu birden cekemiyorum daha kullanmak nasip olmadı yılmaz marka i bişimi onuda bilmiyorum kısmet olursa bu yaz denicem bakalım
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.
Bul
evet serdar abi eldiveni yazmayı unutmuşum.eldivende olmassa olmazlardan...
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
bilgiler için sağolun
GulumseDoĞRuSeDaTSmile
Bul
lastikliden vazgeçmeeeeeAlkis
Bul
zafer77 yazdı:havalı zıpkınlar hakkında birazdaha bilgi alabilirmiyiz . daha avantajlı olduğunu düşünüyorum hem ufak hemde pratik
Havali zipkinlar ortalama 40'liktan başlayıp daha üst boylara doğru gider.
Temel prensibi zıpkın'ın içindeki 25-30 bar basınçlı havanın yaklaşık 9mm çapındaki bir şiş'i ittirmesidir.
Şiş çapları ittirme kuvvetinin daha efektif olması amacıyla lastikli zıpkınlara göre daha kalın tutulur. Örneğin lastikli zıpkınlarda şiş 6.5mm iken havalılarda 9mm'dir.
40'lık bir havalı zıpkının etki mesafesi yaklaşık 150cm'dir. Yani lastikli zıpkına göre daha etkilidir.
Havalı zıpkın'ın diğer taraftan korunması, nazik kullanılması gerekir. Şöyleki havalı zıpkın'ın içine kum veya küçük taşlar girmemeli, iç haznesi çizilmemelidir. minik bir kum tanesi bile iç cidarı çizerse hava kaçırması muhtemeldir. Böylece etki mesafesi azalır.
Benzer şekilde havalı zıpkın özellikle taşaltında kullanıldığında iç hazneden tamamen çıkmalıdır. Yoksa zıpkının şişi haznenin içini çizer ve yine hava kaçırması olasıdır.
Havalı zıpkın kullanım sıklığına göre yılda bir veya iki yılda bir yetkili bir serviste bakıma girmelidir. (Yağ eksiği tamamlanmalı ve temizlenmeli)
Lastikli zıpkınlarda ise böyle sorunlar yoktur. Sadece nişan alıp atmak yeterlidir ve fiyatları havalı zıpkına göre oldukça ucuzdur.
Bul
paylaşım için teşekkürler
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Zıpkın için öneri. (yardım) SinekOltasi 26 19,576 24-01-2013, 15:13
Son Yorum: METİN16
  arkadaşlar artık kafam kariştı yardım zıpkın için toya53 12 5,179 09-08-2011, 16:06
Son Yorum: yycolak
  zıpkınla ava bu sene başlıcam. SHARK 4 zıpkın aldım iyimidir ? sinanyaran 14 6,881 23-05-2011, 15:05
Son Yorum: sinanyaran
  zıpkın alıcam lütfen yardım ediniz Ebamyuç 12 5,590 21-10-2010, 13:13
  yeni zıpkın yardım jovenman 29 7,590 19-10-2010, 07:29
  zıpkın alıcam yardım edin alihan agan 4 4,328 26-08-2010, 12:21
Son Yorum: calipsow
  Zıpkın Önerisi dogrusedat 27 10,436 20-07-2009, 13:11
Son Yorum: kepke35

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi