Yorumları: 966
Konuları: 69
.
Hem sizin av için,
Hemde genelde bizler için pek olumlu durumla karşılaşmamsısın,,,
Doğa kendi dengesini kurarmış,
Ancak bu alanda nasıl olacak bu durum,,,,?
Yorumları: 31
Konuları: 3
rusan yazdı:Dün akşam arkadaşım tevfik ve babası ile birlikte b.çekmece gölüne gittik. 1 haftadır takım hazırladık yayın , sazan ve turna için. Günlerce solucan çıkardık. Hamurumuzu yaptık. Mangalımızı falan aldık. Bütün hazırlıklar tamamdı. Aklım boğazdan gelen çinekop,lüfer ve palamut haberlerinde olsa da yine de heyecanlıydım özlemiştim tatlı suya gidip avlanmayı. Akşam üstü ordaydık ve ilk olarak her zaman en çok sazanı yakaladığım meraya gittik bir de ne görelim düz toprak olmuş sudan eser yok, çok şaşırmıştım.Ardından turna yakaladığım yere gidelim dedik.Orası da aynı düz toprak, orda da sudan eser kalmamış(yer Bahşeyiş köyünün ilerisi Hazerfan havalimanının aşağısı). Oranın karşı tarafında yayın ve sazan çıkıyordu ve orası gerçekten çok geniş bir alandı. Orda da yaklaık 100 metrelik bir alan 1 karış su.Sonra Bahşeyiş köyüne geri döndük ve köydekilerle konuştuk bize bir yer tarif ettiler ve çok balık olduğunu söylediler. Neyse sonunda orayı da bulduk , dere gibi bir yer fakat orası da farklı değildi ama diğer yerlere göre biraz daha su vardı. Tabi gece karanlığında tam anlayamamıştık. Oltalarımızı falan attık ve beklemeye koyulduk. Sonra tevfikle dolaşmaya çıktık ki oranın da en fazla yarım metre derinliği olduğunu farkettik ve hatta şamandıra ile tahmini bir ölçüm yaptık. Oltalarımızı toplayp başka bir yer bulmaya karar verdik. Orada bilenlere sorduk ve bir yer daha tarif ettiler. Orayı da bulduk ki tam kıyıda evi olan biriyle konuştuk. Yaklaşık 100 metre bataklık sonrasında çok az da olsa su var dedi. Yani olta atmamız imkansızdı. O adam da zaten b.çekmece gölünde artık balık tutulamayacağını söyledi ve bizde döndük. Zaten gölde su kalmamış.O kadar hazırlık boşa gitti. Galiba artık en iyisi bütün tatlı su malzemelerimi bir kenara kaldırıp tatlı su avcılğını bırakmak olacak ![Sad Sad](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/sad.png)
Eski bir istanbullu olarak anlattıklarını üzüntüyle okudum ve yine o eski günler gözümde canlandı rahmetli babamın tuttuğu devasa turnalar düşündüm o kadar büyük su kapasitesi olan bir göl kuruduysa söze ne gerek allah sonumuzu hayır etsin.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Kardeşim, bende ne zaman geçsem oh iyi gölde su durumu iyi diyordum. Ne diyelim vallahi yazıklar olsun