Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levrek Süpürgesi (Barchino)
mapaydin yazdı:Bahadır Hocam selamlar,
Hocam diyorum çünkü öğretici paylaşımınızla, fazlasıyla hakediyorusunuz . Bu siteyi bunun için çok seviyorum. Herkes bildiğini açık yürekilike paylaşıyor. Bahadır Hocam trofe avlarınızı da görmeyi isteriz. Rastgele.

Sevgili Mehmet,
Beğenmene sevindim. Bilgi paylaşıldıkça büyür ve anlam kazanır.Wink
Güzel sözlerin için teşekkür ederim.
Sevgi ve selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
LeVrEkCi yazdı:bu sistemi sanıyorum Türkiyeye ilk getiren sen olmuş oluyorsun bahadır,bence bu sistemle balık almak mümkün yeterki balık olsun.eline emeğine sağlık ilk fırsatta aynısını yapmak istiyorum marangozum haftada 3-4 kez yanıma gelir sistemi ona gösterdimmi gidip atölyesinde hemen uygularız.hayranlıkla okudum ve seyrettim.teşekkürler bahadır.Alkis

Sevgili Nihat,
Muhakkak bu veya bunun türevini kullanan arkadaşlar olmuştur. Ama bu konuda bir paylaşıma ben rastlamadım. Siztem zaten kendini ıspatlamış. İtalyan'lar bunu uzun zamandır kullanıyorlarmış. Aşağıda birkaç fotoğraf ve video paylaşıyorum.
Böyle bir olanağın varsa ne güzel. En kısa zamanda sen de tecrübelerini paylaşırsan hepimize çok faydası olur.
Sevgi ve selamlarımla...

[Resim: phocathumblspiogola20el.jpg]

[Resim: phocathumblla20prima20s.jpg]

[Resim: phocathumblspigola20152.jpg]

[YOUTUBE]UIKbNmWBJsU[/YOUTUBE][/align]
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
YaKaMoZ yazdı:BAHADIR abicim ne denebilirki tek kelimeyle harikasin aciklamalarini okurken inan bana simdiye kadar okudugum roman larin sonunu bile bu kadar cok merak etmemistim tebrikler ellerine saglik bu faydali paylasimin icin...Alkis

Sevgili Murat,
Güzel ve teşvik edici sözlerin için teşekkür ederim.
Umarım tüm amatörler için faydalı olur.
Sevgi ve selamlarımla...

Bul
yalova tatar yazdı:bahadır ikide bir pc gitsede yinede okudum işallah uğraşların sonuç getirir tahmin ediyorum aynen niatın dediği gibi sevgi ve saygılarımla bol balıklı günlerde kullanman talebi ileAlkisAlkisAlkis

Teşekkürler sevgili Erden abi.
Sizlere de rastgele.
Sevgi ve selamlar...

Bul
araphüso26 yazdı:süper bir iş çıkartmışsın düşüncede güzel süpürgede tebrik ediyorumAlkisbaktın bizim levrekler bu işten anlamıyor ver evlatlara kızak olarak kullansınlar.azmine gayretine hastayım bol balıklı avların olur inşallahAlkisAlkissadece şunu düşündüm dyneema ip sağlam onda sorun yokta çekerken mutlaka eldiven kullan ellerin kesilebilir

Sevgili Arabım,
Dediğin gibi her türlü kullanıma açıkBobo
Daha da olmazsa mundar olmaz, ısınırız Wink
Eldivenli kullanıyorum zaten, uyarı için teşekkürler.
Bu aralar hava muhalefetinden sanırım av yok. Özledik sizlerin güzel avlarını Smile
Sevgi ve selamlarımla...

Bul
Hamido yazdı:Teşekkürler Bahadır bey. Açıklamalı ve resimli anlatım harika.Alkis
Bu günde birşey öğrendik sayenizde.Alkis
Daha önce böyle bir şeye denk gelmemiştim. (Videoları izlemeden önce. Denize nasıl açılacak bu alet demiştim ama.)Hi
Mobilyacı emeklisi olaraktan bu aleti yapmak benim için çok basit.
(Atölye evin altında boş duruyor. Komple satılık.) Kesinlikle yapacağım.
Benim yazlığın bulunduğu sahilde iki kayalık arası normal yürüyüşle tam bir saat sürüyor. Tek sorun uygun balık'ı bulmak. Denemekte fayda var.Seerf

Ben teşekkür ederim sevgili Hamido Bey.
Mobilyacı iseniz sizin için çok kolay olacak. En kısa zamanda sizlerin de tecrübelerinden faydalanmak isterim.
Denize çıkışla ilgili kafanızdaki sorulara yanıt vermek açısından şöyle bir açıklama yapayım;

