Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BALON BALIĞI Morg masasında(video)
araphüso26 yazdı:rauf abim süper bir paylaşım olmuş şimdi iki adet kese var biri ciğerin üstünde safra kesesi diğerini bilmiyorum ne olduğunu demişsin bu iki kese patlatılmadan çıkarılırsa bu balık yenebiliyormu acaba..teşekkürlerAlkis
Arabım japonlarda bu balık için atasözü bile var.Balon balığı lezzetlidir,ancak ölüm korkusu daha yüksekdir.Ye yiyebilirsen artıkSiyirdim
Bornova - izmir
Bul
Orhan ustam
Bu balık geliboluya kadar cıktı sen ne diyosun Bizimkiler yeni bir cins balığımız oldu diye seviniyolarSiyirdimÜc değilde 5 sene sonra allah kolaylık versin dyeyimSnifsinf
---------------------------------
Fikretcim
Hic zahmet etme oltanda zaten iğne falan kalmıcak hepsini temizler o merak etmeHappy
Nihat
Valla Geliboluya kadar gelmiş oralara gelirmi bilmem duaAffetedinde gelmesin.Wink
HÜSEYİN Kardeşim
Zannederim siyah olan kalbi heptende kalpsiz değil ya bu balıkHappyzehir kesesini patlatmadan daha evvel yemiştim yalan yokRolleyesama o zamanlar etinde zehir olduğunu bilmiyordum sonradan öğrendikGulumse benim araştırmalarım japonyada suşi yapıyolarmış ama bazı kaynaklardanda japonyada zehirlenme vakkalarıda oluyomuş.Haa etinin lezzetini sorarsan valla fena değildi yalan yokMahcup
MEHMET ustam
dünyada cok ceşidi var bu hayvanın lakin akdenizde 6 ceşiti olduğunu bağzı kaynaklar yazıyor ama dikenlisini tutanda yok ben nacizaneMahcup4 ceşidini yakaladım Morg masasındaki Balon en büyük cinssi bu 60cm idi daha büyükleride var ama dikenlisi akdenizde yok sanırım.
BAHADIR Kardeşim
Hic sanmıyorum nedeni doğal düşmanı yok .
güzel ve faydalı paylaşım için teşekkürler
Bul
video paylaşım anlatım çok güzel emeğinize sağlık.
Bul
Rauf abi eline sağlık video çok güzel olmuş Alkis
Bul
rauf abi eline emeğine sağlık resmen otopsi yapmışsın balığa böylece daha yakından ve uygulamalı gördük balonun zehirini.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Rauf abi anlatımın ve videon harika, yalnız bu zehir dediğiniz kese ciğerlerde hemen hemen çoğu canlıda var ve safra kesesi (öd) diye biliyorum ve patlaması halinde ete acılık bulaşır derler ama balon balığında bu kadar zehirli olabileceği doğru olabilir.

Ama bilmeden yedim diyorsun işte bencede bu kese patlamadığı sürece yenebilir düşüncesindeyim yanılıyor olabilirim..
Paylaşımın için teşekkürler..Alkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Rauf abi, yine best yapmışsın. Alkis Bu muhteşem çalışma için çoook teşekkür ederim.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
rauf abi eline sağlık tam bir ameliyat seyreder gibi seyrettim eline sağlık 4 sene önce anamurda çelik misina ile 6 tane yakalamıştım ama bundan biraz daha küçüktü balıklarlarım, bir balıkçı kızı olan 60 yaşlarında bir teyze balon yakalamak için mürekkep balığının beyaz et kısmını yem olarak takmam için vermişti bana neticede gördüm ki balon balığı çıldırıyor bu yeme ve yakaladığım balonların kafasını keserek aynı senin yaptığın gibi tulum çıkararak soymuştu derisini ve bu balığın en güzel salatası olur demişti salatası da şu şekilde yapılıyormuş;

balığı temizledikten sonra yuvarlak şekilde kes tavaya az bir su koy ve yağsız şekilde pişir. marullu soğan ve domates salatası hazırla ve balığı içine karıştır zeytin yağı ve bol limon ek, demişti.
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
alperburdur yazdı:rauf abi eline sağlık tam bir ameliyat seyreder gibi seyrettim eline sağlık 4 sene önce anamurda çelik misina ile 6 tane yakalamıştım ama bundan biraz daha küçüktü balıklarlarım, bir balıkçı kızı olan 60 yaşlarında bir teyze balon yakalamak için mürekkep balığının beyaz et kısmını yem olarak takmam için vermişti bana neticede gördüm ki balon balığı çıldırıyor bu yeme ve yakaladığım balonların kafasını keserek aynı senin yaptığın gibi tulum çıkararak soymuştu derisini ve bu balığın en güzel salatası olur demişti salatası da şu şekilde yapılıyormuş;

balığı temizledikten sonra yuvarlak şekilde kes tavaya az bir su koy ve yağsız şekilde pişir. marullu soğan ve domates salatası hazırla ve balığı içine karıştır zeytin yağı ve bol limon ek, demişti.
Alper cok sakıncalı bir durum.Teyze hala yaşıyomu?veya hastalanmadımı sende yiyormusun o kadar yazılandan sonra merak ediyorum.İlla birilerinin ölmesimi lazım .

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kızıldamlar 24 Ağustos balığı yaser2sultan 24 3,321 04-09-2014, 09:27
Son Yorum: yaser2sultan
  32 kiloluk Akdeniz kılıç balığı ile 3 saat süren mücadelemiz. Eski anılarımdan. Torik Orhanbaba 35 6,044 02-11-2012, 10:31
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  08.03.2009 SOĞANLI, ÖZKÖPRÜ SAZAN AVIMIZ(video ve resim) alperburdur 38 6,598 02-10-2012, 09:37
Son Yorum: turna
  Baligi dipten aldik Albatros-gr 59 7,813 07-04-2012, 15:21
Son Yorum: Albatros-gr
  Alanyada Yazılı orkinos palazı avı(maziden bir video) rauf 33 5,304 17-01-2012, 23:38
Son Yorum: LeVrEkCi
  SENENİN SON AVI!(video) rauf 15 2,962 30-12-2011, 21:57
Son Yorum: turna
  MORİNA BALIĞI Avı (Video) rauf 24 7,520 28-12-2011, 09:43
Son Yorum: maxtar
  ISKARMOZ balığı Avı ve tesadüfen AKYA!!.Avı rauf 17 5,771 30-06-2011, 21:21
Son Yorum: yycolak
  kıkla balığı ve tadı bucalı 23 6,798 07-05-2011, 07:49
Son Yorum: yycolak
  Bu sefer ORFOS (video) rauf 21 5,986 06-05-2011, 05:42
Son Yorum: rauf

Hızlı Menü: