Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pc formatlamak mı lazım
bucalıfikret yazdı:serkan nasıl bir virüs programı tavsiye edersin.

Abi ben avast kullanıyorum, ilk açılışta 1 dakikalık bir gecikme yapıyor, o sürede günlük güncellemeye gidiyor. Onun haricinde hafif bir program.

Ama 30 lira falan verirsen hiç düşünme ve nod32 al derim.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
nod 32 yi bende tavsiye ederim benim pc de hiç virüs sorunu olmadı
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Abi ben avast kullanıyorum, ilk açılışta 1 dakikalık bir gecikme yapıyor, o sürede günlük güncellemeye gidiyor. Onun haricinde hafif bir program.

Ama 30 lira falan verirsen hiç düşünme ve nod32 al derim.

Serkan abi bence avast yeterli olur yada Avg' de çok iyi. Ama bütün anti-virüs programları bilgisayarları yavaşlatıyor. En iyisi benim gibi kullanmamak Smile zaten her antivirüsün açığı çıkıyor ve çıkmamasıda imkansız. Çıkmasa anti-virüs programları para kazanamaz. Zaten virüslerinde bir kısmını yapan gene kendiler Smile yani virüslerden kurtuluş yok gibi. Ama çerez,trojan ve basit virüslere karşı gene de etkililer. Bence virüslerden kurtulmanın tek yolu internette bilmediğiniz sitelere , linklere girmemek her dosyayı açmamak. Bunu yaptığınızda gene anti-virüse pek gerek kalmaz.
Sazanları özledim...
Bul
rusan bilgisayarın sıcaklığı demişsin.valla o nedir diyecem.ilk defa duydum.biraz açıklarmısın.
benim evde ve işyerimde kasper kullanıyorum.evde bizim siteyi açarken kasılma yapıyor ve site açılmıyor.bende ne zaman bizim siteye evden girsem önce virüs proğramını pasif hale getiriyorum .tıkır tıkır açıyor.ama iş yerinde aynı virüs proğramı olmasına rağmen pasif duruma getirmiyorum.yani kolay açılıyor.ama kasper son aylarda kara listeye çok düşürüyor.bu yüzden tekrar kurup 30 günlük deneme sürümü olarak kullanıyorum.bitince yine kuruyorum.ama artık sıkmaya başladı.bir ara avast pro yu kurdum.bil.kitlendi kaldı.mecburen kasperi kullanıyorum.nod32 yi kullanmak isterim ama kasılma durumu nasıldır.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
İlker abi, bilgisayar kastığı için ben antivirus kullanmıyorum senelerdir. Kullanmayı da düşünmüyorum. Bence herşey internette dikkatli olmaktan geçiyor.
Bilgisayarın belirli bir ısısı vardır. Ram , işlemci , ekran kartı , anakartın sürekli soğuması lazım. Isınan parçaların iletkenliği azalır ve bu yüzden de bilgisayar yavaşlar. Hatta ekran kartlarının ustunde , ıslemcının ustunde ve bazı bılgısayarlarda gene kasanın ıcınde fanlar bulunur sogutmak ıcın. Tabı kasanın ıcındekı tozlar ve pıslıklerde bunu etkıler. Bılgısayar geregınden fazla ısınırsa parcaların yanmaması ıcın kendını resetler. Resetledıgınde bı anlık elektrık kesıntısınden dolayı bıraz sogur. Aynı zamanda bu parcalara fazla yuk bıner ve bundan dolayı ısınırsa gene calısan uygulamaları bılgısayar kendılıgınden kapatabılır. Bılgısayar ıcındekı fan sayısını arttırmak mumkundur.

Bilgisayarın sıcaklığına bakmaya gelirsek, bunu bios ayarlarından yapabiliriz. Bilgisayar ilk açıldığıda karşımıza gelen ilk siyah ekranda del ya da F8 yada F.... tuşlarından bırıyle bıos ayarlarınına gırebılırız. Bu kadar cok gırme yolu yazdım cunku anakartın markasına ve modelıne gore degısebılıyor. Genelde delete tuşu yada f8 olabılır ama bunlar olmazsa en kesin çözüm f tuslarının hepsine ve delete tuşuna basmaktır Smile windows baslamadan bu olay gerceklestıgınden resmını cekıp buraya koyamıyorum. Bios'a gırdıkten sonra PC Health olabilir (gene isimler değişebilir marka modele gore) orda yazanlardan bir tanesinde pc temprates yazar orda derecesini gösterir. Bu çok onemlıdır. Burda dıkkat edılmesı gereken en onemlı hususlardan bırıde kesınlıkle bıos ayarlarında bılmedıgınız yerlerı degıstırmeyın bu cıddı zararlara neden olabılır.

İlker abi bılgısayarıın sıcaklıgına bakıp bana om ıle yazarsın. O zaman daha da yardımcı olurum. Tabı bunu herkes yapabılır. Herkese elımden geldıgınce yardım ederım.
Bır sorunla karsılasırsanız cekınmeden bana sorabılırsınız.

Saygılar...
Sazanları özledim...
Bul
ruşan, kardeş ilgin için sağol. fakat senin bilgisayarı virüs programı olmadan kullanmanı anlayamadım. ben nod32 kullanıyordum, fakat bilgisayarda kasılmalar falan daha fazlaydı. bir gün aklıma düştü şu avast home'u bir deneyeyim dedim, nod32 olan bilgisayarda dört tane virüs buldu. hemde kesinlikle diğer virüs programlarından daha hafif. ilker'in dediği avast pro'yu denemedim gerçi ama avast home yetiyor bence. en önemli özelliği ise ilk kurduğunuzda bilgisayarı tamamen kapatıp tekrar açılışta yaptığı sistem taraması zaten kurtarıyor işi. benim dairedeki bilgisayarı virüs dalamıştı, sistemi açınca dakikalar içinde donup kalıyordu. hangi virüs programını denediysem kurulum aşamasında sistem donuyor, temizlik yapamıyordum. birde avastı deneyim dedim, sistem donmadan kurulumu yetiştirdim, avast kendisi kapattı ve açılışta bilgisayarda, diyebilirim ki intermet üzerinde ne kadar virüs varsa hepsi mevcutmuş, hepsini buldu ve sildi. sistem odur budur sorunsuz çalışıyor. diyeceğim o ki, eğer avast olmasaydı pc'ye format atmak zorunda kalacaktım evdeki olsa o da sorun değil de dairede olunca ağ-mağ hikayesi varya, bilgi işlemden eleman çağıracaksın o format atacak, tekrardan ağ ayarlarını yapacak vs. vs. elemanın gelmesi zaten allah bilir ne zamana kalır, gelince de en az 2-3 gün o uğraşır, yani avast beni büyük bir dertten kurtardı, heryerde avastı tavsiye ediyorum. hemde ücretsiz bir programın bu kadar güzel olması inanılır gibi değil ama gerçekten öyle ben çok memnunum.

bu kadar laftan sonra sanırım fikret beye hangi virüs programını tavsiye edeceğimi anlamışsınızdırSmile fikret bey bence, önce avastı bir kurup, sistem açılışında bir tarattırın bakalım, neler bulacak. eğer ondan sonra da dediğiniz donmaları yaparsa, kesinlikle ruşan kardeşimin dediği gibi bir ısı sorunu vardır.

bu arada ruşan, sana asıl şeyi soracaktım, internete bağlandığın andan itibaren heran virüs tehditi altında değilmiyiz? yani bu site de bile, kötü niyetli bir vatandaş girip, sisteme bağlananlara virüs bulaşmasını sağlayamaz mı? yani belli yerlere girmez, emin olmadığınız dosyaları indirmezseniz demişsinde bana biraz tuhaf geldi.
SELAMLAR / SAYGILAR
A. Serdar YALÇIN - ANKARA
(1967, Tokat)
Bul
Serdar abi virus programları bilgisayarı yavaşlattığı için kullanmıyorum. Senelerdir sorun yaşamadım. Dikkat etmek gerekli dedim tabi bazen dikkatte işe yaramıyor. Ama bilgisayarım yavaşlarsa hemen format atıyorum sorunu gideriyorum. Yazılımcı olduğum için gerçi yazılımcı olmaya da gerek yok format atmak çok basit ve formattan sonra yükleyecegım programların ınstall dosyalarını d içinde bır klasore topladım. Formattan sonra hemen onları kuruyorum ve bilgisayar ilk aldığım hale geri dönüyor. Evet bende antivirus kullansam avast ya da avg'yi onerırım. Ikısıde cok guzel. Ama antı-vırus kesın cozum degıl sonucta. Ya da ayda bırkez avast yuklenıp sızınde dedıgınız gıbı bılgısayar resetlendıgındekı tarama yaptırılıp ardından sılınebılır. Bu sekılde de yaptım daha once. Bılgısayar antıvırussuz kesınlıkle daha hızlı. Tabı ne kadar dogru oldugu tartısılır. Ama dedıgım gıbı cok buyuk tehlıke yaratacak hem yazılımı hem donanıma bu tarzda bır vırus zaten bulussa ne avast ne avg kurtarır. Cunku hepsının acıgı var. Olmasa zaten antıvırus sırketlerı para kazanamaz. Kendı acıklarını kendılerı delıcek kı daha ust sevıyesı cıktıgında satabılsınler. Onemlı vıruslere engel olamadıkları ıcın kullanmamayı uygun gormuyorum. Ufak cerez dedıgımız vırusler her sekılde bılgısyarınıza gırebılır. Bilmediğiniz sitelerden , ındırdıgınız dosyalardan , en basiti cookie dediğimiz kullanıcının isteği dışında bilgisayara inen dosyalardan . Cookie mesela bir siteye uye oldugunuzda otomatik olarak bilgisayara iner. O dosya orda kalır ya da hanı sıteye gırdıgınızde kullanıcı adınızı ve sıfrenızı hatırlamak ıstıyorsanız secersınız onu sectıgınızde de mesela bılgısayarınıza cookıe ıner. Ya da ınternet explorer ya mozıllanın yada herhangı bır web tarayıcısının hıstory (gecmıs ) kısmına ıstem dısı dosyalar ıner. Bunların ıcınde tabıkı vıruslerde ıner ve farkında bıle olmayız. Bu kısmıda sureklı temızlemekte fayda var
Sazanları özledim...
Bul
BalıkcıSerdar yazdı:ruşan, kardeş ilgin için sağol. fakat senin bilgisayarı virüs programı olmadan kullanmanı anlayamadım. ben nod32 kullanıyordum, fakat bilgisayarda kasılmalar falan daha fazlaydı. bir gün aklıma düştü şu avast home'u bir deneyeyim dedim, nod32 olan bilgisayarda dört tane virüs buldu. hemde kesinlikle diğer virüs programlarından daha hafif. ilker'in dediği avast pro'yu denemedim gerçi ama avast home yetiyor bence. en önemli özelliği ise ilk kurduğunuzda bilgisayarı tamamen kapatıp tekrar açılışta yaptığı sistem taraması zaten kurtarıyor işi. benim dairedeki bilgisayarı virüs dalamıştı, sistemi açınca dakikalar içinde donup kalıyordu. hangi virüs programını denediysem kurulum aşamasında sistem donuyor, temizlik yapamıyordum. birde avastı deneyim dedim, sistem donmadan kurulumu yetiştirdim, avast kendisi kapattı ve açılışta bilgisayarda, diyebilirim ki intermet üzerinde ne kadar virüs varsa hepsi mevcutmuş, hepsini buldu ve sildi. sistem odur budur sorunsuz çalışıyor. diyeceğim o ki, eğer avast olmasaydı pc'ye format atmak zorunda kalacaktım evdeki olsa o da sorun değil de dairede olunca ağ-mağ hikayesi varya, bilgi işlemden eleman çağıracaksın o format atacak, tekrardan ağ ayarlarını yapacak vs. vs. elemanın gelmesi zaten allah bilir ne zamana kalır, gelince de en az 2-3 gün o uğraşır, yani avast beni büyük bir dertten kurtardı, heryerde avastı tavsiye ediyorum. hemde ücretsiz bir programın bu kadar güzel olması inanılır gibi değil ama gerçekten öyle ben çok memnunum.

bu kadar laftan sonra sanırım fikret beye hangi virüs programını tavsiye edeceğimi anlamışsınızdırSmile fikret bey bence, önce avastı bir kurup, sistem açılışında bir tarattırın bakalım, neler bulacak. eğer ondan sonra da dediğiniz donmaları yaparsa, kesinlikle ruşan kardeşimin dediği gibi bir ısı sorunu vardır.

bu arada ruşan, sana asıl şeyi soracaktım, internete bağlandığın andan itibaren heran virüs tehditi altında değilmiyiz? yani bu site de bile, kötü niyetli bir vatandaş girip, sisteme bağlananlara virüs bulaşmasını sağlayamaz mı? yani belli yerlere girmez, emin olmadığınız dosyaları indirmezseniz demişsinde bana biraz tuhaf geldi.

serdar kardeşim çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için bir de dediğin virüs programını kurayım belki bir faydası olur...
Bul
Virus programlarının çoğu bilgisayara giren virüsleri siler fakat internet securty programları virusin bılgısayara ınternette gırmemesı ıcın daha etkılıdır. Bunun içinde Karsparsky Internet Securıty ya da Norton Internet Securıty onerebılrıım
Sazanları özledim...
Bul
BalıkcıSerdar yazdı:ruşan, kardeş ilgin için sağol. fakat senin bilgisayarı virüs programı olmadan kullanmanı anlayamadım. ben nod32 kullanıyordum, fakat bilgisayarda kasılmalar falan daha fazlaydı. bir gün aklıma düştü şu avast home'u bir deneyeyim dedim, nod32 olan bilgisayarda dört tane virüs buldu. hemde kesinlikle diğer virüs programlarından daha hafif. ilker'in dediği avast pro'yu denemedim gerçi ama avast home yetiyor bence. en önemli özelliği ise ilk kurduğunuzda bilgisayarı tamamen kapatıp tekrar açılışta yaptığı sistem taraması zaten kurtarıyor işi. benim dairedeki bilgisayarı virüs dalamıştı, sistemi açınca dakikalar içinde donup kalıyordu. hangi virüs programını denediysem kurulum aşamasında sistem donuyor, temizlik yapamıyordum. birde avastı deneyim dedim, sistem donmadan kurulumu yetiştirdim, avast kendisi kapattı ve açılışta bilgisayarda, diyebilirim ki intermet üzerinde ne kadar virüs varsa hepsi mevcutmuş, hepsini buldu ve sildi. sistem odur budur sorunsuz çalışıyor. diyeceğim o ki, eğer avast olmasaydı pc'ye format atmak zorunda kalacaktım evdeki olsa o da sorun değil de dairede olunca ağ-mağ hikayesi varya, bilgi işlemden eleman çağıracaksın o format atacak, tekrardan ağ ayarlarını yapacak vs. vs. elemanın gelmesi zaten allah bilir ne zamana kalır, gelince de en az 2-3 gün o uğraşır, yani avast beni büyük bir dertten kurtardı, heryerde avastı tavsiye ediyorum. hemde ücretsiz bir programın bu kadar güzel olması inanılır gibi değil ama gerçekten öyle ben çok memnunum.

Serdar abi nod32'nın bulamadıkları ne kadar acaba ?
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  eşkina taşı lazım. ANTALYALI07 4 1,088 05-10-2015, 14:32
Son Yorum: ANTALYALI07
  Boru kurdu lazım rusan 1 1,263 26-07-2011, 15:39
Son Yorum: Uzun_ahmet
  eşkina taşı lazım yalova tatar 10 3,140 03-08-2009, 00:43
Son Yorum: yalova tatar
  Acil Boru kurdu lazım balıkoltası 6 2,443 10-10-2008, 17:26
Son Yorum: balıkcı uğur