Levrek süpürsesini denizi karşınıza alıp, denize 45° açı yapacak şekilde yerleştirin.(Bu açının denizi karşınıza aldığınızda sağa veya sola olması fark etmez.)
Yön konusunda fark eden birşey yok. Akıntı da önemli değil. (Kusura bakmayın acemilikle suya çıkısını net videolayamadım. İkinci videomda kısmen var.) Şöyle ki;

[Resim: sagcikisa.jpg]

[Resim: solcikis.jpg]

Ayrıca aşağıdaki video da yardımcı olacaktır;

[YOUTUBE]E5oQnpY6w7M[/YOUTUBE]

Siz çektikçe çektiğiniz yönde karabina dibe oturacak ve levrek süpürgesini denize sürecektir. Denize girişiyle birlikte yüzmeye başlıyacak ve suyun kaldırma kuvvetiyle daha rahat ve hızlı bir biçimde ilerleyecektir.
Sanırım açıklayıcı olmuştur.
Yapmanız gereken sadece yürümekWink
Sevgi ve selamlarımla...[/QUOTE]

Bul
orhanekmekci yazdı:Öncelikle geçmiş olsun Bahadır.Levrek süpürgesine aklım yattı bu işlere eli yatkın balıkcı arkadaşlarla yapabilirsek tekneyi daha az kullanırımHappypaylaşım bilgiler için teşekkürlerGulumserastgele.

Teşekkürler Orhan abicim.
Senin sahil için biçilmiş kaftan diyebilirimWink
Rastgele.
Sevgi ve selamlar...

Bul
turna yazdı:Güzel alet, paylaşım için teşekkürler.

Ben teşekkür ederim Mehmet abi.
Sizlere de rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...

Bul
Dr.Güner yazdı:güzel paylaşım için teşekkürler Bahadır,tek bir soru aleti içeri nasıl gönderiyorsun(akıntımı? rüzgarmı? vs. )

Sevgili Güner abi,
Yukarıda Hamido Bey'e yaptığım izah sanırım yeterli olmuştur.
Gene de sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.
Akıntı veya rüzgar açılma için gerekli değil. Konu bir anlamda basit fizik konusu. Bileşke kuvvet büyüklüğü her zaman deniz yönünde.Wink
Sevgi ve selamlar...

Bul
Emeklerine sağlık Bahadır bey,bu aparatın videolarını net'te izlemiş ancak yabancı dilde olduğundan bu kadar detay bilgiye sahip olamamıştım.Net'te izlediğim videoda aparat gölde; teknede kullanılıyor ve adamlar resmen balığı boğuyorlardı.Senin paylaşımınla kıyıdan da kullanılabilirliğini gördüm.Uygun kıyı kesimlerinde rahatlıkla tatbik edilebilir.
Raporlarını okumak ayrı bir zevk.Mesleğinden ileri gelse gerek amatör balıkavcılığının da mühendisliğini görür olduk sayende..Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Son alikoyulan levrek Bahadır Sarıca 19 3,077 25-12-2014, 17:09
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Levrek için Şeytan Oltası Türevi Bahadır Sarıca 45 12,414 10-04-2014, 01:06
Son Yorum: mertugurlu
  Levrek Şemsiyesi (Alabama/Umbrella rig) Bahadır Sarıca 21 7,081 20-12-2013, 16:32
Son Yorum: Sensei1903
  Hikaye kofana ve beklenmeyen trofe levrek Bahadır Sarıca 46 7,571 01-03-2013, 01:11
Son Yorum: yolcu79
  Öğreti - levrek Bahadır Sarıca 36 4,641 27-02-2013, 00:37
  Levrek Şemsiyesi ile ilk levrek avı Bahadır Sarıca 29 5,454 08-02-2013, 14:18
Son Yorum: Cihan Deniz
  LEVREK AVINDA RENK ETKİSİ ve SAHTE BALIK RENGİ SEÇİM KOŞULLARI Bahadır Sarıca 32 29,837 06-01-2013, 04:00
Son Yorum: Umit KsK
  Levrek Hikayeleri Bahadır Sarıca 37 6,001 05-01-2012, 13:31
Son Yorum: Lakerda
  At-Çek Levrek avı / Paşa çağırdı Bahadır Sarıca 59 11,446 17-12-2011, 09:49
Son Yorum: Ege
  Silikonlu Levrek Çaparisi Bahadır Sarıca 44 7,483 23-09-2011, 15:36

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi