Yorumları: 845
Konuları: 15
arkadaşlar buzamana kadar ben hep okudum ama niye derseniz ben scorpio 28lik siglon 35lik kullanıyordum ama burda okuduklarım bana daha cazip gelmeye başladı bende misina konusunda dikkat edeceğim sizlere tşk ederim bayağı bilgilendim
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
özellikle kefal ve levrek avında ince misina çok önemli.bu yüzden birde -mustad 0.25 dyn. ultra- yı deneyin derim.17.5 çekeri var.kefal için 0.20 sini (13.6 çekeri var)kullanırsanız daha iyi verim alırsınız.
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
Teşekkür ederim arkadaşlar bende buradaki sohbetleri takip edip en cahil olduğum misina konusunda bir hayli bilgilendim.Teşekkür ederim.
Yorumları: 77
Konuları: 3
A yazdı:sn. mustafa danış
arkadaşım balık bedene gelmez sıglon dediğin misina ile asso nun mikronom ölçülerini yaptıö silon 0,33 0,35 gelir assa d. ise 0,37 gelir balığın hareket tarzı o zaman bu şekilde nasıl lehte değişir o zaman asso ile tutamaman lazımdı rapalanın hareketinin o felsefeye göre siglon da ddaha iyi olması lazımdı.mantık olarak. sen biraz daha bu konuda düşün bakalım ne sonuca varacaksın tartışalım.
Abi ben misinanın kalınlığıyla ilgili bişey demedim ki
Özellikle misinanın kaliteli olması av için her zaman avantaj sağlar. bi asso ile krokodili bir tutamazsınız. misina kalitesi ne kadar artarsa balığın yeme gelmesi o kadar kolay olur. ayrıca misinanın görünürlük derecesi de avı birinci derece etkiler. kalınlık ikinci plandadır bence
Yorumları: 175
Konuları: 20
22mm-28mm florakarbon (görünmez misina) beni hiç bir zaman yarı yolda bırakmadı bunun içinde vazgeçemiyorum.
Yorumları: 67
Konuları: 14
slm arkadaşlar,
açıkcası kafam biraz karıştı.deniz için anladığım kadarıyla en iyisi asso?
bu hem beden hemde köstek için uygun mu?
Birde florakarbonların kırlıması varmış doğru mu?Daha doğrusu çekeri biraz problem miş?
Ustalar bu iş iyice karıştı lütfen kısaca denizde enaz görünen ve en verimli olan hangisi(beden ve köstek için)
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
Levrekci yazdı:MİSİNALAR
Naylonun oltada kullanımı 1930’un sonuna doğru geliştirildi ve 2. Dünya Savaşından sonra, diğer sentetik malzemeler gibi olta malzemeleri de gelişmiştir. At kılının yerini de misinalar almıştır. Misinalar numaralandırılmıştır. 0,10 mm. kalınlığından 1.000 mm. kalınlığa kadar 10 - 20 - 30 - 40 - 50 - 60 - 70 - 80 - 90 - 100 numara ile ifade edilir. Numaralar yükseldikçe misinanın kalınlığı artar.
Bu rakamlar misinanın kalınlığını belirler. 10 numara, 0,1 mm. 60 numara 0,6 mm. 100 numara 1 mm. kalınlığındadır.
Misinalar genellikle saydamdır. Beyaz, yeşil, mavi, sarı, pembe vb. gibi avlanacak balığın cinsine ve avlanılacak suyun özelliğine göre renkleri seçilmelidir.
Buruşuk, düğümlü, özürlü, aşırı katlanmış, çatlamış eski misinalarla balığa çıkmak hiç doğru değildir. Misinayı sararken ne çok sıkı, nede gevşek sarmamalıdır. Normal şekilde sarılmalıdır. Misina karıştığı zaman heyecanlı ve aceleci olmamak gerekir. Çözmeye başlamadan önce misina suyla iyice ıslanmalıdır.
Misinalar farklı özelliklerine göre imal edilirler. Bu özelliklere aşağıda sadece bir firmanın ürettiği misinalardan örnekler vererek inceliyelim.
- Tuzlu su balık avcılığında büyük darbe kontrolü gerektiği yerlerde performans göstermek üzere geliştirilen, kayalık deniz diplerinde, bataklıklarda avlanma üzere üretilen misinalar,
- Direnci artırılan misinlar daha uzun ve hassa atışları sağlayacak yumuşak yapıya sahip, su içinde görülmeyen ve aşınma resistansı artırılmış misinalar,
- Düşük sürtünme, düşük görünürlük, minimum esneklik özelliğine sahip, yemleme ve yüzdürme türü balık avcılığı için geliştirilen misinalar.
- Orta ve ağır suni yemli balık avcılığında, yumuşak yapısı, hassas yemlemeyi ve uzak atışı sağlayan ve az esnek oluşu nedeniyle uzun mesafede dahi iğne kontrolü sağlayan misinalar.
- Hızlı batması gereken durumlarda kulanılmak üzere geliştirilen yüksek dereceli fluar-karbon formülü ile imal edilen misinalar.
- Alabalık avı için geliştirilmiş, çok esnek ve yumuşak olan malzeme ile hassas atış, düşük görünürlük ve doğal hareketin gerektiği yerlerde kullanılan misinalar.
- Düşük çaplı misinadan olağanüstü güç elde edilen, üstün aşınma direnci ile kayalık deniz dibi yüzeyinde büyük balık çekmek için ideal misinalar.
- Çok güçlü, hemen hemen sıfır esnekliğe sahip, ince çaplı ve sürtürmeyi azaltarak hassa atmayı sağlayan misinalar ve daha farklı özelliği olan çeşitli misinaları piyasada bulmak mümkündür.
- Ayrıca açık denizlerde orkinos, kılıç gibi iri balıkların avcılığında kullanılan çok sağlam, esnek olmayan sert malzemelerden yapılmış dakron gibi misinalar kullanılır.
kaynak:www.avgunu.net sitesinden alınmıstır tesekkür ederiz
abim yunanistanlı bir abimden duydum orada havalı misinalar kullanıyorlarmış suda gözükmüyormuş herhangi bir bilgin varmı?
Yorumları: 175
Konuları: 20
derhan yazdı:slm arkadaşlar,
açıkcası kafam biraz karıştı.deniz için anladığım kadarıyla en iyisi asso?
bu hem beden hemde köstek için uygun mu?
Birde florakarbonların kırlıması varmış doğru mu?Daha doğrusu çekeri biraz problem miş?
Ustalar bu iş iyice karıştı lütfen kısaca denizde enaz görünen ve en verimli olan hangisi(beden ve köstek için)
Hem çipurada hem lüferde florakarbon kullanıyorum çekeride gayet iyi bence. 28mm misina kiloluk çipuraları çekiyor ve banamısın demiyor. Lüferde de 22mm kullanıyorum düğümleri düzgün attıktan sonra sorun yok.
Yorumları: 36
Konuları: 4
Misinalar hakkında biriki şeyde ben yazayım benim tercihim berkley ve yozuri ancak birçok misinada bunlar kadar iyi olabilmekte ben şöyle diyeyim kısa adı İ.G.A.F olan ınternatıonal game fısh assoclation amerikada balıkçılıkla ilgili bir kuruluş buraya her türlü balık malzemesini üretiçi firmalar gönderir ve burda test ettirirler vede örnegin herhangi bir misina üreticisi misinayı gönderir burdan onay alırsa misinanın üzerine İ.G.A.F kısa adı yazar ancak çok ünlü misina üreticileri bile ürettikleri her misinaya bu onayı alamamaktadırlar atıyorum a firması yüz çeşit misina ürettigini var sayalım bu yüz misina içinden ancak bir kaçına onay alabilmekte dolayısıyla üzerinde İ.G.F.A kısa adı olan misina kaliteli bir misinadır tabi fason ve taklit degilse saygılar oltam
Yorumları: 1,509
Konuları: 19
Misinalar hakkında yeni fikirleri olan arkadaşlar, yeni teknolojiler varmıdır?