Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Denizanasına Dikkat
Ercan abi bu çok faydalı ve yararlı bilgi paylaşımın için teşekkür ederim abi.Sana da geçmiş olsun.Saygılar.
Bul
ercan abi bilgiler için saol yücel gördü turan köyünde çok yoğun bi şekilde vardı benim hanım ayağıyla değmek istedi ona bağırınca oda korktu zararlarını anlatınca ailece ayaklar sudan çekildi o zaman çok gülmüştüm şimdi konuyu okuyunca aklıma geldi
Bul
abi mavi değil ama şefaf olanını hatuna göstermek için izmirde konakta sahilde kayalıklardan alma çabası gösterdim ama kayıpta denize düştükten sonra anladım ki maviside beyazıda insan sağlığı için tehlike Smile)) deniz anası dendimi aklıma gelir hep gülerim kundurayla kayalıkta yürümenin nelere sebeb olcağını anladım.

tedavi teknikleri içinde teşkrler..
Bul
göze dikkat etmek lazım çok zorlanıyor insan,deniz anası deyip geçmemek lazım.
Bul
Evet arkadaşlar bu son derece önemli bir konu Nihat'ın dediği gibi eğer deniz ve balık bizim dünyamızda var ise bu bilgileri aklımızda tutmak zorundayız. Allah korusun insanın başına gelmesin. Bilmeyip yalan yanlış uygulamalar yapar ve kaşırsak ciddi yaralara sebep veririz. Bu nedenle yanınızda mutlaka bazı şeyleri bulundurun sizin değil başkasının da başına gelebilir ve yardım etme şansınız olur
Bul
LeVReKCi yazdı:Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Sezginer Tunçer, halk arasında “yalkı” adı verilen mavi denizanasının çıplak elle tutulmaması ve yoğun olarak görüldüğü plajların karantinaya alınması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Tunçer, Çanakkale Boğazı'nda son zamanlarda artan denizanası yoğunluğuyla ilgili, özellikle Karadeniz sahillerinde görülen mavi denizanalarının, deniz suyu sıcaklıklarının artmasıyla birlikte üst akıntı yoluyla Marmara Denizi'ne kadar ulaştığını belirtti.

Denizanalarının, güneye doğru ilerlerken bir taraftan da çoğaldığını ifade eden Tunçer, şunları kaydetti:

“Halk arasında (yalkı) olarak bilinen mavi denizanası çıplak elle ellenmemelidir. Ellendiğinde ciltte yanma ve kızarmalar meydana gelir. Özellikle, ciltleri yetişkinlerden daha hassas olduğu için çocuklar mavi denizanasından uzak tutulmalıdır. İnsanlar, mümkün olduğunca mavi denizanasının bulunduğu plajlara girmemeli, yoğun olarak görüldüğü plajlar karantinaya alınmalıdır. Çevre ve Orman Müdürlüğü, mavi denizanasının insan sağlığını olumsuz yönde etkilememesi için sahillerde gerekli tedbirleri almalıdır.”

İLK YARDIM

Denizanasının, özellikle koltuk altı bölgesi, göz ve dudak çevresinde daha etkili olduğunu belirten Prof. Dr. Tunçer, temas halinde yapılması gereken ilk yardım uygulamasının o bölgeyi temiz suyla yıkamak olduğunu söyledi.

Denizanasının temas ettiği bölgenin antiseptik özelliği olan bir maddeyle de temizlenebileceğine değinen Tunçer, yaralı cildin kesinlikle kaşınmaması, hijyen koşullarına uyulması gerektiğini sözlerine ekledi.
alıntı:haberler

evet nihat haklısın bak marmarada bu deniz analarıda var allah korusun gören kazara dokunmasın sakın bu mavi sine benzemez serumsuz iyleşeme çarpılan aman dikkat
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Denizlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler rusan 15 3,613 07-08-2013, 11:11
Son Yorum: taylankskn
  Viral enfeksiyon dikkat ALTAYLI 24 4,103 29-03-2008, 09:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  Zehirli Balıklar(dikkat) LeVrEkCi 19 4,654 15-02-2008, 18:41
Son Yorum: balıkcızakir1
  aman dıkkat Tropheus 14 3,256 11-10-2007, 19:51
Son Yorum: SinekOltasi
  Dikkat Afrika sıcağı sizi kurutmasın Marjan 10 2,832 22-06-2007, 20:31