Yorumları: 360
Konuları: 4
Caner kardeşim aramıza hoşgeldin. Keyifli paylaşımlar ve iyi eğlenceler dilerim.
Bende Cressi Sub Geronimo Pro 85'lik var. Daha önceleri zıpkın kullanmadıysan bu zıpkını tavsiye edebilirim sana. Ancak asıl önemli nokta zıpkının ne kadar uzağa gittiği değil senin tekniğin olacaktır. Bence en iyi metod olan agoşon tekniğine (dibe yatıp hareketsiz olarak balığı gırtlak veya kabza sesi ile çağırma tekniği) çalışmalısın. Agoşonla çok iri balıklar vuracağından eminim; tabiki çok çalışarak dibte 40 - 60 sn sakince yatar pozisyonda kalmayı yapman gerekir. İniş ve çıkışlar için de en az 30'ar saniyeye ihtiyacın olacağını da unutma. Ve mutlaka yavaş iniş ve yavaş çıkış uygularsan sağlığına zarar vermeden bu sporu yapabilirsin. Zıpkınla kaç atış yapacağın da senin vücut enerjine bağlı olacaktır. Nefes idmanlarını günlük hayatta uzun nefesleri ciğerde tutarak yapıp geliştirebilirsin. Sağlıklı ve başarılı dalışlar dilerim sana. Aramıza hoşgeldin kardeşim.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
Atakan Çetinbilek
Bornova, İZMİR
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
kardeşim aramamıza hoş geldin bende zıpkın işine baya meraklıyım yerinde olsam en az 85 lik yada 90 lık al derim .
bu arada zıpkınla nerde av yapacan giresun damı bende goreleliyim eger oralarda dalış yapacaksan cok guzel levrekler vurursun dıye dusunuyorum baya bi levrek oldugunu duyuyorum bu aralar.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
caner aramıza hoşgeldin.
av yapacağın yer ile kullanacağın zıpkın boyu değişmekle beraber,1 kere alayım,sürekli kullanayım dersen 90 lık apnea yada freesub tavsiye ederim.yanlız 90 lık zıpkını kurman biraz zor olacaktır,daha önce 90 lık zıpkın kullanmadıysan bu zıpkın seni zorlar.birde av yerin kayalık ise 90 lık zıpkınla av yapman muhtemelen zor olacaktır.hem taşlık hem açık olan bir merada avlanacak isen sana tavsiyem 75 lik olacaktır.iki meradada av yapma şansın olur.av yeri hakkında daha ayrıntılı bilgi verirsen daha iyi bilgi alabilirsin.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
09-06-2010, 19:26
(Son Düzenleme: 09-06-2010, 19:29, Düzenleyen: aygroup.)
Caner Hoşgeldin..
Kaç santimlik zıpkın alacağını tayin ederken bir çok noktaya dikkat etmelisin..
Eger kayalık bölge dalışları yapacaksan bulabileceğin en kısa zıpkın en doğrusudur..Çünkü kovuklar ve taş altları uzun zıpkının hareket ve manevrasına izin vermez.Ayrıca kısa mesafe atacağın için ve genelde balık kovuk içinde (arkası kayaya dayanmış halde) olacağı için yüksek çıkış hızına (yani sert lastiğe) ihtiyacın olmaz..
Açık alanda avlanacaksan (yani agaşon tarzı uygulayacaksan) o zaman vücut ölçülerinin (kollarının boyuna kadar) kullanmana izin verdiği en uzun zıpkın ve en sert lastik en doğrusudur..Çünkü manevra yapman gerekmez .İhtiyacın en yüksek çıkış hızıdır..
İki cins farklı merada ,verimli av yapabileceğin tek bir zıpkın olamaz ..
Rastgele...
Yorumları: 7
Konuları: 2
bence yılmaza bulaşma bn 90 lıgını kullandım.Balıgı rahat vuramıyorsun daha iyi bişey al bence yılmaz zıpkınlar arasında en basit markadır.
Yorumları: 20
slm abıler herkese merhaba ben yenı uye oldum bu sıteye 5 senedır zıpkınla avlanıyorum aslında bence 60 ve 75 lık zıpkınla sıg su ve tas altı daha ıyı balık vurulur agosana yatamadıktan sonra zıpkın 2 metre olsa ne olur
bence en guzel apnea 75 lık yenı baslayan amatorler ıcın en ıdeal zıpkın
ANTALYALI07 yazdı:caner aramıza hoşgeldin.
av yapacağın yer ile kullanacağın zıpkın boyu değişmekle beraber,1 kere alayım,sürekli kullanayım dersen 90 lık apnea yada freesub tavsiye ederim.yanlız 90 lık zıpkını kurman biraz zor olacaktır,daha önce 90 lık zıpkın kullanmadıysan bu zıpkın seni zorlar.birde av yerin kayalık ise 90 lık zıpkınla av yapman muhtemelen zor olacaktır.hem taşlık hem açık olan bir merada avlanacak isen sana tavsiyem 75 lik olacaktır.iki meradada av yapma şansın olur.av yeri hakkında daha ayrıntılı bilgi verirsen daha iyi bilgi alabilirsin.
gercekten guzel bı bılgı verdın abı agzına saglık
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
sıvacı yazdı:slm abıler herkese merhaba ben yenı uye oldum bu sıteye 5 senedır zıpkınla avlanıyorum aslında bence 60 ve 75 lık zıpkınla sıg su ve tas altı daha ıyı balık vurulur agosana yatamadıktan sonra zıpkın 2 metre olsa ne olur
Aramıza hoşgeldiniz İsa,keyifli paylaşımlar dileriz..
Yeni katıldığınızı çeşitli konular içinde belirtmek yerine ''tanışma odası'' başlığı içinde (
http://www.amatorbalikci.net/forumdisplay.php?f=32) ''Yeni Konu'' açarak kendinizi tanıtırsanız hepimiz tarafından farkedilir ve konular arasında kaybolmamış olursunuz..

Rastgele..
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
sıvacı yazdı:slm abıler herkese merhaba ben yenı uye oldum bu sıteye 5 senedır zıpkınla avlanıyorum aslında bence 60 ve 75 lık zıpkınla sıg su ve tas altı daha ıyı balık vurulur agosana yatamadıktan sonra zıpkın 2 metre olsa ne olur
sıvacı yazdı:bence en guzel apnea 75 lık yenı baslayan amatorler ıcın en ıdeal zıpkın
sıvacı yazdı:gercekten guzel bı bılgı verdın abı agzına saglık
Lakerda yazdı:Aramıza hoşgeldiniz İsa,keyifli paylaşımlar dileriz..
Yeni katıldığınızı çeşitli konular içinde belirtmek yerine ''tanışma odası'' başlığı içinde (http://www.amatorbalikci.net/forumdisplay.php?f=32) ''Yeni Konu'' açarak kendinizi tanıtırsanız hepimiz tarafından farkedilir ve konular arasında kaybolmamış olursunuz..
Rastgele..
Güzel bilgiler edinmişsin İsacım.Şimdi Mehmet Abinin (Lakerda) dediği gibi biraz daha çok işlenen konulara girersen iyi vakit geçirebilirsin sitemizde.