Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
misinalar
MİSİNALAR

Naylonun oltada kullanımı 1930’un sonuna doğru geliştirildi ve 2. Dünya Savaşından sonra, diğer sentetik malzemeler gibi olta malzemeleri de gelişmiştir. At kılının yerini de misinalar almıştır. Misinalar numaralandırılmıştır. 0,10 mm. kalınlığından 1.000 mm. kalınlığa kadar 10 - 20 - 30 - 40 - 50 - 60 - 70 - 80 - 90 - 100 numara ile ifade edilir. Numaralar yükseldikçe misinanın kalınlığı artar.
Bu rakamlar misinanın kalınlığını belirler. 10 numara, 0,1 mm. 60 numara 0,6 mm. 100 numara 1 mm. kalınlığındadır.
Misinalar genellikle saydamdır. Beyaz, yeşil, mavi, sarı, pembe vb. gibi avlanacak balığın cinsine ve avlanılacak suyun özelliğine göre renkleri seçilmelidir.
Buruşuk, düğümlü, özürlü, aşırı katlanmış, çatlamış eski misinalarla balığa çıkmak hiç doğru değildir. Misinayı sararken ne çok sıkı, nede gevşek sarmamalıdır. Normal şekilde sarılmalıdır. Misina karıştığı zaman heyecanlı ve aceleci olmamak gerekir. Çözmeye başlamadan önce misina suyla iyice ıslanmalıdır.
Misinalar farklı özelliklerine göre imal edilirler. Bu özelliklere aşağıda sadece bir firmanın ürettiği misinalardan örnekler vererek inceliyelim.
- Tuzlu su balık avcılığında büyük darbe kontrolü gerektiği yerlerde performans göstermek üzere geliştirilen, kayalık deniz diplerinde, bataklıklarda avlanma üzere üretilen misinalar,
- Direnci artırılan misinlar daha uzun ve hassa atışları sağlayacak yumuşak yapıya sahip, su içinde görülmeyen ve aşınma resistansı artırılmış misinalar,
- Düşük sürtünme, düşük görünürlük, minimum esneklik özelliğine sahip, yemleme ve yüzdürme türü balık avcılığı için geliştirilen misinalar.
- Orta ve ağır suni yemli balık avcılığında, yumuşak yapısı, hassas yemlemeyi ve uzak atışı sağlayan ve az esnek oluşu nedeniyle uzun mesafede dahi iğne kontrolü sağlayan misinalar.
- Hızlı batması gereken durumlarda kulanılmak üzere geliştirilen yüksek dereceli fluar-karbon formülü ile imal edilen misinalar.
- Alabalık avı için geliştirilmiş, çok esnek ve yumuşak olan malzeme ile hassas atış, düşük görünürlük ve doğal hareketin gerektiği yerlerde kullanılan misinalar.
- Düşük çaplı misinadan olağanüstü güç elde edilen, üstün aşınma direnci ile kayalık deniz dibi yüzeyinde büyük balık çekmek için ideal misinalar.
- Çok güçlü, hemen hemen sıfır esnekliğe sahip, ince çaplı ve sürtürmeyi azaltarak hassa atmayı sağlayan misinalar ve daha farklı özelliği olan çeşitli misinaları piyasada bulmak mümkündür.
- Ayrıca açık denizlerde orkinos, kılıç gibi iri balıkların avcılığında kullanılan çok sağlam, esnek olmayan sert malzemelerden yapılmış dakron gibi misinalar kullanılır.

[attachment=758]

kaynak:www.avgunu.net sitesinden alınmıstır tesekkür ederiz
Bul
Arkadaşlar 0.20-0.25 mm'de ve 0.40-0.50-0.60 mm misina tavsiyesi isteyecektim.
Bul
0.20,0,22,0.24,0.26,0.28,0.30mm takım için asso double strength misina
0.35mm viking gold renk yeşil 250 mt misina makara için
0.35mm pelican renk yeşil misina makara için
0.40,0.45,0.50mm asso ultra misina büyük balık için çok sağalmdır tavsiye edilir.
birde misina gam yaptığı zaman çerez poşetinin parlak tarafıyla sıkarak misinanın üzerinde gezdirdğimizde gamı alıyor..rastgele..7474
Bul
abi bu çerez poşeti nede çok işe yarıyor:0507:
Bul
levrek için scorpion 0.35 16.900 çekeri var
minekop,eşkina,karagöz için shogun 0.35 13. 500 çekeri var
lüfer,kırlangıç için shkespeare K2 speciman 0.35 9.600 çekeri var
izmarit,mezgit için pelican 0.30 9.90 çekeri var
ispari,izmarit için balzer tiger 0.25 4.200 çekeri var
zargana için vıkıng supertech 0.21 4.500 çekeri var
mır mır için shakespeare K2 power play specimen 0.25 6.400 çekeri var

bu mesajdaki misinalar şahsım tarafından denenmiş kullanmakta olduğum misinalardır.

rasgele
Bul
Abilerim bilgiler gerçekten güzel ve faydali çok teşekkür ederim hepsini not alıyorum.

Ancak
Tatlısuda neler kullanabilirim ??
SAZAN ?
TURNA?
YAYIN ?
Bul
teşekkürler ali abi yeni bilgilerini bekliyoruz
Bul
Avcı Altan yazdı:Abilerim bilgiler gerçekten güzel ve faydali çok teşekkür ederim hepsini not alıyorum.

Ancak
Tatlısuda neler kullanabilirim ??
SAZAN ?
TURNA?
YAYIN ?

altan tatlı su konusunda gerçekten bilgim 0 hiç tatlı su avı yapmadım. birisi benide götürsün tatlı su avcıları duyuluyormu???
levrege 27 numara rodex kullanıyordum 30 a çıkardım ama 30 da riskli aslında 35 kullanmak en mantıklısı .
lüfere 35 numara kullanıyorum balık kofanaya çevirirse 40 numaraya çıkıyorum
Bul
bu seneye kadar o kadar önem vermedim misinaya rodextende sıkıntı yaşamadım ama tabiiki buradan aldıgım bilgilerle bundan sonra daha fazla seçici olacagım 8kg luk bir levrekte olta patlarsa hiç hoş olmaz kafayı yerim Smile)
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  En ince ve En Sağlam Misinalar Nelerdir ? mrs303 27 15,751 18-11-2008, 23:43
Son Yorum: tahsinmersin
  örgü misinalar GÖKSEN 16 6,203 24-01-2008, 11:55
Son Yorum: Köksal

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi