Yorumları: 2,649
Konuları: 156
uet5102 yazdı:japonyada bizim şu an iç denizlerde kullandığımız gelişmiş sonarlar yasaklandı biliyormusunuz?
iyi yapmışlar. onlar da yasakladığına göre bir bildikleri var demekki. bizdede şu boğazlarda ağ atmak ve gırgırlardaki gelişmiş sonarlar yasaklansa balık popülasyonunda ciddi artış olur. yakamozlarda görürler ozaman lüferi. biraz zor takip ederler tekirdağa kadar....
bu gezici balıklara yarar.dip balıklarının durumu ise ayrı bir konu.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
sık sık yazıyorum o teknelerdeki cihazlar sökülse eskiden oldugu gibi reisler sadece kendi tecrübeleriyle denizdeki sürü gölgesiyle hisle kokuyla vs vs şeylerle avlansa bakın 3-4 sene sonra nasıl balıklar çogalıyor.
bu kadar olumsuzluk varken (küresel ısınma,trol,yasak avlanma,pis deniz)birde bu cihazlar oldugu sürece bizler daha çok bekleriz balıkları.
birkaç kere şunuda yazdım kumburgazda bacanakla 7-8 sene evvel akşama kadar 1 tek çinekop tutamazken gırgır akşam üstü geldi sardı aldı balıgı bizin bakmadıgımız yer kalmamışken o gırgır aramadı bile geldi geçerken buldu attı aldı balıgı.
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
LeVReKCi yazdı:sık sık yazıyorum o teknelerdeki cihazlar sökülse eskiden oldugu gibi reisler sadece kendi tecrübeleriyle denizdeki sürü gölgesiyle hisle kokuyla vs vs şeylerle avlansa bakın 3-4 sene sonra nasıl balıklar çogalıyor.
bu kadar olumsuzluk varken (küresel ısınma,trol,yasak avlanma,pis deniz)birde bu cihazlar oldugu sürece bizler daha çok bekleriz balıkları.
birkaç kere şunuda yazdım kumburgazda bacanakla 7-8 sene evvel akşama kadar 1 tek çinekop tutamazken gırgır akşam üstü geldi sardı aldı balıgı bizin bakmadıgımız yer kalmamışken o gırgır aramadı bile geldi geçerken buldu attı aldı balıgı.
büyüklimanda bizi ve diğer tekneleri ağın içine aldılar.zar zor çıktık içinden.balığı gördülermi affetmiyorlar.
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
balikoltasi yazdı:LeVReKCi yazdı:sık sık yazıyorum o teknelerdeki cihazlar sökülse eskiden oldugu gibi reisler sadece kendi tecrübeleriyle denizdeki sürü gölgesiyle hisle kokuyla vs vs şeylerle avlansa bakın 3-4 sene sonra nasıl balıklar çogalıyor.
büyüklimanda bizi ve diğer tekneleri ağın içine aldılar.zar zor çıktık içinden.balığı gördülermi affetmiyorlar.
![Bobo Bobo](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/bobo.gif)
O da bir şey mi bir keresinde yolcu vapurunu bile aldı. Hemde yolcularıyla beraber. Vapur öyle kolay kurtulamadı ama.
![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png)
Gülüyoruz ağlayacak halimize.