Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kurşun kalıbı yapmak
nihat bende var kalıp demiştim 50gr dan 125 gr ma kadar kurşun toplayın dökelim ben her zaman müsaitim
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
yalova tatar yazdı:kurşun dökme işinemi el attın harun
Yok be Erden olurda kalıp yapmak isteyen olursa demir veya döküm kalıp yapmak maliyetli iş ben yaziimde isteyen yapsın isteyen parayla alsın adam googlede kurşun kalıbı diye arasa karşısına çıkacak bir döküman bilgi olsun işte
Bul
cilingoz yazdı:nihat bende var kalıp demiştim 50gr dan 125 gr ma kadar kurşun toplayın dökelim ben her zaman müsaitim
tamam selim abi yazın bi akşam biyerde bi balık için toplanalım o zaman getiririm kurşun dökeriz biraz siteye nazar değmesin niyetine Gulumse
Bul
iyi olur nihat valla siteyede nazar deymez iyi söyledin.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
Harun güzel bir konu açmışsın yeni farkediyorum. Bende bu konuda siteden yardım almak için konu açmayı düşünüyordum. 2 kiloya yakın kurşun var çantada bir çoğu nakavt işe yaramaz durumda, atmak da istemiyorum. Ya kafam karışık yada senin konu karışık geldi. bu konuda resimli bir anlatımın varsa yardımlarını bekliyorum. özellikle kalıp hazırlamakla ilgili. Şimdiden teşekkürler.
Bul
ben daha farklı bir teknikle yapıyorum en kısa zamanda fotoları ile anlatacağım . ustam eline sağlık
bir olta bir iğne gayri nem kaldı....
    BİGBARO 1968
0+
Bul
murataydın yazdı:Harun güzel bir konu açmışsın yeni farkediyorum. Bende bu konuda siteden yardım almak için konu açmayı düşünüyordum. 2 kiloya yakın kurşun var çantada bir çoğu nakavt işe yaramaz durumda, atmak da istemiyorum. Ya kafam karışık yada senin konu karışık geldi. bu konuda resimli bir anlatımın varsa yardımlarını bekliyorum. özellikle kalıp hazırlamakla ilgili. Şimdiden teşekkürler.
Murat takıldığın yeri sor anlatayım
Benim anlattığım yöntem metal olmayan bir kalıp 7-8 kilo bor tozu 8 adet düzgün kesim çıtayla evde yapılabilecek bir kalıp herkez sanayi bölgesine yakın olmayabilir
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Bende bu konuda bir fikir vereyim endüstriyel resistans taşı imal edenlerde bor diye bir toz var beyaz un gibi resistans taşı yapmakta kullanılır (1200 derecede rahat çalışır) bu tozdan bulabilirseniz tahtadan bir 4 köşe kasa yapın ((2 adet yapın)) bu tozu suyla karıştırıp alçı kıvamına getirdikten sonra yapmış olduğunuz tahta kasayı düzgün bir zemine oturtup karışımı içine dökün kalıbın kalınlığı 5-6 cm olsun ve kasanın üst kenarları çok muntazam olsun gönyesi muntazam olsun harcı içine döktükten sonra çok düzgün bir cetvelle kasaya değerek harcın fazlalığını muntazam sıyırın dökmek istediğiniz kurşunu çapaklarını falan güzelce temizleyip hertarafını yağlayın ve hazırladığımız harcın içine yarısına kadar kurşunu batırın bu batırmadan doğan taşmayı çok titiz bir ustalıkla tekrer sıyırın ve kurumaya bırakın 1-2 gün
1-2 gün sonra yarıya kadar batırdığımız kurşunları kalıptan çıkarmayın komple kalıbın üzerini ve kurşunları tekrar yağlayın ve üzerine streç film naylonu güzelce örtün 2 adet kasa yapmıştık bu 2. kasayı kurşunların yarıya kadar gömülü üzeri streçle kaplı kalıbın üzerine oturtun tekrar aynı malzemeden bir harç daha yapıp bu kalıbın içine dökün üzerindeki fazlalıkları sıyırarak artık kurumaya bırakın bir kaçgün sonra kuruma sürecini kontrol ederek iki parça olan kalıbımızı birbirinden ayırabiliriz ama ayırmadan önce kalıbın tahta kasalarını çıkartıp kalıbı ikiye ayırmadan muhtelif ayrım yerlerine işaretler koyunki kurşun dökümünde simetri bozulmasın
Bu işlemlerden sonra kalıbı ikiye ayırıp ilk döktüğümüz kalıpdaki kurşunlarıda dikkatlice çıkaralım hatta ilk dökümde kurşunları dizerken döküm yapmak için erimiş kurşunun yürümesi için bir kanala ihtiyaç var bu kanalıda 10 mm lik akvaryum hava hortumu yerleştirerek yapabiliriz
Püf noktalar:
1 Ahşap kasamızın kalınlıkları çok muntazam olmalı marangozdan kestirin
2 ilk yaptığımız harca modellerimizi yerleştirirken orta merkezi geçmeyelim yoksa kuruduktan sonra modelimizi çıkaramayız
3 kurşunlar üzerinde yarıya kadar gömülü olan ilk kalıbımıza 2. yarım kalıbı dökerken harcın kıvamı birazdaha sulu olsunki harç tüm boşlukları muntazam kaplasın(yoğurt kıvamından biraz daha sulu ayran kıvamından az koyu
4 İki kalıbı ayırmadan önce hassas işaretlemelerimiz çok önemli birkaç yerinden işaretleyelim Birazdaha kafa yorarsanız birbirine geçme pimleme bile yapabilirsiniz kalıplar harç halindeyken

Tüm hakları http://www.amatorbalikci.net H.A.R.U.N a ait ve saklıdır İzinsiz alıntı yapılamaz ve yayınlanamaz.
harun paylaşım için teşekkür ederim fakat malzemeyi temin etmenin daha kolay bir yolu varmı.bu tozu nerelerden daha kolay temin edebiliriz.hırdavatçılardan olabilirmi
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
istavritci yazdı:harun paylaşım için teşekkür ederim fakat malzemeyi temin etmenin daha kolay bir yolu varmı.bu tozu nerelerden daha kolay temin edebiliriz.hırdavatçılardan olabilirmi
M.Ali abi bu tozu resistanzcılar daha iyi bilir resiztanzlarda kullanılan kaliteli taşlar bu tozdan imal ediliyor bankalar caddesinde bir iki resistanscıya sorarsan bulursun refrakter malzemeleri satanlarda olur en garantisi Bankalar cadd(Karaköy) yokuş başlarına doğru Negataş diye bir yer var onu sorarsan herkez gösterir
Bul
H.A.R.U.N yazdı:M.Ali abi bu tozu resistanzcılar daha iyi bilir resiztanzlarda kullanılan kaliteli taşlar bu tozdan imal ediliyor bankalar caddesinde bir iki resistanscıya sorarsan bulursun refrakter malzemeleri satanlarda olur en garantisi Bankalar cadd(Karaköy) yokuş başlarına doğru Negataş diye bir yer var onu sorarsan herkez gösterir
harun teşekkür ederim karşıya geçtiğimde ilk işim o olacak.
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kurşun kalıplamak bu kadar kolay Salih Reis 9 1,629 02-11-2015, 07:48
Son Yorum: rusan
  Kıyı Avlarında,Kurşun Kopmalarına SON... Sargoz35 22 5,324 14-02-2012, 19:21
Son Yorum: araphüso26
  İlk kurşun döküm denemeleri (güzel oldu) :)) arores 22 5,599 04-10-2011, 11:12
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Kurşun muhammed tr 18 3,514 19-08-2011, 22:08
Son Yorum: yycolak
  KurŞun kullanma İp uÇlari Kutay 12 4,764 26-02-2010, 12:27
Son Yorum: RastGele
  Kurşun Kalıbı; murki 36 10,485 18-12-2009, 19:10
Son Yorum: murki
  kurşun bağlama LeVrEkCi 19 13,737 22-12-2008, 10:44
Son Yorum: fotokopici
  Kurşun oguzhan47 11 4,006 28-11-2008, 02:35
Son Yorum: adem77
  burgulu kurşun naxos 5 26 5,954 29-09-2008, 22:38