Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balığı Nasıl Öldürebiliriz?
araphüso26 yazdı:mehmet abi bu batıl bir inanç neden dersen islamda kan haramdır fakat tonlarca tutulan hamsiyi düşün hangi birini kesecen onun için balık kesilmez die bir inanç var. allah adı anılarak kesilen ve helal olan her hayvan yenir kenarda kalması toprakta ölmesi daha zor gibi gelio daha önce demiştim insanın suda boğulması gibi bir şey bence yanlız şuda var boğulan insanlar fazla acı çekmezlermiş bi yerde okumuştum

Balık kesilme diye bir şey olmaz yalnız canlı balık kesilmez.Suda ölen balık yenmez yani denizde veya gölde kendine ölen balık yenmez.Tabiki bunlar düşünce deyil sadece inanç meseleside aynı zamanda.
Bul
balıklarda sinir sistemi yoktur hafızası 6 saniye veye balıgın cinsine göre deigişir bilimsel olarak acı hissetmedikleri gözlemlenmektedir ,,,,,,,,,,,,,
meraklı balıklar ve
ödü patlıyan balıklar diye iki ye ayıra biliriz
sonuçta hepimiz tutuyoruz,,,,,,,,,,,,,
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Bul
size bir bilgiyi aktarayım balık kovada iken ben sıksık suyunu değiştiririm. niye derseniz balık taze kalsın diye balık ölürken kovadaki su siyahlaşıyor bu balığın kan kustuğunu gösteriyor.onun için devamlı suyunu değiştirmek lazım.
Bul
ben yaşatmaya alır av bitince eve gidene kadar ölürler birde birşey öğrendim ama hiç denemedim balık deniz suyu ile temizlendiği zaman daha lezzetli oluyor dediler ve bu yöntemi denizin içinde yapan restorant olduğunu duydum ama görmedim
Bul
balıkcızakir yazdı:Balık kesilme diye bir şey olmaz yalnız canlı balık kesilmez.Suda ölen balık yenmez yani denizde veya gölde kendine ölen balık yenmez.Tabiki bunlar düşünce deyil sadece inanç meseleside aynı zamanda.

zakir abi balık kesilmez die bir şey yoktur derken niye kesilmio nerde yazıo..
1-balık kesilir
2-kendiliğinden suda ölen balık yenmez fakat hapis(livar)ve balık yakalamak için atılan ağlarda yakalanarak ölen balık bozulmamış ise yenir.

herkez istediğini yapmakta serbesttir.. nası biliosanız öyle yapınRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:zakir abi balık kesilmez die bir şey yoktur derken niye kesilmio nerde yazıo..
1-balık kesilir
2-kendiliğinden suda ölen balık yenmez fakat hapis(livar)ve balık yakalamak için atılan ağlarda yakalanarak ölen balık bozulmamış ise yenir.

herkez istediğini yapmakta serbesttir.. nası biliosanız öyle yapınRose

Hüseyin kardeşim ben sana yanlış yazmışın demedim.Ben kendi düşüncemi yazdım.Herkesin kendi düşüncesine saygım sonsuzdur.İllaki herkes kendi bildiği gibi yapar.
Bul
bana sorarsanız balığı aç ve susuz bırakacan 20 dakikada mefta Bobo
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
balıkğı tuttuktan sonra ölmesini hiç düşünmemiştim ama böyle konuşmaları görünce benimde aklıma takıldı şimdi bak yaw hay allah
Bul
Bazı dostlar balığın sinir sistemi olmadığından sözetmiş. Balıkların beyni ve sinir sistemi vardır. Zaten bu özellikleri kullanılarak beyne indirilen darbe bayılmalarına veya ölmelerine neden olur.

Zıpkıncılar büyük balıkları hep solungacın arkasından, omurgadan vurmaya çalışırlar. Çünkü büyük balık vurduğunuzda felç olmazsa, serbest dalıcıyı uğraştırır, taş altına, kovuğa girip şişebilir.

Bir canlının ölmesi mukadderse, en kısa yoldan olmalı bence. Enaz acı çektirerek. Stres ve cancekişme halinin uzun sürmesi, çeşitli hormonların salgılanmasına da neden olur. Balıklar için emin değilim ama, etini yediğimiz çiftlik hayvanlarının hormonları insanlarda da aynı işlevi görür! Bu yüzden yetiştirmede anabolizan hormon kullanımı yasaktır!

Yöntemler belli: Balık orta boy veya küçükse boynunu kırmanız en kısa ve kansız yöntem. Büyükse, iki gözünün arasından bıçak sokarak beyni zarara uğratmak. Birşeyle balığın kafasına vurmak kesin yöntem olmayabilir, balık ölmemiş, sadece bayılmış olabilir.

Bu işin en berbat bölümü ama, olmazsa olmazı. Acı kaçınılmaz, bari kısa olsun!
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu
Birinciliği beyaza verdiler..
Bul
istavritci yazdı:bana sorarsanız balığı aç ve susuz bırakacan 20 dakikada mefta Bobo
Abicim üzerine rakı içmeden ölmez o meret, gerisi fasa fiso...
Düğümünüz sağlam, iğneniz keskin olsun.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Misina Nasıl Üretilir? nurideniz34 4 1,152 24-08-2016, 07:57
Son Yorum: bucalıfikret
  üçlü mercan takımı boncukluyu nasıl oltaya takarım? merso7525 0 1,239 20-10-2013, 11:02
Son Yorum: merso7525
  Barometre nedir , nasıl kullanılır? Woiwodia 16 5,125 23-12-2012, 23:21
Son Yorum: Woiwodia
  Tekne ile Balık avlamayı nasıl öğrendim. Öğreniyprum. Torik Orhanbaba 31 5,842 10-12-2012, 10:35
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Yalpa Müşiri (Clinometer) Nasıl Yapılır? Woiwodia 7 2,037 13-10-2012, 00:40
Son Yorum: Woiwodia
  Mıgrı ve Yılan balığı Mufi 16 3,276 05-07-2012, 16:48
Son Yorum: orhanekmekci
  Kurbağa (balon) balığı hakkında bilmediklerim.. dodidodi 9 2,727 10-10-2011, 03:55
Son Yorum: merttekol
  Siz seçin in balığı! muhammed tr 10 2,645 08-09-2011, 13:23
Son Yorum: muhammed tr
  Kurbağa balığı (uranoscopus scaber) hasansenturk72 10 4,289 31-05-2011, 12:05
Son Yorum: hasansenturk72
  Rapala nasıl baglanır ? Erkan123 6 3,469 22-01-2011, 00:10
Son Yorum: Erkan123

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi