LeVrEkCi yazdı:bu belge kullanma mecburiyeti yok 5 sene yaptılar ama mecbur etmediler,marmara ereğlide 5 dakikada vermişlerdi şimdi durum nedir denemek bile istemiyorum çünkü ben o kadar sabırlı olamıyorum
benim teknenin belgeleri için tekirdağ limanla başım derde giriyordu son anda telefonda bir konuşma yaptım başkan gel yazayım belgeni dedi başta yazıp hemen verebilecegi belgeyi 20 gün sonra verdi ne yazıkki,
belgeyi aldıktan 1 hafta sonrada sahil güvenlik 30 sene üzerine beni yakaladı ama sadece muhabbet ettik herşey tamamdı
Hani boyle belge falan deninilince bilmeyen atla deve birşey sanıyor değilmi altı üstü kimlik kartından az büyük bir kağıt parçası yazıp verecekler. Ama dedimya hayatta başarısı bulunmayan adamlara yeki verirsen bu hale geliyor işte.
Amatör balıkçılık belgesi 2 yıl önce değişiklik ile 4 yılda bir alınacak dendi.Bunu sitemizde duyurduk.Geçen günde bir haber okudum.5 yılda bir alınacak yazıyordu.Ama böyle bir haberi nette bir daha bulamadım.Gazetelerin uydurma haberlerinden biridir diyerek üstünde durmadım.
Bugün http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html sitesinde tebliği incelerken amatör balıkçılık belgesinin açıklamasında 4 yılın üstünü çizmişler ve 5 yıl olarak düzeltmişler.Yani bu kadar basit bir çözüm bulmuşlar.
tedirgin SaZaN yazdı:kanunu keyfine göre uygulayıp belge hakkında bilgisi bulunmayan jandarmanında ... hatrı sorulur tabi....
O an için jandarmanın pek hatırını soramıyorsun. Adama tebliği uzatıp bak kardeşim bu belgenin mecburiyeti yok diyorsun. Kanunları iyi bliyorum ve benim işimin yarısı kanun diyorsun.
Jandarma ne diyor
Sen bana kanunu bilmiyor muamelesimi yapıyorsun. Yasak kardeşim. Burası benim mıntıkam ve burada avlanmak yasak. Ver balıkları malzemeleri de hadi git.
Şimdi sorarım nasıl hatır soracaksın bu durum da
Ha bunu diyen adama belge sökermi? oda başka bir tartışma konusu.
nihatkr yazdı:O an için jandarmanın pek hatırını soramıyorsun. Adama tebliği uzatıp bak kardeşim bu belgenin mecburiyeti yok diyorsun. Kanunları iyi bliyorum ve benim işimin yarısı kanun diyorsun.
Jandarma ne diyor
Sen bana kanunu bilmiyor muamelesimi yapıyorsun. Yasak kardeşim. Burası benim mıntıkam ve burada avlanmak yasak. Ver balıkları malzemeleri de hadi git.
Şimdi sorarım nasıl hatır soracaksın bu durum da
Ha bunu diyen adama belge sökermi? oda başka bir tartışma konusu.
tabii bu durumda içten bir hırs biniyor insana ben seni alır her yere şikayet eder yakarım diyeyim diye içinden geçiriyorsun ama yermi yemezmi şikayet etsem ne olur acaba diyerek yine sinirli olarak dediklerini yapıyorsun...
bu durum ne yazık böyle.
bak sinir bastı şimdi bunu düşünmek bile sinirlendiriyor insanı.
LeVrEkCi yazdı:tabii bu durumda içten bir hırs biniyor insana ben seni alır her yere şikayet eder yakarım diyeyim diye içinden geçiriyorsun ama yermi yemezmi şikayet etsem ne olur acaba diyerek yine sinirli olarak dediklerini yapıyorsun...
bu durum ne yazık böyle.
bak sinir bastı şimdi bunu düşünmek bile sinirlendiriyor insanı.
Yani neymiş. Yanımızda bulunsun ne olmaz ne olmaz dimi?
nihatkr yazdı:Yani neymiş. Yanımızda bulunsun ne olmaz ne olmaz dimi?
aynen öyle,
bana geldi fırtınalı bir havada yanaşmadan uzaktan yangın tüpü sordu,can yeleği sordu,evrakları sordu hepsi var,bayrak takılı yani vukuat yok..
bu sefer avlanma belgesi sordu yok dedim motor kaç hp dedi 6 dedim tamam o zaman fırtınada dikkatli olun dedi gitti yani herşey tamamda olsa motor 10 hp olsa belge yoksa kesecek cezayı.
amatör belge denizde sorun yaratmazda anadoluda tatlı suda yaratır ne kadar mecbur olmasada adamla birebir kaldınmı sonuçta kolluk kuvvetleri bişey desen bin katılır başa iş açar o nedenle en iyisi 5 senelik alıp bulundurmak