Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aman dıkkat
LeVReKCi yazdı:
DarkDream yazdı:olayın apranaxla ilgisi yok Smile Tüm ilaçların dış yüzeyinde mikroskopla bile zor görülebilen bir zar vardır. Bu zar ilacın yutulduğu andan itibaren mideye inene kadar erimesini engellemesi için vardır. Eğer ilaç mideye inmeden çözülürse ciddi zararlar verebilir ve ölüme kadar götürebilir. Kapsüllerdeki ilaçları biliriz. içi zereciklerle doludur genelde antibiyotikler olur. Antibiyotikler çok ciddi ilaçlar oldukları için kimilerini kapsüllere koyarlar.

Kısacası olayın apranaxla bir ilgisi yok. Novalgin de olabilirdi o çiğnediği. ya da brufen. İlaçları su da bekletip içmeyiniz, alınız ve yutunuz.  Ayrıca bir başka konu daha.. aç karna ilaç içilmemesinin sebebi şudur:  aç karna içilen bebek aspirini bile olsa gidip mide duvarınıza yapışır ve orada eriyerek delmeye başlar. dolayısıyla iç kanama gerçekleşir. ilacın midenizdeki yiyeceklerle beraber çözünmesi gerekir...

Bu arada liseyi bitirseydim kesin tıp okuyacaktım. ;=)

sanırım sebebi dil altındaki hassas noktalarla ilgili nasıl dil altı alınca hemen tansiyon düşüyorsa agızda çiğnenen ilaç beyne direk zarar veriyor.
bende bu tahminlerimi lisede kullansaydım kötü bir tıp okuyacaktım Smile

hahahaha Smile
Bul
vay be ilk okul mezunu olmakla gurur duydum hahaha.Smile)
Bul
ALTAYLI yazdı:Beyne en çabuk ulaşan damarların damağımızda olduğunu daha çok küçük yaşlarımda dedem anlatmış ve hiç unutmamışımdır. Zaten aspirin bile olsa doktor tavsiyesine ve prospektüsüne uygun şekilde kullanmak gerekir. Özellikle çocuklarımıza bu eğitimi ihmal etmeyellim
Oğlumu çağırdım önce yaşını gösterdim sonra mesajını iki kere okutup arkasından açıklamasını yaptım inş. oda senin yaşlarına gelince babam balıkçı sitesinden bana böyle birşey okutmuştu diye hatırlar
Bende çabuk etki yapsın diye ağzımda kırarak yutardım ama artık asla
Bul
aman harun abi cim sen bize lazımsın abıcım benım ben bırazdan burhanıyeye gıdıyorum resımlerle doncem hayırlı bayramlar abi saygılar sedat
Bul
ben de gelem mi sedat ?

şaka yapıyorum mecidiyeköy'e gidecem birazdan haber bekliorum.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Denizlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler rusan 15 3,703 07-08-2013, 11:11
Son Yorum: taylankskn
  Viral enfeksiyon dikkat ALTAYLI 24 4,219 29-03-2008, 09:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  Zehirli Balıklar(dikkat) LeVrEkCi 19 4,746 15-02-2008, 18:41
Son Yorum: balıkcızakir1
  Denizanasına Dikkat LeVrEkCi 15 3,083 23-08-2007, 23:59
Son Yorum: darıcalı
  Dikkat Afrika sıcağı sizi kurutmasın Marjan 10 2,889 22-06-2007, 20:31