Öncelikle herkese merhabalar. ben yeni başlayan biri olarak öyle zevkine izmirde sahilevleri ve körfez bölgesinde rasgele balık tutan birisiyim karagöz falan tarzı iğne kurşun ile tutuyordum. tuttuğumuz balıkları eşimle beraber yiyemediğimiz için en sevdiğimiz deniz mahsülü olan kalamar avlamaya karar verdim. elimde şu an bir makinalı kamış ve kalamar zokası var. sizlerden beklediğim kalamarı nasıl tutulur biraz bilgi vermeniz. forumlarda yazan klasik şeyleri okudum. işte at çek kalamarın ilgisini çek gibi. bana daha gerçekçi tecrubeler lazım. şimdiden herkese teşekkürler...
hoşbulduk yalçın abi. senin cevap yazabileceğini düşünmüştüm zaten yani mevsimi geçti derken 12 mevsim olur yazıyor internette. hafta sonu 1-2 denemem oldu yakalayamadım ama kaçırdım diyebilirim. sanırım sübyeydi. bu hafta sonu belki bir daha deniyecem. benimki heves sadece. taktik olarak tecrubeli birileri vardır diye düşünüyor ve cevaplarını bekliyorum.
Mustafa selamlar , kıyıdan zor ve zahmetli olsa da at çek alınabilecek tek yöntem zokanın kalitesi parlaklığı ve rengi de çok önemli , harekete ve renge yöneldiği için kalamar. bu koyduğum sistem kıyıdan tavsiye edilen ve faydalanılan sistemdir. Teknede ise bambaşka tabiki
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Kan çekti sanirim cevap yazan herkesin kan grubu b neyse bende resimdeki gibi yaptim murat abi. Tek sorun 40lik avrupa misina dediğin yerde normal misina kullandim. H.sonu için alacam 40lik. Kurşunuda dediğin gibi dandik birşeyler yaparim artik. Bu arada benim hep tamtersi oldu kurşun kopmadi 2-3 tane zoka kopardim ona yaniyom
hoş gelin mustafa hoca sen siteye yabacı değilsin takiptesin şekerim sana açıklama yapmış kalamar ustamız var murat reis resimleri görmüşsündür haşimim yayınlqmış