Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ilk deniz balığımı yakalamak istiyorum.. (ama nasıl)
arkadaşım benim tavsiyem kurşun seviyesinden 1*1.5 kulaç uzunlukta 4 numara sazan ihnesine 0.35 misina takman oralar kumluk kumlukta balık dibi tarar hatta aralarında 15 santim bırakıp aynı beden üzerine bir köstek daha yaparsan bolca mırmır eşkina alırsın ben o şekilde sarayburnunda cankurtaranda mırmır ispari alıyorum
Bul
bilgi için sağolun.

hepinizin verdiği bilgileri toparlayıp hazırlıklara başlayacağım.. eksiklerim ve sorularım olursa yine karşınızda olacağımdan hiç şüpheniz olmasın... Smile
Bul
Marjan yazdı:Vallahi kızmayın bana forumdaki konuları birbirine birleştirdim alttan okudum üstten okudum ama kafam karıştı, kancalar, bedenler, şamandıralar, yemler allah'ım allah'ım... inanın sırf ahd ettim... yoksa deniz benim neyime Smile tatlısu yeter de, olmuyor işte Smile

Rastgele. Bence aceminin şansı çok yüksektir. Bence derin bir yer bulup basit bir dip oltası ile kurt veya midye takarak at beklet. Gelen balık ta ilk tuttuğun deniz balığı olsun. İllede ben levreğe atıcam diye düşünme. Nasibin varsa zaten umduğundan iyi balık gelir. Dediğim gibi  buna çok şahit olmuşumdur. Sana bir örnek veriyim. 13 sene önce ilk kamışım bana hediye gelmişti. Kamış kullanmayı bilmiyordum. O zamanlar bizim burada kamış kullanan da yoktu. Kimseden yardım alamadan sahile gittim kamışı attım tam olarak 2 metre önüme düştü. Bende takılmasın diye kamışı kaldırdığımda iri bir istavrit oltaya takılmıştı. Balık zamanı da değildi. Çok şaşırmıştım. Marifet kamışta diye düşünmüştüm. Smile) Bu heveslede kısa zamanda kullanmayı öğrendim. İlk balık tutuşum sanırım 8-9 yaşında falandı. Bu anlattığımda ilk kamışla balık tutuşumdu. İlk atışımda gelmişti. Yani anlatmak istediğim nasip işi. Hiç ummadığın bir yerden de ummadığın bir şey gelebilir. Deniz bu...Rastgele
Bul
hatıran için teşekkürler hüseyin. aha da sözüm söz ilk deniz balığımı sana ithafen tutacağım. dediğin gibi acemi şansı... Smile
Bul
Sağol hadi bakalım beliyoruz. Önemli olan ne olduğu değil. İlk olması yeterli.
Bul
Gece avlanmak istersen o burun gerçekten güzel
görünüyor sessiz biyer gibi bence orası ispari belki
eşkina karagöz yapar sabırla beklersen şimdiden
rastgele bol şans.
Bul
said ilk önce tatilinin güzel ve balık açısından bereketli geçmesini diliyorum...sana birkaç ana malzeme yazayım...misina olarak değişik kalınlıklarda 0.15,0.20,0.25,0.35,0,40mm misinalardan birer makara al..kurşun 25,35,50,75,100gr kurşundan yeteri kadar bulunsun..kayalık bir yerse çok kurşun harcama ihtimali olacak..ona göre sen ayarlarsın..iğneye gelince 2,4,7,9,11 numara singapr iğne olsun ..fazla pahalı olmasına kalite almaya gerek yok..bunları poşetlerdede satıyorlar,10 adet olarak o şekilde alabilirsin.. şamandıra,klips,gece için olta ucuna fosfor,kafa lambası,yeterli..çok malzeme oldu ama senin için yeterli olduğunu düşünüyorum...çünki tatlı suya alışıksın ve at çek yapmayı şimdilik yapmayacağını düşnüyorum..dha çok malzeme var kaşığı ,rapalası,silikon yemleri ,çaparileri,varda var..sen yemli takıl daha çok zevk yapacağını düşünüyorum...takımları kendin yapmanı tavsiye ederim.hazır aldığından daha iyi sonuç vereceğini garanti ederim....yanında mutlaka tel livar getir hava sıcak balıkların hoşafı çıkar,atarsın suya canlı canlı kalsın,kovada çok balık kokuttum..bulacağın en iyi yem midye olabilir...kurt bulursan zaten garanti balık yakalarsın..ekmeklede su üstü sağlam kefaller alabilisin..arkadaşlarında dediği gibi levrek,mırmır,karagöz,ispari ,izmarit,kalkan alacağın muhtemel balıklar...ama en fazla izmarit ve kefal yakalarsın gibime geliyor..sana birkaç olta örneği çizip göndericem...mutlaka bunlar uygularsan balık tutarsın..şimdiden rastgelsin...(toplu ekmek takımı daha iyi iş görür,daha ağır olduğu için uzağa atma imkanı oluyor,dolayısıyle açıkta daha iri kefaller alabirisin)
[attachment=6664]
Bul
gerçekten açıklayıcı bilgiler vermişsin allah ağzına sağlık versin yüreğinden sevgiyi eksik etmesin. ya sizler gibi üstadlar olduğu sürece balıktan balıksız döneceğimi sanmıyorum... boş dönersem ayıplarım kendimi... mahcup olurum bu kadar bilgiden sonra... yazdıklarınızın herbir hecesini dikkate almamam imkansız.. ayrıca takım çizimleri için de teşekkür ederim. faydası olacağından emin olun... iyi geceler herkese
Bul
kardeşim rica ederim..paylaşım ve dostluk adına buradayız..iyi geceler allah rahatlık versin...
Bul
Sait o mechul yer eğer kınalı ve silivri arasında kalan bir bölge ise ben yardımcı olabilirim.Pek yabancı gelmedi resim ama silivriden sonrada birçok kamp alanı mevcut yanılma ihtimalim de var.Bir bilgi verebilirsen sevinirim.Saygılar
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kalamar nasil avlanir? kalamare 31 6,438 19-02-2015, 11:42
Son Yorum: Salih Reis
  Çanakkale İçin Tavsiye İstiyorum umitdulger 1 1,708 15-05-2013, 22:47
Son Yorum: LeVrEkCi
  Kıyıdan Palamut Avı nasıl yapılır ? mrs303 24 24,797 05-03-2012, 22:52
Son Yorum: YaKaMoZ
  Artık balık tutmak istiyorum Volchok 7 3,863 07-02-2011, 20:18
Son Yorum: ALTAYLI
  canlı yemleri nasıl takabilirim abraxsaz 25 4,556 16-12-2010, 10:58