Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
18.09.2011 eğrekkaya perch avı
Tam adamıyla yaşanmış tam bir keyif AlkisSeerfAlkis muhteşem geçtiğinden adım gibi eminim.
Bu arada resim ekleme işi 2012 nin ilk aylarında gelirse şükür derim Siyirdim
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
KAmil abinin muhabbeti yeterAlkis
Beraberce güzel av olmuş. Tebrikler.AlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Kamil ILIPINAR yazdı:özür dilemesi gereken benmişim erol bey sirkülerde iç sularda çapari kullanılması yasakmış yasakmış vay be bunca zanamdır yasak işliyormuşuzda haberimiz yokmuş mehmet abi teşekkürler bilgi için tekrar özür

Patron, ben bu işte özürlük bi durum görmüyorum.
Sirkülere iyi bakılırsa potansiyel zararlılar için ne boy nede zaman kıstası konulmamıştır.

Yemlik balıklar için ise 12cm üst limiti konulmuş iken yemlik balık ağı ile tutulması serbesttir. (tatlı suda her türlü ağ yasaktır)

Benim şahsi görüşüm, potansiyel zararlılar için bir kıstas söz konusu değildir ve hiç bir delikanlının tatlı suda yapay yem statüsüne giren çaparinin kullanılacağı aklına bile gelmemiştir ve oltalara konulan iğne sınırlaması yemli sistemler içindir.

Şu aşağıdaki sirkü alıntısınıda karşılaştırmalı incelerseniz sevinirim.

İçsularda amatör avcılık
MADDE 15
(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

Denizlerde amatör avcılık
MADDE 17
(3) Bir amatör avcı en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Olta takımındaki iğne sayısı, çapari hariç 6 adedi geçemez.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
Bul
tebrikler belliki güzel av olmuş resimleri bekliyoruz halen Kamil abiSmile
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
Sayın Kamil Bey

Rica ederim, Özür dilenecek bir sorun yok.
İğneniz keskin bileğiniz kuvvetli avınız bereketli olsun.

Saygı ve Sevgilerimle
Önce [COLOR="Red"]BEN sonra BİZ olduk. Gelecek nesillerimiz için hep birlikte BİR olmanın zamanı geldi.[/COLOR]
Bul
[SIZE="3"]ÜÇÜNCÜ BÖLÜM[/SIZE]

Türlere İlişkin Yasak ve Sınırlamalar

İçsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı balıklar

MADDE 8 – (1) Çizelge-1’de yer alan içsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı balıkların kontrolsüz ve izinsiz olarak canlı nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır.

Çizelge 1 - İçsularımızdaki Ekolojik Açıdan Potansiyel Sakıncalı Balıklar

[Resim: sirkresim6hf2.gif]

İçsularımızdaki ekolojik açıdan zararlı balıklar

MADDE 9 – (1) Çizelge-2’de yer alan içsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel zararlı balıkların görüldüğü sular derhal Bakanlığın en yakın il veya ilçe müdürlüklerine bildirilmelidir. Bu grup balıklar için boy ve sayı limiti yoktur. Kapalı sezon bulunmamaktadır. Bu balıkların canlı yem olarak kullanılması, bir yerden başka bir yere bu amaçlı nakli yasaktır.

Çizelge 2 - İçsularımızdaki ekolojik açıdan zararlı balıklar

[Resim: sirkresim7qs3.gif]

[SIZE="3"]ÜÇÜNCÜ BÖLÜM[/SIZE]

Türlere İlişkin Yasak ve Sınırlamalar

İçsularda avlanabilecek türler ve zamanlar[/align]

MADDE 12 – (1) Çizelge-5’de avlanabilir asgari boy ve günlük avlanabilecek miktar bilgileri belirtilen su ürünlerinden daha küçüklerinin ve belirtilen miktardan fazlasının avlanmaları yasaktır.

Çizelge 5 - İçsu balıkları

[Resim: sirkresim10so2.gif]

(1) % 5 küçük boylara izin verilir.

(2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

Değerli arkadaşlar;

İçsularımızda ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı balıkların avlanmasında zaman, boy ve miktar sınırlaması vardır.
Madde 8 Çizelge 1
İçsularımızda ekolojik açıdan zararlı balıkların avlanmasında miktar, boy ve zaman sınırlaması yoktur.
Madde 9 Çizelge 2

Ayrıca içsularımızdaki amatör avcılıktaki iğne sayısı güncel tebliğimizde aşağıdaki şekildedir.
Bilgilerinizi rica ederim.

Saygı ve Sevgilerimle

[SIZE="3"]DÖRDÜNCÜ BÖLÜM[/SIZE]
İçsularda amatör avcılık

MADDE 15 –
(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
Önce [COLOR="Red"]BEN sonra BİZ olduk. Gelecek nesillerimiz için hep birlikte BİR olmanın zamanı geldi.[/COLOR]
Bul
bayılıyorum şu araştırmacı ruha.ne güzel en ince ayrıntıya kadar inceleniyor.birde gırgırcılar böyle incelese veya incelense.denizlerimizde balıktan geçilmez.tebrikler.ayakta Alkis Alkis Alkis
Bul
bu perch balığı hangi türe giriyor bilmiyorum tatlı su avı yapanlar daha iyi yorumlayacaklardır,sonuçta doğruyu bulup bilmek bilgilendirmek en güzeli Alkis
Bul
LeVrEkCi yazdı:bu perch balığı hangi türe giriyor bilmiyorum tatlı su avı yapanlar daha iyi yorumlayacaklardır,sonuçta doğruyu bulup bilmek bilgilendirmek en güzeli Alkis

Nihat abi perch denen balık çizelgelerde yar almamaktadır.

Çizelge 5 iç su balıkları diğer türler kapsamına girmektedir onunda boy ve miktar kısmında sınırlama yoktur.
D.DUMOULIN
Bul
miktar sınırlaması var 5 kg sınırlı ama benim çözmeye çalıştığım çapariyle tutulabilirmi tutulamazmı?
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Perch Avı. ufuktan26 ufuktan26 24 3,852 09-10-2014, 20:55
Son Yorum: turna
  24.06.2012 perch'e devam sciftcan 19 3,581 14-07-2012, 19:43
Son Yorum: Krizoberill
  6.05.2012 turna 27.05.2012 perch avı sciftcan 19 3,306 31-05-2012, 22:07
Son Yorum: turna
  26.06.2011 antalya tekne avimiz alperburdur 19 3,303 05-01-2012, 22:56
Son Yorum: ufuktan26
  2011 yılının son balıkçılığı mariner8 18 2,938 05-01-2012, 00:16