Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yeni zıpkın yardım
Caner kardeşim aramıza hoşgeldin. Keyifli paylaşımlar ve iyi eğlenceler dilerim.
Bende Cressi Sub Geronimo Pro 85'lik var. Daha önceleri zıpkın kullanmadıysan bu zıpkını tavsiye edebilirim sana. Ancak asıl önemli nokta zıpkının ne kadar uzağa gittiği değil senin tekniğin olacaktır. Bence en iyi metod olan agoşon tekniğine (dibe yatıp hareketsiz olarak balığı gırtlak veya kabza sesi ile çağırma tekniği) çalışmalısın. Agoşonla çok iri balıklar vuracağından eminim; tabiki çok çalışarak dibte 40 - 60 sn sakince yatar pozisyonda kalmayı yapman gerekir. İniş ve çıkışlar için de en az 30'ar saniyeye ihtiyacın olacağını da unutma. Ve mutlaka yavaş iniş ve yavaş çıkış uygularsan sağlığına zarar vermeden bu sporu yapabilirsin. Zıpkınla kaç atış yapacağın da senin vücut enerjine bağlı olacaktır. Nefes idmanlarını günlük hayatta uzun nefesleri ciğerde tutarak yapıp geliştirebilirsin. Sağlıklı ve başarılı dalışlar dilerim sana. Aramıza hoşgeldin kardeşim.76
Ne Mutlu Türk'üm Diyene!71
Atakan Çetinbilek
Bornova, İZMİR
Bul
kardeşim aramamıza hoş geldin bende zıpkın işine baya meraklıyım yerinde olsam en az 85 lik yada 90 lık al derim .
bu arada zıpkınla nerde av yapacan giresun damı bende goreleliyim eger oralarda dalış yapacaksan cok guzel levrekler vurursun dıye dusunuyorum baya bi levrek oldugunu duyuyorum bu aralar.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
caner aramıza hoşgeldin.
av yapacağın yer ile kullanacağın zıpkın boyu değişmekle beraber,1 kere alayım,sürekli kullanayım dersen 90 lık apnea yada freesub tavsiye ederim.yanlız 90 lık zıpkını kurman biraz zor olacaktır,daha önce 90 lık zıpkın kullanmadıysan bu zıpkın seni zorlar.birde av yerin kayalık ise 90 lık zıpkınla av yapman muhtemelen zor olacaktır.hem taşlık hem açık olan bir merada avlanacak isen sana tavsiyem 75 lik olacaktır.iki meradada av yapma şansın olur.av yeri hakkında daha ayrıntılı bilgi verirsen daha iyi bilgi alabilirsin.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Caner Hoşgeldin..

Kaç santimlik zıpkın alacağını tayin ederken bir çok noktaya dikkat etmelisin..
Eger kayalık bölge dalışları yapacaksan bulabileceğin en kısa zıpkın en doğrusudur..Çünkü kovuklar ve taş altları uzun zıpkının hareket ve manevrasına izin vermez.Ayrıca kısa mesafe atacağın için ve genelde balık kovuk içinde (arkası kayaya dayanmış halde) olacağı için yüksek çıkış hızına (yani sert lastiğe) ihtiyacın olmaz..

Açık alanda avlanacaksan (yani agaşon tarzı uygulayacaksan) o zaman vücut ölçülerinin (kollarının boyuna kadar) kullanmana izin verdiği en uzun zıpkın ve en sert lastik en doğrusudur..Çünkü manevra yapman gerekmez .İhtiyacın en yüksek çıkış hızıdır..

İki cins farklı merada ,verimli av yapabileceğin tek bir zıpkın olamaz ..

Rastgele...
Bul
bence yılmaza bulaşma bn 90 lıgını kullandım.Balıgı rahat vuramıyorsun daha iyi bişey al bence yılmaz zıpkınlar arasında en basit markadır.
Bul
slm abıler herkese merhaba ben yenı uye oldum bu sıteye 5 senedır zıpkınla avlanıyorum aslında bence 60 ve 75 lık zıpkınla sıg su ve tas altı daha ıyı balık vurulur agosana yatamadıktan sonra zıpkın 2 metre olsa ne olur
Bul
bence en guzel apnea 75 lık yenı baslayan amatorler ıcın en ıdeal zıpkın
Bul
ANTALYALI07 yazdı:caner aramıza hoşgeldin.
av yapacağın yer ile kullanacağın zıpkın boyu değişmekle beraber,1 kere alayım,sürekli kullanayım dersen 90 lık apnea yada freesub tavsiye ederim.yanlız 90 lık zıpkını kurman biraz zor olacaktır,daha önce 90 lık zıpkın kullanmadıysan bu zıpkın seni zorlar.birde av yerin kayalık ise 90 lık zıpkınla av yapman muhtemelen zor olacaktır.hem taşlık hem açık olan bir merada avlanacak isen sana tavsiyem 75 lik olacaktır.iki meradada av yapma şansın olur.av yeri hakkında daha ayrıntılı bilgi verirsen daha iyi bilgi alabilirsin.
gercekten guzel bı bılgı verdın abı agzına saglık
Bul
sıvacı yazdı:slm abıler herkese merhaba ben yenı uye oldum bu sıteye 5 senedır zıpkınla avlanıyorum aslında bence 60 ve 75 lık zıpkınla sıg su ve tas altı daha ıyı balık vurulur agosana yatamadıktan sonra zıpkın 2 metre olsa ne olur
Aramıza hoşgeldiniz İsa,keyifli paylaşımlar dileriz..
Yeni katıldığınızı çeşitli konular içinde belirtmek yerine ''tanışma odası'' başlığı içinde (http://www.amatorbalikci.net/forumdisplay.php?f=32) ''Yeni Konu'' açarak kendinizi tanıtırsanız hepimiz tarafından farkedilir ve konular arasında kaybolmamış olursunuz..Gulumse
Rastgele..
Bul
sıvacı yazdı:slm abıler herkese merhaba ben yenı uye oldum bu sıteye 5 senedır zıpkınla avlanıyorum aslında bence 60 ve 75 lık zıpkınla sıg su ve tas altı daha ıyı balık vurulur agosana yatamadıktan sonra zıpkın 2 metre olsa ne olur

sıvacı yazdı:bence en guzel apnea 75 lık yenı baslayan amatorler ıcın en ıdeal zıpkın

sıvacı yazdı:gercekten guzel bı bılgı verdın abı agzına saglık

Lakerda yazdı:Aramıza hoşgeldiniz İsa,keyifli paylaşımlar dileriz..
Yeni katıldığınızı çeşitli konular içinde belirtmek yerine ''tanışma odası'' başlığı içinde (http://www.amatorbalikci.net/forumdisplay.php?f=32) ''Yeni Konu'' açarak kendinizi tanıtırsanız hepimiz tarafından farkedilir ve konular arasında kaybolmamış olursunuz..Gulumse
Rastgele..

Güzel bilgiler edinmişsin İsacım.Şimdi Mehmet Abinin (Lakerda) dediği gibi biraz daha çok işlenen konulara girersen iyi vakit geçirebilirsin sitemizde.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Zıpkın için öneri. (yardım) SinekOltasi 26 19,633 24-01-2013, 15:13
Son Yorum: METİN16
  arkadaşlar artık kafam kariştı yardım zıpkın için toya53 12 5,205 09-08-2011, 16:06
Son Yorum: yycolak
  zıpkınla ava bu sene başlıcam. SHARK 4 zıpkın aldım iyimidir ? sinanyaran 14 6,911 23-05-2011, 15:05
Son Yorum: sinanyaran
  zıpkın alıcam lütfen yardım ediniz Ebamyuç 12 5,618 21-10-2010, 13:13
Son Yorum: yycolak
  zıpkın alıcam yardım edin alihan agan 4 4,344 26-08-2010, 12:21
Son Yorum: calipsow
  yeni zıpkınımı aldım LeVrEkCi 60 11,768 14-02-2010, 21:25
Son Yorum: claver_35
  Zıpkın Önerisi dogrusedat 27 10,529 20-07-2009, 13:11
Son Yorum: kepke35
  zıpkın çeşitleri..... ANTALYALI07 48 18,816 23-07-2008, 00:56
Son Yorum: adem77

Hızlı Menü: