11-10-2007, 14:59
LeVReKCi yazdı:DarkDream yazdı:olayın apranaxla ilgisi yokTüm ilaçların dış yüzeyinde mikroskopla bile zor görülebilen bir zar vardır. Bu zar ilacın yutulduğu andan itibaren mideye inene kadar erimesini engellemesi için vardır. Eğer ilaç mideye inmeden çözülürse ciddi zararlar verebilir ve ölüme kadar götürebilir. Kapsüllerdeki ilaçları biliriz. içi zereciklerle doludur genelde antibiyotikler olur. Antibiyotikler çok ciddi ilaçlar oldukları için kimilerini kapsüllere koyarlar.
Kısacası olayın apranaxla bir ilgisi yok. Novalgin de olabilirdi o çiğnediği. ya da brufen. İlaçları su da bekletip içmeyiniz, alınız ve yutunuz. Ayrıca bir başka konu daha.. aç karna ilaç içilmemesinin sebebi şudur: aç karna içilen bebek aspirini bile olsa gidip mide duvarınıza yapışır ve orada eriyerek delmeye başlar. dolayısıyla iç kanama gerçekleşir. ilacın midenizdeki yiyeceklerle beraber çözünmesi gerekir...
Bu arada liseyi bitirseydim kesin tıp okuyacaktım. ;=)
sanırım sebebi dil altındaki hassas noktalarla ilgili nasıl dil altı alınca hemen tansiyon düşüyorsa agızda çiğnenen ilaç beyne direk zarar veriyor.
bende bu tahminlerimi lisede kullansaydım kötü bir tıp okuyacaktım
hahahaha