Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kısmette zargana varmış..
afiyet olsun mehmet abi. hiç yoktan iyidir valla...Alkis
ARKADAŞLIK ; BİR ÖMRE BEDEL SEVGİNİN GETİRDİĞİ KARDEŞLİKTİR.
A Rh (+)
Bul
Faruk kaptan sorunun cevabı için foto hazırladım,cevap biraz gecikti..[Resim: icon7.gif]
Bizim buradaki zarganalar genelde ortalama foto.daki kadar oluyor (Az biraz iri veya daha ufak ''kalem'' ).Sağlamından 0.15-0.20 arası misina beden için yeterli,ana beden bundan 0.5 fazlası olabilir.Ana beden kamış-makara takımında.Bir kamış teknenin sağından bir kamışta solundan dayıyoruz o kadar.Misinayı tekne arkasından toplamda yaklaşık 15-20 m. salıyorum. Balık yüzey ve yüzeye yakın gezdiğinden ağırlık kullanmıyorum.Kıyı avcıları da yine zargana topu tabir edilen şamandralı olta ile yüzeyden avlarlar.Aşağıdaki fotoda görüldüğü gibi ana bedenden sonra 1 klipsli fırdöndü ağırlık için yeterli. İpek halkasının her iki yanı düğümlü; düğümler yan taraflarda kalacak şekilde beden misinası ipeğe düğümlenir.(Örneğin fırdöndü düğüm ü ile)..
Benim uygulamam bu şekilde,kullandığım ipek çoğunluğun da tercih ettiği gibi oranj renkli; umarım yararlı olur.Rastgele..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Lakerda yazdı:Faruk kaptan sorunun cevabı için foto hazırladım,cevap biraz gecikti..[Resim: icon7.gif]
Bizim buradaki zarganalar genelde ortalama foto.daki kadar oluyor (Az biraz iri veya daha ufak ''kalem'' ).Sağlamından 0.15-0.20 arası misina beden için yeterli,ana beden bundan 0.5 fazlası olabilir.Ana beden kamış-makara takımında.Bir kamış teknenin sağından bir kamışta solundan dayıyoruz o kadar.Misinayı tekne arkasından toplamda yaklaşık 15-20 m. salıyorum. Balık yüzey ve yüzeye yakın gezdiğinden ağırlık kullanmıyorum.Kıyı avcıları da yine zargana topu tabir edilen şamandralı olta ile yüzeyden avlarlar.Aşağıdaki fotoda görüldüğü gibi ana bedenden sonra 1 klipsli fırdöndü ağırlık için yeterli ipek halkasının her iki yanı düğümlü; düğümler yan taraflarda kalacak şekilde beden misinası ipeğe düğümlenir.(Örneğin fırdöndü düğüm ü ile)..
Benim uygulamam bu şekilde,umarım yararlı olur.Rastgele..
cevap hic gecikmedi..Mehmet abi...cok tesekkurler detayli bilgiler icin..eline emegine saglik..
her sey acik ve net..foto anlatimi,super
anlasilmistir,artik havanin yatmasini bekliyecegiz
sizlerede rastgele
Bul
Tebrikler Mehmet abi ,
Azda olsa kısmeti almışsınız, diğer üstadlarında dediği gibi balık yakalanamadığında veya az yakalandığında gerçekten insan daha çok yoruluyor ...

Bu haftada hava bozacakmış sanırım , hava durumunda perşembeye kadar rüzgarlı diyor , havanın yatmasını beklemeten başka bir çare yok anlaşılan...
[Resim: ax.png]
..::GONYA'lıyım, GONYA'lısın, GONYA'lı, GONYA'lıyız, GONYA'lısınız, GONYA'lılar::..
Bul
bereketli olsun Mehmet abi, zarganalar günü kurtarmış en azından

afiyet olsun.
Bul
Krizoberill yazdı:afiyet olsun mehmet abi. hiç yoktan iyidir valla...Alkis
Teşekkür ederim Ahmet..[Resim: icon7.gif]

uzman42 yazdı:Tebrikler Mehmet abi ,
Azda olsa kısmeti almışsınız, diğer üstadlarında dediği gibi balık yakalanamadığında veya az yakalandığında gerçekten insan daha çok yoruluyor ...

Bu haftada hava bozacakmış sanırım , hava durumunda perşembeye kadar rüzgarlı diyor , havanın yatmasını beklemeten başka bir çare yok anlaşılan...
Teşekkür ederim İsmail hoca,[Resim: icon7.gif]
akşam haberleri önümüzdeki 5 gün için yurtta yağış beklendiğini bildirdi.5 günün sonu da belli değilmiş,tahminler 5 günlük olduğundan...
meteor yazdı:bereketli olsun Mehmet abi, zarganalar günü kurtarmış en azından

afiyet olsun.
Teşekkür ederim Orhan..[Resim: icon7.gif]

Daha bereketlileri sizlere rastgelsin arkadaşlar..
Bul
Bereketli ve afiyet olsun abi..
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
Mehmet abim tebrik ederim güzel balıkçılık yapmışsınız zargana bizim bu taraf ta yok zargana tutmasını bende çok severim oltaya gösterdiği mukavemet çok güzeldir yakalandımı kıvrıla kıvrıla gelir mübarekler bereketli olsun sayın abim saygılar.Alkis76
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
u_boy yazdı:Bereketli ve afiyet olsun abi..
Teşekkür ederim Ümit..[Resim: icon7.gif]

doktor yazdı:Mehmet abim tebrik ederim güzel balıkçılık yapmışsınız zargana bizim bu taraf ta yok zargana tutmasını bende çok severim oltaya gösterdiği mukavemet çok güzeldir yakalandımı kıvrıla kıvrıla gelir mübarekler bereketli olsun sayın abim saygılar.Alkis76

Teşekkürler Doktor,burada da sadece Aydınkent önlerinde alabildik,bizim önümüzde yoktu.Yalova'da yeni dolgu alan kıyısında millet kıyıdan çekiyor..
Senin mırmırlardan haber yokmu daha ?
Bul
Mehmet Abi tebrikler Alkis. Zarganalar güzel görünüyor. Hakikaten ızgarada kuru oluyor, tavası daha güzel.

Ama zarganayı yem olarak kullanma şerefine daha erişemedim Smile. Zarganayı yem olarak kullanıp daha büyük balık tutumak için. Bakalım o da kısmet olur inşallah Affet .

Balıkçılık hazırlığı yapmak bile bana göre güzel. O malzemelerin taşınması biraz zahmetli de olsa insan severek yapıyor. Balık sırasında gerekecek malzemeleri düşünüp ona göre hazırlanıyor insan. Bundan birkaç yıl önce bizim kayıklarda sahilde idi. Aynen senin yaptığın gibi bizlerde malzemeleri taşıyorduk. Hele birkaç arkadaş balığa çıkacaksak, malzeme taşınması ayrı bir zevk haline geliyordu , ama yalnızken insanın hiç iştahı gelmiyor. En azından benim düşüncelerim böyle Gulumse.

Faruk Abiye yaptığın detaylı anlatım için de teşekkürler, biz buralarda daha çok ağırlık kullanarak seyirtme yapıyoruz. Arada sırada zargana da takılıyor ama özel olarak zargana seyirtmesi yapan pek duymadım.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  13.11.2016 Zargana avı.. kengin 10 1,175 15-12-2016, 08:40
Son Yorum: Ergun ŞİRİN
  zargana avı ünal1 5 1,132 24-11-2013, 07:22
Son Yorum: orhanekmekci
  Denizde hayat varmis Albatros-gr 40 5,974 25-07-2011, 17:11
Son Yorum: Albatros-gr
  Kısmette ne varsa... lapinavcısı_brs 10 2,452 24-11-2010, 18:50
Son Yorum: bucalıfikret