Yorumları: 7,892
Konuları: 199
LeVrEkCi yazdı:miktar sınırlaması var 5 kg sınırlı ama benim çözmeye çalıştığım çapariyle tutulabilirmi tutulamazmı?
Abi dünki yazımdada belirtdiğim gibi denizde 6 iğne demiş ama çapariyi hariç tutmuş, tatlı suda çapari için bir şey belirtmediği gibi (kimin aklına gelebilirki

) sahte yem de adet sınırı görülmemektedir ve çaparide sahte yem statüsündedir.
Özetle denizde 6 iğne sınırında çapari hariç tutarak yemliyi kast ettiğine göre ve tatlı suda sahte yemlerden bahsedip köstek adedi sınırı koymadığına göre çaparinin kullanımı bence uygundur.
Bu arada bu benim şahsi yorumumdur, kimsenin yorumuna yorum katmadığım bilinmelidir. Ancak bu açıklık sirkülerde belirtilerek giderilmelidir.
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
LeVrEkCi yazdı:avlanması serbest olan ekolojik açıdan zararlı balıklarada çapari yasakmı acaba?
aslında çapari yasak demiyor en fazla üç iğneli bırakma oltadan bahsediyor oda olta başına çapari iç sularda kullanımı yasak diye bir madde yok yada ben bulamadımhala aramadayım
GEZGİNCİİİİ EMMİ
06-FB-58
tatlı suda kimin aklına gelirki perch avında çapari kullanılsın

sanki istavrit atladıkca atlıyorlar perch zararlı balıkgillerden ama sirkülere hala teşrif etmedi nedense yada çok az bir bölgede olduğundan dolayı atlanıyor sanki benim bildiğim üç yerde ankarada birde çorum ilinde olduğu mutlak başka yerlerde vardır ama bilgi yok fazla
GEZGİNCİİİİ EMMİ
06-FB-58
GEZGİNCİİİİ EMMİ
06-FB-58
21-09-2011, 13:15
(Son Düzenleme: 21-09-2011, 13:22, Düzenleyen: Kamil ILIPINAR.)
sanırım bizim levrek türü perca fluviatilis diğer yerlerde perch diye geçiyor yani zararlısınında zararlısı kurtboğazında balık türü kalmadı zira bir turna birde bu melun balık kaldı bundan 10-15 sene öncesinin balık türü yok oldu yada üremesine olanak kalmadı yakalayabilirsen 8-10 kiloluk sazan var ama yakalayabilirsen oda yok denecek kadar az en son 4-5 yıl önce gördüm sazanı 6 kilo kadardı o son görüşümdü onuda başkası yakalamalıştı.hatta forumda fotağrafını bile eklemiştim o zaman eskinin çaybalığı nesli bile kurudu orada şimi sadece iki tür balık nesli kaldı birde otbalığı dediğimiz ufaklıklar var eskiden ne turna vardı nede perc şimdi ikisi kardeş kardeş yaşıyorler üç barajda
GEZGİNCİİİİ EMMİ
06-FB-58
bu balığın ülkemiz balıklarından olduğu yazıyor ama ben o kadar yer gezdim hiç rastlamadım
GEZGİNCİİİİ EMMİ
06-FB-58
Yorumları: 30
Konuları: 2
Nihat abi perch denen balık çizelgelerde yar almamaktadır.
Çizelge 5 iç su balıkları diğer türler kapsamına girmektedir onunda boy ve miktar kısmında sınırlama yoktur.
Sevgili kardeşim Serkan,
Tatlısu Levreği (Perca fluviatilis) ile ilgili detaylar aşağıdaki linkte mevcut olup
http://www.bsgm.gov.tr/su_urn/icsu1/tatl...vregi.html
Ayrıca aşağıdaki tablodanda anlaşılacağı üzere yakalanan Tatlısu Levreklerinin boyu 18cm den küçük, toplam ağırlığıda 5kg dan fazla olamaz.
Herne kadar 2/2 Tebliğde çapari ile içsularda avlanılma konusuna değinilmemiş olsada bir önceki mesajımda belirttiğim kural göz önüne alındığında 3 iğneli çapariden daha fazla iğneli çaparilerin içsularımızda kullanımı bence yasak olmalıdır.
Bununla ilgili olarak üyesi bulunduğum "Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği" 'nin mevcut yönetiminede bir sonraki tebliğlerde bu hususa dikkat çekmelerini bildirmiştim.
[SIZE="3"]ÜÇÜNCÜ BÖLÜM[/SIZE]
Türlere İlişkin Yasak ve Sınırlamalar
İçsularda avlanabilecek türler ve zamanlar
MADDE 12 – (1) Çizelge-5’de avlanabilir asgari boy ve günlük avlanabilecek miktar bilgileri belirtilen su ürünlerinden daha küçüklerinin ve belirtilen miktardan fazlasının avlanmaları yasaktır.
Çizelge 5 - İçsu balıkları
(1) % 5 küçük boylara izin verilir.
(2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.
Önce [COLOR="Red"]BEN sonra BİZ olduk. Gelecek nesillerimiz için hep birlikte BİR olmanın zamanı geldi.[/COLOR]
zaralı balık hakkında anlamadığım birşeyde sınırlama konması burası deniz değilki balık geniş alanda kaçıpda kurtulabilsin kurtboğazı dediğim yer ne kadar büyükki diğer balık türleri başka bir yere kaçabilsin bir yerden kaçarken diğer yerdeki başaka bir zaralı balık sürüsüne rastlıyor tabi böyle oluncada kaçınılmaz sondan kurtulamıyor ve nesli yok oluyor bulunduğu yerde ben özellikle perch balığının neslini tükenme olanağı yok artık bulunduğu ortamdada en aza nasıl indirilipde diğer balıklarında üremesi yapılır onu düşünüyorum daha önce 7-8 tür olan balık türü şimdi ikiye indi oda daha önce bu iki tür balık yokdu baraja bu türler girince ikisinden başka tür kalmadı
GEZGİNCİİİİ EMMİ
06-FB-58
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
kamil abi şu perc balığının resmini bi koysana .Benim geçen sene tuttuğum bir balık vardı.Tatlısu levreği değil.Diğer bir çeşit .Ama fotosu yok.
[url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Yorumları: 30
Konuları: 2
SerenaY66 yazdı:kamil abi şu perc balığının resmini bi koysana .Benim geçen sene tuttuğum bir balık vardı.Tatlısu levreği değil.Diğer bir çeşit .Ama fotosu yok.
Merhaba İlker bey
Tatlısu Levreği (Perca fluviatilis) ile ilgili detaylar aşağıdaki linkte mevcuttur.
http://www.bsgm.gov.tr/su_urn/icsu1/tatl...vregi.html
Bilgilerinizi rica ederim.
Saygı ve Sevgilerimle
Önce [COLOR="Red"]BEN sonra BİZ olduk. Gelecek nesillerimiz için hep birlikte BİR olmanın zamanı geldi.[/COLOR]