Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ilk yakaladığınız balık
arkadaşlar güzel paylaşımlar için hepinize teşekkür ederim

evet insan maziyi hatırlayınca bir başka oluyor

ilk balıklarımı yakaladığım günü dün gibi hatırlıyorum

25-26 yıl geçsede üzerinden dün gibi hatırlarım

insan eskiyi arıyor geçmişe özlem duyuyor ah keşke diyor.

evet bazı şeyleri ozamanlar düşünebilseydik şimdilerde daha bol balıklar bulabilirdik

yinede eskiyi hatırlamak anıları tazelemek güzel

toplu iğne annelerimizin kullandığı polyester oya ipliği yada ısıtılarak bikilmüş dikiş iğnesi Smile

hey gidi günler hey Smile

ilk balıklarımı belkide haftalar boyunca anlatmıştım

çocuklukta yakalanan 30 cm'lik balık anlatılırken 130 cm'ye çıkardı Smile
Bul
..........
Bul
sudak olduğundan eminim ama kaç sene oldu onu hatırlamıyorum
Bul
iLk balıgımı 1995 de galatadan tuttugum tek istavrit Smile O da benı balık hastası yapmaya yettı de arttı bıle Smile)
Bul
ben ilk balığımı adana karataş'ta tuttum. ilkokula gidiyordum. tatil için karataşa gitmiştik. ailem uyuyordu erken kalkıp babamın oltasına kumların arasından çıkarttığım midyeleri takmıştım. oltayı atıp beklemeye başlar başlamaz o vuruşu hissettiğimde çok heyecanlanmıştım ve misinayı sarmak yerine geriye doğru koşmaya başlamıştım. balığın karaya çıktığını gördüğümde geri dönüp ilk balığıma baktım. 25 cm uzunluğunda bir levrekti. sonra tekrar misinayı çektiğim yere gidip oltayı toplamış yeniden atmıştım. tam üç kez denize attığım oltayı, uçurtma uçurur gibi denizden çekmiştim. bizimkiler uyandıklarında tuttuğum balıkları görünce çok sevinmişlerdi ama yöntemimi duyduklarında da çok gülmüşlerdi.

bir de unutamadığım balık avımı kısaca özeklemek istiyorum. yine ilkokuldaydım. bu kez de babam ve arkadaşları ile adanadaki baraja gittik. gerçekten de muazzam bir hazırlık yapılmıştı. ben de ateş yakıp onlara yardımcı olacaktım. büyükler oltalarını atıp zillere bağlayıp beklemeye başladı. ben de sıkılıp bir olta yaptım kendime. ucuna ekmek takıp babamların bulunduğu yerden uzaklaşmak istedim. yakınlarda bulunan ve suların çekilmesi ile oluşmuş bir adaya gitmek istedim. altında su bulunan yaklaşık 1 metrelik bir mesafeden atlanarak adaya geçiliyordu. ben de atladığım sırada elimdeki olta suya düştü. adaya geçipte oltayı çektiğimde ucunda el büyüklüğünde 15-20 cm uzunluğunda bir sazan gördüm. çok şaşırdım babamlara gösterdiğimde onlar da çok şaşırdı. küçük de olsa ilk balığı tutmuştum. oltamı yeniden yemleyip aynı yere gittim. oltayı yiene attım ve atar atmaz aynı boy bir balık daha. bu işlem uzun süre devam etti. artık babamların yanına gidip gelmekten yorulunca bir ekmek alıp aynı yere gittim. babam ve arkadaşları da büyük balık peşinde olduklarından yanıma gelmediler. sadece babam nereye olta attığıma gelip göz ucu ile bir baktı. ben de işime devam edip o gün tam 135 sazan tuttum. o avda benden başka balık tutan olmadı ve bütün ekip beğenmedikleri balıklarımın bir bölümünü kızartıp yemek zorunda kaldı. bütün gün gevrek gevrek gülüp hepsini sinir etmiştim. eve girişimi görmeliydiniz Smile
bilgin şaşmaz
Bul
ilk balığımı 5 yaşında bakırköy sahilinde babam ve ablam ile beraber çıktığımız sandalda koçan gibi bir istavritti babam ve arkadaşları halil usta vahit abi alkım abi 70 li senelerin en iyi olta balıkcısıydılar yakaladığım en büyük balık ise 12 yaşımda bakırköy açığındaki taşda 10 kg lik kırma mercan idi biraz mücadeleden sonra balığı kacırırım korkusu ile babam tarafından tekneye alındı mücadele derken daha çok balık beni denize çekiyordu o günün hasılatı 2 adet 10 kg lik kırma mercan 1 adet 5 kg lik kırlangıc neydi o günler şimdi ispari istavrite talim et
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
ilk yakaladıgım balık sanırım isparya idi.Bandırma da oturuyorduk.ne kadar sevinmiştim.kayalardan midye kopartım yem olarak onu kullanmıştım.hiç unutmuyorum çünki eve gittiğimde rahmetli annem üstümü balık kokuttum diye beni bir güzel pataklamıştı
gültekin/dalyan/mUĞLA
Bul
60 lı yılların başında eskişehirin icinden gecen porsuk nehrinden,ben sizler kadar şanslı olduğumu söyleyemiyeceğim o günlerde porsukta şehir icinde balık yakalatmıyorlar adım başı belediye cavuşları ellerinde birer sopa vay senmisin yakalayan yediğiniz dayağa mı yanarsınız elinizden alınan balığamı cocukluk aklı yinede sinekoltasıyla balık yakalayışımı hic unutamam.
Bul
Benim ilk yakaladığım balık muhtemelen horozbinadır.Ama hayatımda babamın yakaladığı çapariye atlayan ilk trakonyayı
unutamıyorum.Bu ne balığı derken elini sokmuştu.O günden sonra yakaladığı tüm trakonyaları terlikle pestile çevirdi.
Hatta bizim yakaladığımız trakonyaları bile pestile çevirerek kan davasını yıllarca sürdürdüSmile
Mustafa  38/Tekirdağ
Bul
Tam olarak zamanını hatırlamıyorum ama ilk yakaladığım balık kaya balığıydı onu çok iyi hatırlıyorum... O balığı iğneden çıkarmak için amma çok uğraşmıştım balığa elleyemiyordum bile korkudan... Big GrinBig Grin
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balik buzluga girince... Albatros-gr 63 10,847 11-05-2013, 19:50
Son Yorum: YaKaMoZ
  Hangi balik daha lezzetlidir? Albatros-gr 91 15,569 30-05-2012, 20:49
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  En çok hangi balık zevklidir ? Bektashi 111 20,384 29-09-2011, 14:48
Son Yorum: muhammed tr

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi